[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Avengers | Infinity War
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Polgárháború és A tél katonája után én nem tartottam sokra a Russo tesókat. A Polgárháborút még mindig baromságnak tartom, viszont az évek alatt megláttam a tél katonája értékeit. Csak ne láttam volna olyan sokszor. És bár most sem alkottak olyan kivételeset, de azért elismerésem, hogy egy ilyen kaliberű filmet sikerült koherensen összefogni.
Nem vagyok elájulva tőle, viszont nem is jöttem ki csalódottan a filmről. Rengeteg irányba indulnak el a film karakterei, ami a végére azért kisimul. De ezt jó ritmusérzékkel nem könnyű levezényelni. Az elején még kissé tempósnak érezni a dolgokat, ilyen "haladjunk, mert még velük is meg velük is foglalkozni kell". Aztán ahogy fogytak a különböző helyszínek, úgy tűnt el ez.
Még mindig nem vagyok kibékülve ezekkel az egysorosokkal, de bevallom elég sokat élveztem most. A Strange-Tony kettős nagyon jól ellett találva. Mondjuk nem volt nehéz, mert a két karakter nagyon hasonló. Emellett az akció nagyon rendben volt, nincs mit beszélni róla.
Thanos jó volt. Nem azért, mert az elmúlt 10 évben 3 percben felépítették, hanem mert a film szánt rá időt. Szánhatott volna kicsit többet is, de nincs igazán okunk panaszkodni. Láthattuk, hallhattuk, hogy milyen meggyőződésből teszi mindezt és hogy ennek igenis van hatása rá.
Viszont a problémák is Thanosszal kezdődnek. Olyan erősre írták a kesztyűt, hogy a film drámája igazából értelmét veszti. Elméletben Thanosnak mindenkit könnyedén el kellett volna intéznie, ahogy azt tette a Galaxis őrzőivel, miután megszerezte a Valóság kövét. Ehelyett csak akkor vált sétagaloppá minden, hogy megszerezte az Idő kövét. Ez tiszta írói hiba.
Thanos Black Ordere Ebony Maw kivételével csak glorified henchmanek voltak. Csak arra kellettek, hogy lehessen valakit ütni, semmi más szerepük nem volt. Kicsit többet vártam tőlük.
A befejezést illetően nem sokkal előtte már nem volt kétség bennem. Elég egyértelműen utaltak rá. Az utána történtek még az előtte történt halálokban is megrengette a bizalmam. Bár előtte se volt túl sok, de így még kevésbé hiszem el, hogy bárki is meghal a 4. rész végére. Bucky, T'Challa, Pókember, Wilson, Fury stb elillannak a szélbe. Olyanok, akiknek jön a 2. kalandja, és ők elakarják hitetni, hogy meghalnak. Ne nevettessük már magunkat. Olcsó húzás volt.
Ami kicsit olvastam előtte, számítottam rá, hogy cliffhanger lesz, de azt hittem majd nagyobbat üt. De elmaradt. Végül is nem csalódtam.
3 srác ült mellettem, akik szinte végig kidumálták egymás közt a filmet. Egyszer szóltam rájuk és bár aztán is folytatták, de mivel hallani nem hallottam őket, csak a perifériámban láttam őket, így ráhagytam. A vége felé meg 1-2 sorral hátrébb volt valaki, aki 1-2 hangos akció jelenetet kommentált...
7/10