Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
-
"Mert állitólag kb 35 FPS felett az emberi szem nem érzékel külömbséget, ergo folyamatos és folyékony a game. Az erös gép akkor jön jól ha sokan játszanak vagy server és mondjuk botokat is kell mozgatni és közben játszanak is vele. hmm..bár lehet én tudom rosszul. :("
Te tudod rosszul. Legalabb beleirtad, hogy allitolag :)
Megszokas kerdese.
Tudod, ha kinezel a vonatablakon a sinek melle, akkor egy elmosodott foltot latsz csak. Nezheted egy evig is igy, akkor is csak homalyt latsz. Ez tortenik akkor, ha valaki 30 fps-hez van hozzaszokva.
Ha viszont elkezded mozgatni a szemedet, elkapni egy-egy kovet, akkor megtanulod, hogyan kell meglatni a reszleteket, es egy ido utan raall a szemed arra, hogy igy nezd.
Ha egyszer 90-100fps-hez szoktal hozza, akkor mar a 70 is darabos lesz. Nem kell supermannek lenni ehhez.
A computer-folklor egyik legnagyobb (mar iskolaban belenknevelt) hulyesege az, hogy a szem 25 (35) fps felett folyamatosnak latja a mozgast. Ez kurvara nem igy van.
Arrol van szo, hogy 35 fps felett mar nem latod a fenyforras villogasat. (Ez is hulyeseg, mert a 85 es a 100hz-es moncsit siman megkulonboztetem ranezesre, de mondjuk moziba azert be tudok ulni, nem zavar, hogy villog). Ha azonban mozog valami, az nagyon darabos lesz ettol fuggetlenul.
Arrol nem beszelve, hogy ha kikockazol egy filmet, ott a gyors mozgasnal a mozgo objektum elmosodik, megnyulik. Ez a film mukodesenek az eredmenye. OpenGL-ben ez a jelenseg nem jelentkezik :)
Ezert a teveben, moziban kevesbe zavaro az alacsony fps, mert az osszesmosodas miatt egy kicsit folyamatosabbnak tunik.
Egyebkent nekem evekig P160-om volt, amikor mar mindenkinek PII, szoval nem vagyok egy gazdag elitista allat, csak megtanultam kulonbseget tenni a jo es a kevesbe jo kozott. Ha egyszer hozzaszoksz a johoz, akkor menni fog.