Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #317 a S/N a matricán a hátulján.
Van rajta egy szám 102... és az utolsó 4 számjegye ha 1500 vagy afelett, akkor 230/230as, ha 1500 alatt akkor meg 250es LE. Asszem ha 1200 vagy alatti akkor normal radeon 8500, de ilyen OEMBEN NINCS! 275/275ös radeont csak dobozban adnak! (hivatalos ATi álláspont szerint).
Amúgy szerintem 45+áfáért tutira 230as.. de jól jársz azzal is, nekem 275/250en megy..
Inquisior-: ez azért nem teljesen igaz, hogy nem támogatja.. HL enginehoz be lehet kapcsolni a truformot a configból, tehát támogatja. AZ már más kérdés hogy mennyire jól jön ez ki a HL ultralowpoly cuccainál.. de ha pl letöltesz highpoly modelleket CShez, azokon már sokat szépit. (viszont tény hogy k instabil, TRUFORMal és nélküle is)
netrunner:
Nekem Pentium III-S 1133B/512cache-es procival megy 275/250en 3dmark2001SE defaulton 7200at. (winXPproENG)
Szóval azért a tieden még szerintem lehet finomitani.
Sokat dob rajta pl az FSB, hogy 133Mhz, meg hogy mennyire van leosztva az AGP, meg főleg az hogy CAS2ben menjen a ram, az legalább +200 pont nálam..
Egyébként a GPUt a kártyán nyugodtan teheted feljebb is, akár 300ig is birhatja hibázás nélkül, normál hűtéssel, de ettől gyorsabb nem lesz a zsuga, 275 fölé felesleges huzni. Ennek eredménye max a T&L heavy tesztekben látható...
A ram a fontosabb kérdés itt. Azt hogy hán NS a ram azt a chipekről tudod leolvasni, általában egy számsor 2 utolsó számjegye, vagy pedig külön rá van irva mint a hynixemen hogy 3.6ns .
3.6ns ramoknak elvileg 300ig menniük kellene mint ahogy azt több tuningteszt mutatja, de az LE kártyákon lejebb van a Volt amit a ramok kapnak, igy pl az enyémen már 255ön hibázik... lehet Voltot emelni, de csak fizikálsan megbuherva a kártyát, annyira meg nem kell nekem..
Az LE-ken 3.6 vagy 4ns ramok vannak, ha ugyanolyan feszen elvileg a 4ns-nak 250en vége van mint a botnak, hibázás nélkül még.
Használj radeonator 1.80at a húzáshoz, másrészt meg abba van HL setting, amitől jobban megy a HL is.
Hlben a truformot 2 ati_-val kezdödö sorral állithatod be ami a config.cfg-dben van, npatch-ot 1re, subdivet meg 1-7ig, aszerint hogy milyen erőset akarsz. 7esen nekem kb -25-30FPS... amugy meg normálban 99+. (néhány mozgalmasabb jelenetnél 8x-re lemegy..)
amugy az fps mutatót a consolebol "cl_showfps 1" vagy a "netgraph 3" bekapcsolásával is kimutattathatod.
Ja és officiál ATI driverekben szar az OpenGL, szal HLhez negativ... 6043 vagy 6052 béta drivert használj XPhez, vagy ennek megfelelőt 98hoz, vagy ezeknek az omega változatát stb..