8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • Veriel
    Erdekes, mert folyton azt lehetett hallani, hogy Radeonnal milyen fasza lesz, es Te vagy a sokadik ember, aki szerint Geforce4-gyel nagyon allat.
    Ezek szerint igaz lehet. Kurva jo, most vegyek megint videokartyat? :(
  • Veriel
    Szerintem ugyanarrol a demorol beszelunk...
  • Veriel
    Nem baj, megmondtad a frankot, az a lenyeg ;)
  • RelakS
    AVP1-ben mikor jöttek a dögök, hát jöttek, kit érdekel lövök. Ez volt 20fps körül. Mikor egy helyen véletlenül 50 körüli értékre ugrott, majd kiugrottam a hajam alól, mikor a falon befordult az egyik. úgyhogy ennyit a 20 is elég-ről. Inkább 640*480, de legyen gyors. (persze, én könnyen ugatok a 14"-os monitorommal :)
  • Veriel
    Frík: olvad vissza a fórumot, ezen vitáztunk 2 napot az imént. Ez a "40 fps elég" kezdetű állítás kissé merész, sok embernek a 70 is szaggatásként jelentkezik. Csak bemesélték ezt a 20fps-t, mint annyi minden mást.

Tudod, régen azt mondták, hogy sajtból van a Hold. Kevésbé régen azt, hogy 20-40 fps felett már folyamatosnak látod.

Mindkettő ugyanakkora kamu, bár a Hold legalább sárga.
  • FREAK
    nem flém, csak ezzel kevesen vannak tisztában, és néha olvasok olyan baromságokat, hogy az hihetetlen.....

lényeg, hogy bőven eshet 80 alá, amíg elkerüli a 40 alatti számokat....
  • FREAK
    "egy FPS game 80 fps felett kezd játszhatóvá válni, és nem azt jelenti, hogy néha 80, hanem minimum 80, az alá sosem esik le"

szzzzzzzzzzzz, ezzel kapcsolatban volt már csúnya vitám...... most nem akarok belemenni, de az emberi szem max 20 frame-ig láthatja nem folymatosnak a képet (átlag 12), és a monitorok vetítési technikáját is figyelembe véve, az jön ki, hogy a 40+ (MINIMUM) fps már mindenkinek tökéletes kell legyen

és az is, csak PC-n nincs FIX frame rate, vagyis a 80 az azt jelenti, hogy átlag 80, de néha lehet 10 is egy pillanatra, ilyenkor látsz szaggatást (meg lehet 150 is).......

tehát MINIMUM 40-50 fölött NEM LÁTOD a különbséget, átlag 50-nél meg csak azért, mert 20 alá is esik...... megnézel egy fix 30-as konzolgammát, és borulsz, olyan folyamatos...
  • Veriel
    Evilman: P4 van és Radeon 8500, de az outdoorokat nem bírja (abban a verzióbann, amit néztem).
  • Veriel
    Na, lazítsunk :))

Az Unreal 2003-mat nem fikázom, mert tök szép game. Nem kell védeni tőlem, mert nekem is tetszik nagyon (szemben az OFP-vel, ammit lehúztam jól). Alig várom, hogy játszhassak vele.

Viszont az a béta, amit én láttam, sajnos nem ment jól. Valami build 947 vagy mennyi, nem végleges verzió és nem is hivatalos béta, de akkor is Unreal 2003...

A gépem nem szar, sőt, én viszont igényes vagyok. Már leírtam máshol, hogy egy FPS game 80 fps felett kezd játszhatóvá válni, és nem azt jelenti, hogy néha 80, hanem minimum 80, az alá sosem esik le.

Remélem, hogy a bolti verzió már hozza ezt a szintet, amit egyelőre erősen kétlek. Szerintem csak fél év múlva lesz hozzá hardware. Bér azt hiszem, nekem "csak" vidkártyát kell vennem hozzá, a procim oké lesz.
  • Blasta
    Nálam a lenti konfigon frankón szalad, igaz 17-es monitoron. De akkor is élvezetes és gyönyörű!
  • Blasta
    Baze! Te otthon is tesztelted a 15 napos hivatalos bétát, (ami kb 95%-os lehet) vagy csak külföldi teszteket nézegetsz???
  • FREAK
    az a te bajod, hogy gép helyett mozivásznat vettél :DDDDDD
  • Veriel
    Vígan szaladgál, ez vicces volt :)
    Azé' ne túlozzunk. Fogalmazzunk úgy, hogy elindul rajta :)

Amúgy meg állandóan a 800*600-at ajánlgatja majd mindenki, nézted már meg 19-es moncsin? A 640x480 és 800x600 azon kurva csíkos. Nem pixeles, hanem csíkos. Egy sor pixel, egy sor fekete csík, felváltva.

19-től felfelé csak 1024-en lehet nézni, azon meg semmin se megy jól, akármit mondasz, néztem külföldi teszteket.
  • Blasta
    Na! Nehogymá egy 1200-es Athlon meg egy GF4 MX atomerőműnek minősülne augusztusban! Már most sem az. És 800*600-ban vigan szaladgál high detailben. Ha sokan nyomják, akkor is mediumra vissza venni és go...
  • Veriel
    Amugy meg mindegy, mikor jon, mert van az orszagban 3 gep, amin jatszhato lesz, es ebbol kettot Pakson hasznalnak az atomeromuben.
  • Veriel
    Már csúszik, mert júniusra ígérték. CDGalaxis szerint aug 8. vagy mennyi.
  • Veriel
    Ok, veled befejeztem a technikai vitát, olvass utána a dolgoknak, vagy ne fantáziálj ennyit. Köszi :)
  • reszcsi
    Nem kéne a témáról beszélni inkább ? PL anyázhatnánk, hogy a pletykák szerint csúszik a gém. Vagy valami.
  • Veriel
    Hogy lenne allando a megvilagitas? Amikor mozog a film, olyankor nem vilagit.
  • Veriel
    veszett, olyan gep nincs, amin a cs1.5 mindig 100-zal megy ;)
  • Oldboj
    Sziasztok, tud valaki egy mukodo linket? Csak az elso 43 file jott le.. :((
  • Bilux
    Nekem jól megy....
  • _RudY_
    És ez mit jelent? Érzékenyebb a szemed az átlagosnál, éppúgy mint kismillió embernek. Ha már így alakult, akkor viszont el kéne fogadnod azt, hogy ami neked zavaró, az másnak fel sem tűnik.
  • Veriel
    "Hmm... annak psziches okai vannak ha valaki 70 es 100 fps kozott eszreveszi a kulonbseget... Es akkor sem latja, csak erzi(rosszullet, nehezebb fokuszals, nem tokeletes vizualis elmeny,csokkeno koncentracio). Ugyanis az egeszseges ember idegrendszre alkalmatlan ilyen sebessegu feldolgozasra. Ez nem szokas kerdese, ez biologiai korlat."

Azt felejted el egy kicsit, hogy van nehany jatek (igaz, nem sok, talan nehany ismeretlenebb first person shooter), ahol game kozben neha mozog valami a kepernyon.
    Az ilyen ritka es szokvanyostol eltero helyzetekben (marmint amikor a monitoron mozgas erzekelheto) az FPS befolyasolja azt, hogy mekkora darabokban mozog az adott targy. Egyes embereknek pszichesen nem mindegy - persze csak pszichesen -, hogy valami 140 pixelesevel ugral, vagy 100 pixelekkel (70:100 fps).

Egyebkent barkivel barmekkora osszegben fogadok, hogy vilagos szinu desktop eseten 10-bol 10-szer megmondom egy moncsirol, hogy 85Hz-en megy, vagy 100-on.
  • gagyi
    Hmm... annak psziches okai vannak ha valaki 70 es 100 fps kozott eszreveszi a kulonbseget... Es akkor sem latja, csak erzi(rosszullet, nehezebb fokuszals, nem tokeletes vizualis elmeny,csokkeno koncentracio). Ugyanis az egeszseges ember idegrendszre alkalmatlan ilyen sebessegu feldolgozasra. Ez nem szokas kerdese, ez biologiai korlat. Tehat aki latja a kulonbseget drasztikussan csokkentse a gep elott toltott idot, a sajat egeszsege erdekeben.:)
    Jah , az meg senkinek nem jutott eszebe hogy kitamssza a szemhejjat? Ki lehetne szamolni pislogasnal hany kepkockat veszittetek:))
  • Cobra11
    Miért ne használna. Megjelent valami új?
  • Veriel
    "Nálunk a mozik nem digitálisak hogy villogást láss."

Szerinted a mozi hogyan működik? Elhúzzák a filmet a lencse és a lámpa között? Akkor csak egy homály látnál.
    Ki kell, hogy ábrándítsalak.
    A filmvetítés lényege, hogy minden képkocka csak egy villanásnyi ideig látszik, amikor ugyanazon a helyen van, mint az előző. Tehát szalad a film, és amikor a megfelelő helyen van az új kocka, akkor egy villanásnyi időre kiengedik a fényt. Mindezt másodpercenként kb. 25-ször.
  • Garrett
    használ még valaki 927es verziót mert akkor lehetne jönni most játszani!
  • Cobra11
    Mekkora láma vagyok. Rohadt UT2003 telepítő. A Mapokat nem rakta fel. LOL.:-))
  • Cobra11
    Senki nem tudja?
  • WOW
    Egy kérdés.A 15 napos korlátot ki lehet valahogy igtatni?
  • Bilux
    N megvan már melyik az!?
  • _RudY_
    Ha "gyenge" a gép le lehet venni a felbontást 800x600-ra és lesz fps 200 felett is.
  • _RudY_
    http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1647
  • Cobra11
    ja az lemaradt, hogy le van crackelve.
  • Cobra11
    Tudom, hogy kibaszott láma kérdés, de: Hogyan kell singlet játszani a 927 (vagy 947) verzióban? Létrehoztam a csapatot. Nyomom neki, hogy play, aztán rövid időre kiadja, hogy loading majd visszabasz oda, ahol megnyomtam a playt. Megint megnyomom és megint ugyanez... Please help.
  • reszcsi
    Érdekes ez a frame dolog. Régen én is azt mondtam, picsacsinálás hogy 100 frame kell meg ilyenek. Manapság ha leesik 80 alá, baromira idegesít, olyan játékban mint az FPS-ek, nagyon fontos a pontos finom mozgás, amihez elengedhetetlen a gyors képfrissítés nomeg a jó egér.
    offtopic:
    Veriel: Egyébként engem a mozik manapság egyre inkább zavarnak. Nem is a framerate hanem a felbontásuk. Nagyon elkényeztet minket ez a technológia wazz.
    ontopic:
  • Veriel
    "Mert állitólag kb 35 FPS felett az emberi szem nem érzékel külömbséget, ergo folyamatos és folyékony a game. Az erös gép akkor jön jól ha sokan játszanak vagy server és mondjuk botokat is kell mozgatni és közben játszanak is vele. hmm..bár lehet én tudom rosszul. :("

Te tudod rosszul. Legalabb beleirtad, hogy allitolag :)

Megszokas kerdese.
    Tudod, ha kinezel a vonatablakon a sinek melle, akkor egy elmosodott foltot latsz csak. Nezheted egy evig is igy, akkor is csak homalyt latsz. Ez tortenik akkor, ha valaki 30 fps-hez van hozzaszokva.

Ha viszont elkezded mozgatni a szemedet, elkapni egy-egy kovet, akkor megtanulod, hogyan kell meglatni a reszleteket, es egy ido utan raall a szemed arra, hogy igy nezd.

Ha egyszer 90-100fps-hez szoktal hozza, akkor mar a 70 is darabos lesz. Nem kell supermannek lenni ehhez.

A computer-folklor egyik legnagyobb (mar iskolaban belenknevelt) hulyesege az, hogy a szem 25 (35) fps felett folyamatosnak latja a mozgast. Ez kurvara nem igy van.

Arrol van szo, hogy 35 fps felett mar nem latod a fenyforras villogasat. (Ez is hulyeseg, mert a 85 es a 100hz-es moncsit siman megkulonboztetem ranezesre, de mondjuk moziba azert be tudok ulni, nem zavar, hogy villog). Ha azonban mozog valami, az nagyon darabos lesz ettol fuggetlenul.

Arrol nem beszelve, hogy ha kikockazol egy filmet, ott a gyors mozgasnal a mozgo objektum elmosodik, megnyulik. Ez a film mukodesenek az eredmenye. OpenGL-ben ez a jelenseg nem jelentkezik :)
    Ezert a teveben, moziban kevesbe zavaro az alacsony fps, mert az osszesmosodas miatt egy kicsit folyamatosabbnak tunik.

Egyebkent nekem evekig P160-om volt, amikor mar mindenkinek PII, szoval nem vagyok egy gazdag elitista allat, csak megtanultam kulonbseget tenni a jo es a kevesbe jo kozott. Ha egyszer hozzaszoksz a johoz, akkor menni fog.
  • Fikusz
    Hi

Veriel nem kötözködni akarok, de nem tudom neked milyen szuper szemed lehet.
    Mert állitólag kb 35 FPS felett az emberi szem nem érzékel külömbséget, ergo folyamatos és folyékony a game. Az erös gép akkor jön jól ha sokan játszanak vagy server és mondjuk botokat is kell mozgatni és közben játszanak is vele. hmm..bár lehet én tudom rosszul. :(
  • Veriel
    70 az keves. Az a legrosszabb tartomanyban van, ami mar nem ugral, hanem remeg.

Egyebkent ez egyenenkent valtozo dolog, van, akinek mar jo a 70, nekem 90 alatt zavaro. Azonnal eszreveszem es bantja a szemem.

Masik: az a 70 nem biztos, hogy multiban 16 emberrel, durva action kozben ment.