A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• dentro
    szia norba.

a chello savszelt emelt, most mar szinte mindenutt /256 (a site szerint mindenutt, szolnokon es nyiregyhazan meg lehet h van /128as folt), sot, ha tobbet fizetsz tobb. vagyis elméletben nincs olyan magyarorszagi netkapcsolat, ami a Koli slotszabaly "chello" pontjaba esne" Mi erre a /256ra is 6 slotot kerunk, hiszen a 32K-t 6 reszre osztva adodik hasznalhato savszel.

sose ertettem hogy miert kell a lanosokkal azt hazudtatni hogy dsles vagy kabel, sokkal oszintebb megoldas ha beirja descbe a tudnivalokat es nem rutinbol hazudik.
    " És IP tartomány alapján tudható, hogy ő egy korlátozott nethez tartozik." ezt csak az a felhasznalo nem tudja, akirol az illeto tolt, es teleirja a privem hogy nezzek ra arra a dsles arcra aki ot 93K-val huzza. Példának lásd az én netem: LanT1 1M-2M/100-200K koruli, ez szted milyen isdn/Dsl?

Nos, ugy latom mar most a jelenlegi Koli szabalyzatban is igen sok, mas hubok szabalyzatatol eltéro, ellentmondo, inkompatibilis elem van , ezert nem lehet nagy gond abbol, ha a jovobel a koli mas huboktol eltero rendszert tart.

Igazabol nem ertem miert aggodsz ennyit az esetlegesen picit leeso userszamtol, reméltem hogy a regi "kineknagyobbafasza-holvantobbuser" verseny mar elhalt, es a minoseg fontosabb mint a látszatnépszerűség. Én azt gondolom, aki azert lovi ki DCt mert nem azon nyomban nyilik a csap minden letoltesre, csak picit kesobb, az fusson is szepen kazaara. Aki meg rendesen sorbanall, annak jut is szepen. Megjegyzem itt is mondtal ellent onmagadnak: hol azon aggodsz hogy soha nem jut slothoz a user, hol meg azon hogy tul hamar letolti es akkor otthagyja a hubot. (nem fogja, masik toltest kezd)

Még egy gondolat ide:
    gondolom tapasztaltad mar hogy egy adott teljesitmenyu szamitogep nem linearisan reagalja le a kulso kapcsolodasok szamanak novekedeset. 1 szemleletes pelda verlihub, 1000 userrel x memoriat-procit eszik, 2000 userrel nem duplaannyit fog, hanem joval tobbet. kicsit mas teszta, de a te hazi neted is jobban orul kevesebb szamu kapcsolatnak, mint rengetegnek. sem a nepszeru desktopkonfiguraciok, sem a fantasztikusan tokeletesre alkotott windows operacios rendszer, sem a home usereknek tervezett tuzfalprogik nem arra vannak optimalizalva, hogy folyamatosan nagyszamu kapcsolattal kommunikaljanak. adott konfig jobban teljesit kevesebb szamu kapcsolatnal, van olyan gep aminel ez szembeszoko, van aminel kevesbe, de ott is merheto. en anank a hive vagyok, ha tolem fugg, akkor kimeljuk egymas gépét, ne terheltessuk oket feleslegesen. ha valamit le tud tolteni (multisource klienssel) 50Kval 10 szalra osztva 3-10K /szal sebesseggel, akkor ne kenyszeritsuk arra hogy 8 hubra kelljen masznia hogy talaljon 50 db 1K-s (100 bit-3K) forrast es 50 kapcsolatot kezeltessen a gépével.