A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• [HUN]norba
    Nah, azért keverednek egy picit a dolgok :)

A pár 100 byte/sec-es feltöltések NEM a mostani slot/hub rendszernek köszönhetőek. Ha az egyik kedvenc és elterjedt példánknál maradunk, a 8k/sec-re limitáló DSL-nél v. CHELLO-nál, akkor 6 slottal is 1.5K/sec környékére jön ki a feltöltés. Hogy ez mégsem így van, az sokmindennek köszönhető (pl. külső sávszélességkorlátozó cuccok).

Én speciel azért említettem a CZ-PRO-t mert az ottani megoldás nekem szimpatikus (min 2K/sec/slot). Ez egyébként még ellenőrizhető is nagyjából (mindenhol van roBOT, ami, ha gyors neten van mérheti az átlag letöltési sebességet. Nálunk most 800byte/sec alatt riaszt, de ez állítható - sebesség is, meg a riasztás helyett kick is).

A slot/hub szabályok változásával azonban nem lesz alapvetően paradicsomi helyzet, mert nincs elegendő feltöltési sávszél a magyar netviszonyok miatt. Ezt érdemes lenne belekalkulálni a számításokba....

Az, hogy ki mennyit van egy hubon, szerintem igenis függ attól, hogy miként tölt. Ha nem indul el a letöltés lelép sok ember. Ha elindul és lejön, letöltés végeztével lelép. Amíg tölt, addig jó eséllyel marad.

És ebben ne OPok magunkból induljunk ki, nézd a logokat, beszélj olyan ismerősökkel, akik csak hébe-hóba, mellékesen DC-znek. A mindenkori online felhasználók jelentős része közülük kerül ki...