Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #1084 Nagy tévedés!
Én nem azt mondtam, hogy nem az ATI épitette, hanem hogy nem eredeti ati kiadás.
Ezeket a kártyákat (mint az enyém is ) amik még sima zöld nyákra, és standard ATIféle ramokkal stb vannak szerelve, valóban az ATI épitette, de egyéb gyártók adták ki mint OEM terméket. Ezek a kártyák voltak az AIB gyártóknak kiadott mintapéldányok szerintem. EGész addig ezeket nyomta ki pl a sapphire amig a saját készitésü kártyái el nem kezdtek potyogni a szalagról.
Így ma már bazinagy szerencse kell hogy ilyen eredeti ATI- szerű kártyát kifogjon az ember, dobozon kivül.
Szóval aki ma betér egy boltba, aligha talál ilyent. Vagy PowerMagic, vagy sapphire, vagy egyéb, vagy éppen eredeti dobozolt ati. De semmiképp sem zacsis.
Inquisitor egyébként az enyémben is 1002 IDjű BIOS volt, és van (mert ez az ATI), ettől még P/N alapján sapphiretech adta ki, az ATItól fehér kartonban kapott kártyát. Legalábbis a sapphire tech support szerint.
Azonban ez a BIOS korántsem ATI, mert a sapphiret (szvsz) igy kötelezte az ATI a downclockolásra, hogy ne érhesse utól az "eredeti" boxos ati kártyákat. BIOSt sütött bele a sapphire, amitöl nem lehetett tuningolni. Az én példányom is 230as volt, és max 252ig ment tuningal. Aztán flash bele másik eredeti ATI bios, és már 306on is megy, feljebb meg nem próbáltam..
Szal BIOS id alapján nem egyértelmű az azonositás.