A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• WEbshark
    Eddig igencsak rohadt dolognak tartottam a fakelést, bár nem igazán gondolkoztam el az a kiváltó okon....többet letölteni ,ja igen főleg ez lehet.
    De mi a teendő, akkor valakinek a szolgáltatója akkora genny, hogy az upload pont 8 któl fölfele kezdi lehúzni a letöltési sebességet? Az Invitel ilyen...eddig nem voltam rászorulva, hogy 8 alá vegyem; most szolgáltató-váltás után, semmit se sikerült leszednem igazából 2 hét alatt- ahhoz a mennyiséghez képest amit az előzőnél - iszonyú sokat kerestem az okot- állítgattam a hálózati kártyát, a PPPOe progit magát a klienst is oda-vissza cserélgettem, nem volt javulás:
    -a kapcsolódások mindkét irányban lassúak-a fájllisták is lassabban indulnak el...vagy le sem jönnek...a letöltések (T1/T3tól )igen lassúak- max 10k, de az már igencsak jónak számít, inkább 3-5k ...márha egyáltalán elindul, mert olyan timeoutos az egész hogy egy 0/6 v. 0/4 es usernél csak a lista letöltésére is iszonyú kevés az esélyem...nemhogy a náluk lévő olyan anyag letöltésére ami másoknál nincsen meg....
    részben megoldás az, hogy csak 2 HUBra lépek be + a limit lejjebb állítása, de ez nem tesz boldoggá hiszen a min 8k lenne a szabályos...
    Márpedig nem rajongok ezért....

1. lehetőség szabályosan- 10-15 k letöltés igencsak ingadozva, felfele 8 k de igencsak fölötte is van néha,
    semilyen irányban sincsen túl gyors kapcsolás- a HUB lassan köt össze más felhasználóval és néha le is dobja!!! a BOT-ot is , pedig azt még a hülye lamer sem bontja le!!! csak tényleg a tök tudatlanja....
    ja és cfos használatával is fenáll a probléma...

2. lehetőség a limitet leveszem 6-ra(vagy lejjebb,de akkor a dl sebességet is lejjebbveszi a kliens--úgy van megírva, hogy ne tudjál 0-ra limitálni-az OK is...a dc arról szól, hogy tőled is tudjanak tölteni-nem kazaa, fake és egyébb cuccok), akkor sebesség kicsit gyorsul, némi force-val szinte azonnal el is indulnak a dolgok...a fájl-listák gyorsabban indulnak el...

bumm megvolt az eredmény kick és 2 órás BAN a matrixon... pedig nem ma kezdtem dc-zni, 1 év alatt volt kb 8 kickem és jó ha 2 BANnom.
    Nem szidom az illetőt, mert 2 hete még én is egyetérttem volna a döntésével- most kicsit látom a másik oldalát.

3. lehetőség - létezik a cfos-on kívül olyan upload limitáló progi amivel egy kicsit az aszinronitást lehet javítani-mert így messze nincsen meg a 384 a 64-el szemben, de még 256 sem..., esetleg valami egyéb spéci program vagy dc kliens ami segíthet-nem mehetek oda az invitel-het hogy nem működik rendesen a direct connect programom....
    pedig üzleti csomag van amivel elvileg 3 gépen is netezhetünk.
    -azért örülnék neki, ha valaki reagálna rá valamit-mert 1 éves fennállásom alatt még ilyen nagyot nem szívtam, mint ezzel a váltással.Frédi és Béni gyorsabban töltött le a kőkorszakban, mint én az informatika évszázadában.
    -AKI megkérdezné hogy nincs-e bekapcsolva az XPs tűzfal, netán ZA, egyéb egyszerű beállítások (biztonságos adatátvitel/ small send buffer, )
    az jobb ha elfelejti a kérdést, bár inkább azért írja be....hátha valami prózai oka van (egyszer rajtahagytam a download limitet, de ez most ndem áll fent....:((( sajnos )

Köszönöm előre is a tippeket,. súgásokat, segítséget..