14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#11383 Nem én kezdtem a vitát és nem is akarom folytatni, csak egy hete próbálok a legkülönbozőbb OP-októl a mátrix hubon segítséget kapni, hogy mit állítsak, mit csináljak, hogy jó legyen. Nem vagyok láma, de nem értem, hogy miért van az, hogy az egyik hubon minden megy a másikon meg kick.
Tőled is segítség helyett csak egy kick-et kaptam. Ide már csak végső megoldásként jöttem, mert a hubon egy hétig nem tudott senki segíteni, gondoltam hátha itt majd akad valaki, de itt is csak azt kaptam, hogy én vagyok a hülye.
Akkor mégegyszer feltenném neked a kérdést, hogy mit állítsak mit tegyek, hogy működjön? Milyen klienst használjak? MOst DC++ 0.401-es van.
És ha visszaolvasol itt is kérdeztem és nem egyből úgy jöttem, hogy milyen ... az OP ok.
Szóval és részemről a vitát lezárom és várom, hogy segítsen valaki, ha tud.
Mikro-s kapcsolatom van.
Üdv -
#11382 szia norba ujra :)
A és B allitasod igaz. pontosan ezert nem ertem, hogy miert gondoltad a korai hozzaszolasaidban, hogy igy megno a varakozasi ido es senki semmit nem fog tudni letolteni. mindenki pont ugyanazt tolti , legrosszabb esetben ugyanannyi ido alatt mint regen, jobb esetben kevesebb ido alatt. ezt bizonyitom a #11321-ben, azt hiszem erthetoen. a dolog nem rejtely, az egyenletesebb, helyesebb savszel/sebesseg eloszlas hozza. gondold vegig, ha van 6 almad, azt beoszthatod ugy hogy megeszel reggelire 2-ot ebedre 2-ot vacsorara 2-ot, vagy ugy hogy negyedorankent harapsz egyet belejuk, igy egesz nap csak futkosol a konyhaba (terheled a konyhaajtot a ki-be csukassal :) de igazabol nem erzed soha ugy, hogy egy jot ettel. pedig a nap vegere a gyomrodban az osszes alma. sot, ha szerencses vagy, megeheted reggelire mind a hatot...
"Ja, és akik nDC-vel tömegesen visszaosztották a hibás fileokat,"
ne feledd, hogy nDC eseteben majd minden hub mashogy nyilatkozott. a userek meg nem tudtak kinek higyjenek. matrixon ajanlottak, mi tiltottuk, kolinak honapokba telt mire donteni tudott. pont ezt szeretnenk most elkerulni: egyseges szemlelettel hozni valtozast, felkesziteni dct az erkezo varvavart megbizhato tobbszalas kliensek korara. megtehetnenk, hogy csak eliten van az uj szabaly, ezzel "elite sebesseget biztositva", de az otlet szerencsere sok tamogatast elvez.
este jovok, addig talald ki a mai kifogast, bar mar azt hiszem mindent es mindennek az ellenkezojet is felvetetted :)
foleg arra lennek amugy kivancsi, hogy miert ragaszkodsz a csak-kapcsolattipus alapu rendszerhez, amikor ti magatok kolin arra biztatjatok az embereket, hogy ne a valos kapcsolattipus alapjan, hanem az altalatok a ketegoriakhoz tarsitott sebesseg-elkepzelesek alapjan valasszanak kategoriat. nalatok a lanosnak azert kell isdnt valasztani, mert szerintetek olyan lassu mint az isdn. vagyis lehetne a kategoria neve Juliska is, mindenki aki /64-/200 menjen juliskaba, a /128-/512-ok meg menjenek a "Jancsi" kategoriaba. akkor meg miert nem lehet a neven nevezni, es a /128-at "/128"-nak hivni?, a /512-őt meg "/512"-nek? koszonom a valaszt, szia. -
#11381 szia norba.
a chello savszelt emelt, most mar szinte mindenutt /256 (a site szerint mindenutt, szolnokon es nyiregyhazan meg lehet h van /128as folt), sot, ha tobbet fizetsz tobb. vagyis elméletben nincs olyan magyarorszagi netkapcsolat, ami a Koli slotszabaly "chello" pontjaba esne" Mi erre a /256ra is 6 slotot kerunk, hiszen a 32K-t 6 reszre osztva adodik hasznalhato savszel.
sose ertettem hogy miert kell a lanosokkal azt hazudtatni hogy dsles vagy kabel, sokkal oszintebb megoldas ha beirja descbe a tudnivalokat es nem rutinbol hazudik.
" És IP tartomány alapján tudható, hogy ő egy korlátozott nethez tartozik." ezt csak az a felhasznalo nem tudja, akirol az illeto tolt, es teleirja a privem hogy nezzek ra arra a dsles arcra aki ot 93K-val huzza. Példának lásd az én netem: LanT1 1M-2M/100-200K koruli, ez szted milyen isdn/Dsl?
Nos, ugy latom mar most a jelenlegi Koli szabalyzatban is igen sok, mas hubok szabalyzatatol eltéro, ellentmondo, inkompatibilis elem van , ezert nem lehet nagy gond abbol, ha a jovobel a koli mas huboktol eltero rendszert tart.
Igazabol nem ertem miert aggodsz ennyit az esetlegesen picit leeso userszamtol, reméltem hogy a regi "kineknagyobbafasza-holvantobbuser" verseny mar elhalt, es a minoseg fontosabb mint a látszatnépszerűség. Én azt gondolom, aki azert lovi ki DCt mert nem azon nyomban nyilik a csap minden letoltesre, csak picit kesobb, az fusson is szepen kazaara. Aki meg rendesen sorbanall, annak jut is szepen. Megjegyzem itt is mondtal ellent onmagadnak: hol azon aggodsz hogy soha nem jut slothoz a user, hol meg azon hogy tul hamar letolti es akkor otthagyja a hubot. (nem fogja, masik toltest kezd)
Még egy gondolat ide:
gondolom tapasztaltad mar hogy egy adott teljesitmenyu szamitogep nem linearisan reagalja le a kulso kapcsolodasok szamanak novekedeset. 1 szemleletes pelda verlihub, 1000 userrel x memoriat-procit eszik, 2000 userrel nem duplaannyit fog, hanem joval tobbet. kicsit mas teszta, de a te hazi neted is jobban orul kevesebb szamu kapcsolatnak, mint rengetegnek. sem a nepszeru desktopkonfiguraciok, sem a fantasztikusan tokeletesre alkotott windows operacios rendszer, sem a home usereknek tervezett tuzfalprogik nem arra vannak optimalizalva, hogy folyamatosan nagyszamu kapcsolattal kommunikaljanak. adott konfig jobban teljesit kevesebb szamu kapcsolatnal, van olyan gep aminel ez szembeszoko, van aminel kevesbe, de ott is merheto. en anank a hive vagyok, ha tolem fugg, akkor kimeljuk egymas gépét, ne terheltessuk oket feleslegesen. ha valamit le tud tolteni (multisource klienssel) 50Kval 10 szalra osztva 3-10K /szal sebesseggel, akkor ne kenyszeritsuk arra hogy 8 hubra kelljen masznia hogy talaljon 50 db 1K-s (100 bit-3K) forrast es 50 kapcsolatot kezeltessen a gépével.
-
#11380 szia,
nincs veletlen Zone Alarm tuzfalad? protokolszinten akad Dcvel, random csomagokat nem-tovabbit. Sok X aktas ugynek volt mar megoldasa. -
ssolitude #11379 Ja és k....ra nem érdekel hogy a Kolin hogy megy... -
ssolitude #11378 Legközelebb én is csinálok screenshotot,ok?Azt még én is tudok:-)).Érdekes módon a többi user ugyanezzel a klienssel fel tudja tölteni a listáját:-D -
[HUN]norba #11377 Ja, a másik. Tudom, hogy rossz voltam mindig is matekból, és ezért nem értem, de nekem még mindig sötét folt, hogy miért lenne gyorsabb akármi is az új slotrendszertől.
A: Az össz feltöltési sávszél nem fog megváltozni a slotszabályok változása miatt.
B: Az össz letöltési igény sem fog megváltozni a slotszabályok változása miatt.
Akkor B/A mitől fog megváltozni?
Nekem nagyon úgy tűnik az én megközelítésemből, hogy lesznek szerencsések, akik hozzájutnak gyorsan ahhoz ami kell, meg átlagosak, akik kb úgy járnak mint most, meg pechesek, akik buknak egy rakás időt.
Ergo még mindig nem győztetek meg, hogy nem csak a letöltési idők szórása fog megnőni (ami nem szimpi, mert igazságtalanabb, lévén véletlenszerű, hogy ki-mikor-mit kap).
A DVD ISO letöltést meg végképp felejtsétek el 2 sloton. 0 esélye van annak, hogy végig legyen rá slotod. Szerintem megint be lett kavarva egy olyan dolog a slotszabályok közé (DVD ISO 1 db DSL-ről) aminek semmi köze hozzá.
Ja, és akik nDC-vel tömegesen visszaosztották a hibás fileokat, azok szerintetek upload queue-t fognak bámulni, hogy értelmesen adhassanak extra slotokat? Szerintem ennek 0 az esélye. Nyit 2 slotot, és sza**k a többiek fejére... Norti, Te meg már most is jól működsz 2 slottal, neked nem kell új szabály... :) -
#11376 dc++ 0.401 -es van és nincs korlátozva, külső programmal sem -
#11375 Még egy utolsó.
csak, hoyg bizonyítsam, mennyire timeout-os vagyok és nem nálatok a hiba :-))
Érdekes a KOLIN megy minden szépen csak a mátrix-szal vannak gondok.
Biztos nálam van a hiba és nem nálatok.
Igazad van ssolitude.
Ui: ezt a képet most csinéltam 3 perce. -
#11374 PII 300MHz, 128 RAM, kenyszerusegbol winXP, emlekszel? :) ha nem terheled agyon (nem mesz matrix, koli, indep pl, mint 3 legtobb useres hub) akkor azert elfutkos egy DC a gepeden... Max nem a (sztem onceluan) hipercsicsas peldanyok, de ez van, valamit vmiert :)
Tobbszal viszont amig nincs egy (mar bocsi, de) "hulyebiztos" kliens, amire nem lehet mas TTHju forrast raeroltetni, ellenoriz szegmenseket, es nem fagy 20percenkent, addig sztem kicsit halott ugy, tapasztalatszerzesre jo volt, masra igazabol nem. Ezt is jo lenne ha tudomasul venne az a tomenytelen neXtDC hasznalo aki nem olvassa el norti megjegyzeset az oldalon (igen, ez most elsosorban a usereknek szolt :)) -
#11373 kösz ssolitude!
Ez kedves segítség volt:
"<[OP]ssolitude> You are being kicked because: 20 perce connection timeout a listád!Javítsd meg a DC-d,aztán írogass az SG-re!"
Ti is kérjetek segítséget nyogodtan az OP-októl segítenek. Kibasznak és csinálj amit akarsz.
Csak tudod ha nem próbálnék segyteni ezen a problémán 1 hete és ha vaéamelyik Op tudott volna segíteni és nem csak azt, mondani, hoyg majd utánanézek, még jogosnak is ítélném.
De így ez gáz.
Üdv
Mátrix OFF -
[HUN]norba #11372 Milyen klienst használsz? DCBB-nek erősen gondjai vannak BCDC-kkel. Az itteni hozzászólások alapján lehet, hogy pont az abban implementált limit megoldás miatt :) -
#11371 És ha annyira timeoutos vagyok mivel magyarázod az U betű utáni részt?
-
[HUN]norba #11370 Szia dentro!
"norba, minden elismeresem, de kezdesz onmagadnak csunyan ellentmondani."
Akkor nekifutok mégegyszer, mert félreérthető voltam, a mi szabályainkból indultam el a jelenlegi rendszerre hivatkozásnál :)
Azt a részét továbbra is fenntartom, hogy alapvetően megtartanám a kapcsolattípus/hubszám dolgot. :)
A jobb net bevállalása nálunk jelenleg úgy néz ki, hogy "módosítókat" írsz a desc-be:
FASTDSL, FASTSAT, CHELLO (ez van kitalálva a 128-as Cable-re, a 256-os az simán Cable, más szabályokkal mint a Chello), stb...
LAN-os meg több mint egy éve nem mind annyira gyors, ők Cable-ra vagy DSL-re vannak állítatva. És IP tartomány alapján tudható, hogy ő egy korlátozott nethez tartozik.
Az tény, hogy beavultak a megoldások, és jobban tetszene a mostani kapcsolat alapú megoldás + kiegészítő [DL/UL] a desc-ben.
Azt nem tudom, hogy milyen kliens az ami 100-200 byte-ot ad egy usernek, a másiknak meg 4k-t, de az ilyen szemetet el kell dobni. Használjatok CZDC-t, az nekem ilyet még nem csinált (ok, nagyon ritkán igen, de akkor a másik oldal töltött egyszerre 50 szálon, ergo nem bírt többet).
Ja, nem hagytam ki 10-12 hónapot :) Csak kértem, hogy tárgyaljuk külön a két ötletedet :)
Ismétlem önmagam, hogy egyértelmű legyek:
1.: Min. limit ellenőrzése, betartatása -> Remek ötlet, tetszik, dolgozok is egy lehetséges megoldáson.
2.: Slot/limit reform -> Jó ötlet, hogy változtassunk, bár én valami kevésbé drasztikusat csinálnék mint dentro. -
#11369 Tegnap OP[Admiral]-nak sikerült és utána kidobott a HUB Ennyi. Kérdezd meg tőle nyugodtan -
ssolitude #11368 Dr.X.!
10 perce próbálom leszedni a listád.Connection timeout.Ennyi. -
#11367 Sajnos a nagy slot/hub vitában úgyérzem elveszett a kérdésem :-))
Tegnap ugyan sikerült beszélnem újra egy opppal, de mikor nem sikerült megválaszolnia a kérdésemet offline lett miközben a közös csetbe irogatott (no comment)
Szóval álljon itt ismét a kérdésem:
"Sziasztok!
Lenne egy problémám a mátrix hubbal, ill Jr Agent Smith-szel. (remélem jár erre illetékes)
kb szept 1 óta folyamatosan kick-kel , mert állítólag nem tudja leszedni a filelistemet.
A probléma csak az , hogy rajta kívül ez mindenkinek megy az OP-oknak is (próbálták már) és másoknak is csak Smith-nek nem. Nem lehet, hogy bugos kicsit az ügynök?
Nézzetek utána lécci.
kösz "
Ui:Azt hiszem eljön lassan az ideje, hogy búcsút vegyek a mátrix hubtól és ez csak az egyik oka. szeintem az is gáz, hogy kb 8 hónapja nem volt frissítve az oldaluk stb.
Ha csinéltok valamit csináljátok normálisan, mert csak a sok kis passzív csaló user marad nélatok
Ui2: És nem azt a választ várom, hoyg ez csak nálam van így. Tegnap az egyik OP azt mondta, hoyg már többen panaszkodtak erre a jelenségre. Az OP is leszedte a filelistemet 76k-val töltöttek tőlem 2-en összesen 80-kval úgyhogy nekem ne mondja semmi kis Jr Agent, hoyg nem jön le a filelistem.
Üdv
Ennyi voltam! Remélem erre már választ is kapok -
bHUNor #11366 Sziasztok!
Probaltam kovetni a gondolatmeneteket,de valahol elvesztettem a fonalat.... :-)
Egy dolog biztos! Tobbszalu klienseket kell kesziteni,amik mukodnek is rendesen, mert azok egyfajta pszihologiai hatassal vannak a felhasznalokra,ha latja,hogy legalabb mar elkezdte a letoltest.Arrol nem is beszelve, hogy mar az osszes P2P halozat kliensei mukodnek rendesen igy.
Sokan szidjak oket,hogy fagy....
Az a helyzet, hogy egy normalis,ma mar nem is elerhetetlen teljesitmenyu geppel csodalatosan mukodnek.Az en peldamban a rc7-rol beszelek.
A dolog masik oldala,hogy egy pl 700Mhz-es celeronnal,128 Mb rammal XP-vel,NEM is fog normalisan mukodni egy kliens,plane nem az ujak!! Ezt jo lenne mar mindenkinek belatni, es nem szidni a Windows-t,hanem jo lenne egyszer utanna jarni,hogy milyen gep igenye is van .Sokan elfelejtik ezt is.
Termeszetesen valtoztatni kell a dolgokon,hogy valahogy valami valtozzon, de jo lenne nem azt nezni, hogy hogy 5-6-700 Mhz-es gepekkel kinlodnak sokan, hanem tovabblepni mert elszalad mellettunk a technika:-)
Roviden ennyit szerettem volna hozzafuzni.Igaz nem szorosan tartozik a targyhoz,de ebben nem igazan tudok reszt venni, nincs idom sajna.De a HWB is tamogat minden ertelmes es megvalosithato dolgot a DC fejlodese erdekeben !!!
-=bHUNor=- -
#11365 Ááá elvesztem a sorok tengerében... Semmi.. mintha nem is írtam volna ok? -
norti #11364 hol látod te azt hogy BCDC-ről szólna a téma? :DDDDDD -
#11363 Közben meglett... Én nagyon korrekt dolognak tartom, de pl egyfolytában a BCDC-ről megy a téma. Ez idegesít miért kell azt igy dicsőítni sokkal stabilabb és okosabb kliensek is vannak szerintem. Amiről nem olvastam az az hogy tulajdonképped ez a rendszer csak a slot/hub szabályokat módosítaá vagy mást is? Pl Kliensek -
#11362 Na most bocs hogy ezen a néven de ez van regelve, BiTye vagyok (insyderz HUB). Annyi lenne hogy olvasgatom de nem értek mindent, ugy tudom a HUB-unk előzetesen jelentkezett erre a dologra de nem vagyok tisztába mindennel. Ami nagyon érdekelne az új szabályok tisztán leírva. Valaki megmondaná hol olvashatom vagy bevágná esetleg küldene egy mailt ide? [email protected] Lapozok vissza de elveszek csak a sok szövegben. -
#11361 "A 100-200b/s-es példákról meg száljunk már le."
badarsag lenne leszállni, hiszen ez az OK , amiert az egesz slotujragondolas előjött. a hozzaszolasaidbol ugy latszik, mintha (tudom hogy nem, de mintha) kihagytal volna 10-12 honap Dczest és meg mindig hinned hogy a Lanos forras jo fogas. Sajna a jelenlegi buta szabaly miatt a Lanos min 15 slotot ad, igy parszaz bittel toltesz. Azt hiszem ezt most irom le huszadszor, de ma már SEMMIT NEM JELENT az hogy valaki DSL vagy LAN, mert MINDKETTŐ lehet 64kbit/s es 1,5Mbit/sec között BÁRMI. A világ változott, nekünk is változni kell. Már nagyon-nagyon időszerű!!!
látom közben irt norti es nagyjabol azt irta amit en is akartam... hogy 64kbit/sec 6 reszre az bizony nem 1,333K/sec lesz slotonkent. az egyik 5K lesz, a tobbi 200 bit. es meg nem adott extrat... 2 slotnál az 5K mellett 3 jut a másikra. 2-nél több slotnal nem oldottunk meg semmit. kérlek lásd be. -
norti #11360 Mindenesetre nem lehet megállapítani melyik esetben jön le gyorsabban egy file, viszont az új slotrendszerrel valószínűbb - nem azt mondom h biztos! - hogy lejön, és nincs az h töltötted 2 hétig aztán eltűnik az illető és soha többet nem látod (lásd DVD-isok meosztása, amit így ebben a formában ahogy elterjedt hatalmas baromságnak tartok, közel egyenértékű a nagy szemét fájlok megosztásával, mivel ahány ember annyi iso...). Itt is mint mindenhol, nincs tökéletes megoldás ami mindenkinek jó... Mindenesetre az extra slot adásnak is csak az új slotrendszernél van létjogosultsága, saját példámat mondom:
már régóta csak 2 slotot nyitok (tekintsünk el attól h ált. 1 hubon vok :D) és van egy egész nagy megosztásom. Az upload limitem változó 8k-12k-teljes sáv. Ahogy belépek a hubra a feltöltési sorom elkezd szépen telítődni, pár perc alatt már 30-50 ember van benne. A két sloton elég szép sebességgel tölthetnek akár nagy fájlokat is, viszont ha látom h vki csak egy pár megás dolgot töltene vagy kér priviben extrát vmi kisebbre, akkor ki tudok még osztani 1, 2 slotot, amik még tűrhető sebességgel mennek. Így van értelme. Ha viszont nyitok 6 slotot, hadd töltsenek minél többen, akkor az a 6 ember:
- szintén sokáig foglalja a slotot, mert lassabban töltenek
- nem nagyon engedi meg, hogy még kiosszak mellette 1-2 extrát, mert akkor aztán senki sem végez egy emberöltőn belül sem :)
Azt meg próbáld ki, hogy 6 slotot nyitsz 64 kbites upra 8k korláttal :) Sose fog a 6 slotra egyenletesen 1,16 kB jutni, mindig eltolódik vkinek a letöltési sebessége! És ha már az egyiké a 6ból duplájára nő, tuti h lesz olyan akié 1-200 byte-os csak. Tapasztalatból mondom, sajnos. Egyedül talán a DC-GUI tud slotonként közel azonos sebességet tartani limitnél (ebben valaki erősítsen meg mert sose használtam :) ). -
#11359 joestet.
norba, minden elismeresem, de kezdesz onmagadnak csunyan ellentmondani.
"Azt a részét továbbra is fenntartom, hogy alapvetően megtartanám a kapcsolattípus/hubszám dolgot. Kapcsolattípust azért, mert ellenőrizhető és nagyjából "belövi" jó helyre az embert. Finomításnak meg lehet [XXX/YYY] v. FastDSL és egyéb megjegyzéseket desc.-be rakatni, ami nélkül dettó műxik minden, velük meg mégjobban."
"A mostani rendszernek az az előnye megvan, hogy ad egy okot arra, hogy bevalljad a /128-as /256-os netedet: mehetsz több Hubra -> nagyobb választék, több slot lehetőség."
Vagyis azt mondod, hogy a mostani kapcsolattipusos rendszer nagyszeru, a "finomitas" beiratasa is csak ajanlott legyen, meg kotelező sem. Majd ezek utan azt mondod, hogy a mostani rendszerben be kell vallanod a nagyobb netet a jobb hubszam reményében. Ugyanmar egy /256 kábel miert mehetne most tobb hubra a /128 kábelnél? Amikor te meg a jovoben sem kérnéd a sávszélt?
:)
-
[HUN]norba #11358 Jah, és a nagy matekosok kiszámíthatják, hogy mennyi idő alatt jön le így egy film egy többszálú klienssel, ha indításképpen van 2 szabad slot DSL-en (indulunk 4k/sec-el, nem várjuk a hidromasszázst :)), majd menet közben ahogy szabadulnak slotok beesik még 1-2 DSL + 1 v. 2 LAN slot is.
Aki nem számolja el magát, az kb. hasonló eredményre fog jutni mind2 szabálytípus esetén. A különbség a szórásban lesz. Ezzel a módszerrel nagyjából konstans idő alatt kapja meg mindenki amit akar (gyakoribb file esetén gyorsabban, ritkább esetén lassabban), míg a másikkal az átlagidő u.a., és mázlifaktor, hogy Te épp hogy jársz. Ha akinél Te 2. vagy lelép akkor röhög rajtad az, aki egy másik user queue-ében 2., ahol Te 20. vagy :) És fordítva. -
[HUN]norba #11357 Jah, CZ-PRO féle megoldás nem lenne elfogadható a többségnek? A mostani, vagy ahhoz nagyban hasonló slot/hub szabályok mellé felvennénk a min. ul/slot szabályt.
Pl.:
Modem/DSL/Cable/Sat/stb...: 2K/sec
LAN: 5-10-15-20K/sec
Itt esetleg lehetne bontani LAN(T1)-LAN(T3)-t:
T1: mint "limitált" LAN, talán megvan neki az 1.54Mbit, alacsonyabb slot/hub, max hub és min. ul/slottal;
T3: mint "fullos" LAN, ide jönne minden 10Mbit+, magasabb slot/hub számmal, mehet annyi helyre amennyire akar, és kap egy relatíve magas min. ul/slot-ot (pl.: 20-50K/sec).
Ezzel a rendszerrel esélyes, hogy egyszerre tud ilyen rendszert követő, valamint hagyományos 2-x slot/hub-os Hubon lenni valaki.
Az sem elhanyagolható, hogy motiválva érezhetik magukat a userek, hogy nyissanak slotot, emeljék a limitet -> mehetnek több hubra. -
[HUN]norba #11356 Azért ha a teljes rendszert nézzük, akkor bejön az, hogy átlag 2-3 upload slot esetén mindenkinek ennyi jut letöltésre. Ergo nem sokat ér a többszálú kliens, ha 2 szálon tölt...
A 100-200b/s-es példákról meg száljunk már le. A kettőt tényleg ketté kéne választani.
1.: Akármilyen aktuális szabályok betartatása (pl. min. 8k/sec limit, max 6 slot 384/64 DSL-nek, ami nem 200byte/sec).
2.: Szabályok alakítása.
Ha a kettőt egybemossuk könnyen ki lehet matekozni a kevés slot előnyét (mennyivel jobb 4-10K-val tölteni mint 200b/sec-el, inkább várjunk qrva sokat).
Ha viszont tényleg a slotszabályokról akarunk beszélni, akkor ezeket az extrém limiteket külön kéne kezelni, és a mindenkor aktuális szabályoknak megfelelően ellenőrizni a betartásukat - kickel jutalmazva azokat akik az adok részét még nem értik.
A többiektől szedés meg matematikailag nem jön ki, ha nincs kitől :) És nem kell elmenni 20 forrás esetén valahol tuti kapok gyorsan slotot irányba. Mert nem igaz. Ha nincs honnan tölteni (64-128k/sec átlag upload kapacitás), akkor nem fog csoda történni. Átlagban ennyi (pontosabban ennek 80%-a, általános uplimit szabályok miatt) fog jutni egy letöltőnek. És akkor még nem vettük figyelembe, hogy /128 és /256 uploados kapcsolatok u.a.-t az IP cím tartományt használják, ergo nem feltétlenül fogják megmondani, hogy nekik az van, ezért nem lesz meg az ő upload sávjuk sem. Innen kezdve ha kimatekozod, hogy fele annyi idő kell mégis a letöltésre, akkor pár letöltőt kihagytál a rendszerből :).
A mostani rendszernek az az előnye megvan, hogy ad egy okot arra, hogy bevalljad a /128-as /256-os netedet: mehetsz több Hubra -> nagyobb választék, több slot lehetőség. -
norti #11355 mindenkinek válaszoltam nem csak dentronak ;) -
norti #11354 "esetleg mások is bekapcsolódnak időközben, ergo a 10 emberből 5 simán 3 napig slotra vár esetleg"
BCDC kliens erkezesi sorrendben ad slotokat. azok a kliensek amelyek nem igy teszik, a mostani rendszerben is "igazsagtalanul" mukodnek.
Hasonlóan a legtöbb mod klienshez amik szintén a BCDC-től átvett feltöltési sort használják :) Lassan sima DC is átvehetné :D
Egy dolgot még mindig nem válaszoltatok meg: ha egy átlag user 2 slotot nyit és mindössze 1 filmet/akármit próbál szedni többszálú klienssel, vagy albumot, akármi mást, kitől fogja szedni, ha átlag 2 slot/user nyílik?
Most sem beszélhetünk slot túltengésről, ettől meg simán extrém slothiány lenne.
Hogy kitől szedi? Hát a többiektől :) Ez az amit dentro mondott, érdemes várni a hidromasszázsra :) Lehet h az elején rögtön semmit se tölthetsz, de az idő töredéke alatt végez az új slotrendszerrel és értelmes sebességgel az az ember a fájllal, aki foglalja a slotot annál akitől töltenél, ergo hamarabb jutsz slothoz is. Ez most vetítsd rá több forrásra, pl 20-ra, ahol már nagy az esélyed h vkinél nem a 10. vagy 20. vagy akárhányadik vagy a feltöltési sorban, hanem az első 1-2-ben várakozol, így hamarosan kapsz 1 forrást. Később ahogy telik az idő a többi forrásnál is befejezik a letöltést azok akik a slotot foglalták, és te is előbbre jutsz a sorban, így felszabadul számodra és még gyorsabban tölthetsz. Türelem a lényege :) A p2p lényege az hogy adj ne csak kapj. Aki meg nem türelmes fizessen ftpt, kutasson órákig bittorrent fájlok után, stb.
Slothiány meg mindig is lesz, csak az nem mindegy hogy kapsz-e szabad slotot rögtön és tölthetsz 200b/s-el vagy vársz türelemmel és tölthetsz elfogadható sebességgel. Ez az én véleményem :P -
#11353 Hello!
Légyszi segítsetek Open DC Hub-bal kapcsolatban!
Két kérdésem lenne:
1. Hogy lehet beállítani, hogy a hub automatikusan regisztrálódjon a dcinfo.sytes.net:2501 -re? Nekem nem sikerült :(
2. Hogy lehet beállítani, hogy csak [HUN] előtaggal engedjen be usereket? Erre sem találtam beállítást...
Légyszi segítsen vki!
Köszi előre is.
-
[HUN]norba #11352 A találatok között az utolsó oszlopot nézed (TTH)?
Ha az különbözik, akkor nem fogja hozzáadni alternatív forrásként, mert tartalmilag nem egyezik a 2 file. Ez a TTH lényege. -
szepi111 #11351 Hi!
Tud valaki a következőre magyarázatot? :
Töltök le valamit, rákeresek alternatívákra, majd egy ugyanolyan méretűre azt mondom hogy töltse ugyanoda ahova már töltöm, de nem hajlandó hozzáadni a források közé az új emberkét.... semmit nem csinál...
Ezt néha csinálja, némelyeknél pedig nem, hanem simán hozzáadja...
Aktív vagyok, meg minden...
Mitől lehet ez?
Köszi!
-
[HUN]norba #11350 Nah, akkor mégsem vagyunk annyira messze, ennek örülök.
Azt a részét továbbra is fenntartom, hogy alapvetően megtartanám a kapcsolattípus/hubszám dolgot. Kapcsolattípust azért, mert ellenőrizhető és nagyjából "belövi" jó helyre az embert. Finomításnak meg lehet [XXX/YYY] v. FastDSL és egyéb megjegyzéseket desc.-be rakatni, ami nélkül dettó műxik minden, velük meg mégjobban.
A CZ-s rendszer azért alapvetően más mint a Ti elképzelésetek, amennyire ismerem mindkettőt. Slot nyitás továbbra is 2-3-x/HUB, kapcsolattípustól függően (gyors nettel többet lehet tölteni, egyensúly megtartásához illene is többet adni).
És kompatibilis a szabály a külföldi Hubokkal. Ez szerintem fontos, mert fosnak a fejünkre a svédek/finnek/stb., nem fognak miattunk váltani (igazuk van :). Ergo, ha itthon fix 2 slot kell DSL-re, kint meg 2/hub többnyire, akkor bukó van (oldd meg :).
Az 1-2k/sec-re limitálókat meg mind1, hogy hány slot mellett kapod el, egyszerűen csak figyelni kell rájuk. Nálunk speciel hamarosan indul a figyelés (dcbb végre megy linuxon, mehet 100Mbitre, tud letöltési sebességet mérni).
Egy dolgot még mindig nem válaszoltatok meg: ha egy átlag user 2 slotot nyit és mindössze 1 filmet/akármit próbál szedni többszálú klienssel, vagy albumot, akármi mást, kitől fogja szedni, ha átlag 2 slot/user nyílik?
Most sem beszélhetünk slot túltengésről, ettől meg simán extrém slothiány lenne.
Összefoglalva vehetjük úgy, hogy hasonló az elképzelésünk, ami igaz is. De ilyen extrém slotszám csökkentésbe én nem mennék bele. A többi akár OK is lehet.
-
#11349 ezt mar az operatorok szurik :) -tamaszkodva a userek bejelntesire es a norba altal is emlitett botra -
Szmeby #11348 mármint ami a végét (2Mbit feletti slotszám) illeti :P -
Szmeby #11347 Igen Stevie... ilyesmire gondoltam. :) -
Szmeby #11346 "(nyilvan a programot nehezitene, hogy ki kell szurni az aszikron neteknel fellepo savszelelnyomas-jelenseget. valoszinu egy elozetes lekerdezes szukseges, hogy "szerinted neked dsled van? es milyen? " :)
"
...és persze azt is ki kellene szürni, nehogy valaki direkt forgalamzzon a teszt közben... ezzel is csökkentve az eredményeket. -
Szmeby #11345 re
"3. kezdhetjuk a bevezetest egy "engedekenyebb" = kevesbe hatasos rendszerrel, igy nem biztos hogy celt erunk (maradnak a szaz bites letoltesek), de nem fut el egy user sem..."
Nah, erröl beszéltem a legelején... szerintem nem fog fájni egy xx/64-nek, ha 4 slotot nyit (2kB/s/slot). És ha olyan könnyelmü, hogy extrát nyit még sok más usernek, akkor magára vessen. Nem nehéz a 2 slottal rendelkezö usernek annyi extrát nyitni, hogy 600B/s/slot-ra csökkenjen a sebessége. Tudom hogy kisebb az esélye, hogy annyi extrát nyit, de még mindig ugy gondolom, hogy 4 slot jobb lenne 2 helyett egy xx/128 kB/s-es usernek. -
#11344 a lista folytatasa jo otlet, sot, en most ababn gondolkodom talan legszemleletesebb lenne rajzolni egy ilyen "szamegyenes" felet, rajta az upload ertekek, alatta a hozza tartozo slot. azon mindenki be birja loni hogy az o nete mire képes. ha valakinek tengersok ideje lenne, erre meg tesztprogi is irhato:
Kapcsold ki az osszes netes forgalmad a teszt megkezdese elott. Letoltes indul (mintafilet letolt).... A letoltesed blabla kilobit sebessegu volt. Feltoltes indul (mintafile visszatolt)...a feltoltesed blablabla kilobit sebessegu volt. A [HUN] hubokon xxx darab upload slotot nyiss.
(nyilvan a programot nehezitene, hogy ki kell szurni az aszikron neteknel fellepo savszelelnyomas-jelenseget. valoszinu egy elozetes lekerdezes szukseges, hogy "szerinted neked dsled van? es milyen? " :)
nos, eleg belolem. bye all.