II. világháborús stratégia
  • a.carkey
    (Kicsit megkésve ...) A Medieval Lords máig az egyik legjobb stratégia. Hangulata volt, elég sok realitás volt benne. Csúnya volt mint atom, de a C64en a legjobb volt a STRATÉGIA műfajban. PCre is megjelent, ott is elkezdtem, de elszállt a mentésem és aztán vle együtt a játékhoz való kedvem.

PCn 2. vhs környezetben az én kedvencem a High Command Europe 1939-45. Kb olyan mint a Storm Across Europe a Hearts of Ironnnal ötvözve. Pl. a tavaly kijött Strategic Commandot egy az egyben erről (próbálták) koppintották. Nem sikerült nekik túl jól. Emellet a Third Reich tetszett még nagyon a nem "csontstratégia" témakörben. (Ezek a winyómon is fent vannak, az underdogs oldalon hozzáférhetőek.) 2. vhs környezetben jelenleg a Combat Mission két része szintén kedvenc. Csak baszott időigényes és idegesítő, hogy egy 15ezer pontos "hadseregnél" percekig számolgat a gép és 1 perc eltelte néha 10 perc számolásba kerül. De azért királyak és beletették a BTOBa a magyarokat is, saját gyártmányaikkal együtt.
    Én a Steel Panthers sorozattal kezdtem a PCs "órákig a gép előtt ülök és bámulom monitort, majd next round" 2. vhs stratégiákat. Nekem - mert ehhez korábban jutottam hozzá, mint a panzer general sorozathoz - jobban bejött mint a PG. Az utána kijött SP részek, már kevésbé jöttek be ...
    A Sudden Strike "legeslegelső" része nagyon tetszett, a SS2 már kevésbé. A Blitzkriegben is kicsit csalódtam. A Sturmovik motorjára készülő 2.vhs game viszont nagy ígéretnek tűnik. Kiváncsian várom. Mikor is jön ki?

Képzeletbeli sorrendem a 2. vhs gamék között PCn:

1. High Command Europe
    2. Steel Panthers 1. része
    3. The Third Reich
    4. PG sorozat (mindegyik, kivétel az Allied)
    5. V for Victory sorozat+Stalingrad
    6. 12o'clock high sorozat
    7. Combat Mission sorozat
    8. Close Combat sorozat
    9. East és West Front sorozat
    10. Sudden Strike ( first blood :) )

De ide sorolnám még - szorosan - a Squad Leadert, a Fighting Steel flottastratégiát, a Great Naval Battles ÖSSZES részét, a Strategic Command-ot és természetesen a Hearts of Iron erősen felpatchelt változatát.
    Valamint - mint már mondtam - nagyon várom már a World War 2 stratégiát az IL2 motorjával. Ha az olyan profi munka lesz, mint a szimulátor, akkor Ő lesz a NO1. Amúgy a képek alapján, erősen Close Combatos vmi lesz belőle ...