Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #1100 Nos, felraktam az új drivert... egyelöre nemtom mit mondjak róla.
Szokásos 306/306on elinditom 3Dmarkot, 4-5 game teszt után kifagy. Semmi artifact vagy ilyesmi, kimerevedik a kép, majd kb 10-15s mulva resetel a gép.
Nos, teszteltem párszor, mindig eljáccotta. Hol nature, hol már a dragon tesztnél.
Viszont gondoltam rá, hogy ma a szokásosnál is melegebb van, igy (hátha melegszik) visszavettem 275/306-ra. Simán megy a teszt. Ezekszerint a GPU nem birja a hőt a mai melegben már 306on. Ramnak semmi baja, figyel a profi:) hűtés rajta:)
Így, 290/290es tesztet is nyomattam, hogy az előző (7678as) 3Dmark teszttel összevethessem. Eredmény: 7640.
GTA3mat néztem, semmi változás, FPSek ugyanannyik stb..
Viszont.
Gondoltam szakitok ezzel a hányás r3dtweakkel, legalább a refresh rate beállitás erejéig, és letöltöttem jól, a RefreshForce nevű proggit.
Indul, király, beállitom a refresheket, nagyon pozitiv, én irhatom oda mennyin akarom. Apply becsuk. CS indit, ablakban jelenik meg. Ja, elveszett az 1024es felbontás a "tudom" kategóriából, a 640, és a 800x600al együtt. Sehogy sem tudtam visszahozni, igy RF gyalu, monitor INF ujra feltesz, és r3dtweakkel beállit->fasza. Szal RefreshForce VBT.
Jah, egyébként radeon driver installal semmi gond nem volt, uninstall, regclean, filetörlögetés, rebút, aztán ujdriver,rebút,újcontrolpanel,rebút ->megy. (többé kevésbé..)
Csak azt sajnálom hogy az elözö (6094) driverrel ma nem teszteltem le, hogy most tényleg a meleg miatt fagy e, vagy az új driver miatt. Mert amikor fagyi után újraindul az XP, ilyent tol az arcomba: