A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
[HUN]norba #11327 Sziasztok! Szia dentro!
Egy ideje csöndben figyelgetek errefelé, de ez a téma hozzászólásra bírta a lelkemet :)
Alapvetően nem értek egyet az új ötlettel.
Két nagy bajom közül az első, hogy piszok mód nem kompatibilis a mostani szabályokkal, még ha valami csoda folytán keresztül is menne a magyar HUBok 80%-án mondjuk, akkor is megmaradna a külföld/magyar szabálykülönbségek problémája. Ergo rövid időn belül belterjes lenne a magyar DC, meg egy rakás ember simán elpártolna.
A másik, hogy az alap probléma a letöltések sebességével + mennyiségével szerintem nem a hub/slot szabályokban van. Finomítani lehet rajtuk, lehet, hogy lehetne jobbat kitalálni (pl CZ-PRO). Az alap magyar adottságokon azonban nem fog változtatni. Felhasználók döntő többsége asszinkron netről jön. A hubokon rendelkezésre álló összes feltöltési sávszél kb. 1/4-e az összes rendelkezésre álló letöltési sávszélnek. Innen kezdve sok sikert ahhoz, hogy olyan szabályokat hozz, amivel mindenki mindig maxon tud letölteni.
A Te levezetéseddel az a problémám, hogy nem számoltad bele azt, hogy az új szabály esetén esetleg mások is bekapcsolódnak időközben, ergo a 10 emberből 5 simán 3 napig slotra vár esetleg :)
A másik dolog, hogy ha elindul egy letöltés, megy 2k/sec-et, akkor a letöltő jó eséllyel fentmarad a hubon, és várja, hogy lejöjjön. Közben lehet tőle tölteni. Ha többszálas kliense van, akkor idővel 2k/sec-enként emelkedhet szépen a letöltési sebessége, ahogy slotokhoz jut. Végig lehet tőle tölteni.
Ha belépek egy hubra, találat van, de letöltés 0, akkor várok egy picit. Ha tőlem már 1 órája szednek, nekem meg még mindig semmi, mert slotra vár, jóval nagyobb eséllyel lövöm ki a DC-t és megyek a fenébe. Ergo nekem sem lett semmim, és tőlem sem szed senki semmit.
De ez mind csak pszichológia - felvetések - stb, teszt és "tudományos" háttér nélkül. A biztos csak 1 dolog: felfelé jóval kevesebb sávszél van szummában mint lefelé. Tökmind1 mire milyen szabályokat találunk ki, ez ettől nem fog változni...