106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #99933 The Machinist (2004)
Eleg depis film, es nem is vilagos hogy mire akar kilyukadni. Vegulis nem sokkal tobb, mint egy ember szellemi osszeomlasanak vegigkiserese. A vegen a csavar nem nagy meglepetes, annyi hogy kiderul mi valtotta ki az egeszet. Az tetszett benne, hogy sok apro reszlet a filmbol ertelmet nyer a vegere, es igy a filmen jart az agyam meg egy fel orat...
Nagyban dicsertek Christian Bale teljesitmenyet, ami nem rossz, de az elvarasokhoz kepest csalodast jelentett. Igazabol a teljesitmenye 80%-at a fizikai atvaltozasa jelentette, a szineszkedest mar csak ritkan tudta moge tenni. Par jelenetben odateszi magat, de a film nagy reszeben inkabb csak atlagos, es egyaltalan nem jon at az osszetort pszicheje. Vegig az volt az erzesem, hogy ez a szokasos, magabiztos (Batmanbol ismert) Christian Bale, csak a fizikumat csereltek ki.
5/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.04.30. 17:50:30 -
Evolúció
A film, amire maximum azért emléxik az ember, mert valamiért a végére egy head & shoulders reklámmá változott...
5/10
Coming to America
Régen láttam már Eddie Murphy filmet. Arra már nem is emlékeztem, hogy Murphy és Arsenio Hall ennyi karaktert játszik a filmben. Főleg az elején volt jó, aztán kezdett leülni...
6/10
Live Free or Die Hard
Sokan nem szeretik, de még mindig inkább ez, mint a borzalmas ötödik rész. Bár a sztereotíp kockák dolog így utólag meg sem lep (a dagatt aki az anyja pincéjében lakik és főhadiszállásnak nevezi). Nem is értem, Kevin Smith-t ez nem zavarta? De amúgy egy korrekt McClane kaland volt, túlzásokkal...
6.5/10 -
Igy van! Merfoldekkel jobb az elodjeinel. Erre tenyleg erdemes volt varni -
Mirk #99930 A legjobb Marveles film eddig. -
"Az ébredő Erőhöz képest gyengébb nyitónapot ellensúlyozva egészen 250M dollárig evickéljenek Tony Starkék, akik így 2M dollárral lekörözték a Jediket"
"...a Végtelen háború nemzetközi vizekről befolyt 380M dollárjával és az USA bevételeivel új világszintű rekordot állított fel 630M dollárral."
Én a TFA alá lőttem be, de nincs is min csodálkozni... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha én kapnék elhajlási engedélyt az asszonytól, kézenfognám őt és elvinném egy idegen városba (ahol még együtt nem jártunk).
Kivennék egy szobát és minden kívánságát teljesíteném amit szeretne. Számomra a házasságban nincs helye a félrelépésnek. Akkor se, ha engedélyt adnak rá. Aki ezt nem így látja, annak nem való a házasság. -
szerintem még jobb vígjátékok közül való -
Hall Pass (Elhajlási engedély) 2011.
Tipikus gagyi amerikai komédia, amiben totál idiótának állítják be a férjeket. És nem csak őket...
Egyszer elég volt megnézni. -
Tökéletes világ 1993
A szív hídjai 1995
Zseniális mind a kettő, az előbbi nálam 7/10, utóbbi 9/10. -
[2018] - (imdb) - "염력" (Yeomryuk) - (Psychokinesis) - (-) - 7/10
(2018.04.28) (102 perc, dél-koreai) - Action, Adventure, Fantasy
Director: Yeon Sang-ho
Writer: Yeon Sang-ho
Stars:
//Ryoo Seung-Ryong (az apa) --- "Possessed", "The Front Line", "War of the Arrows", "Miracle in Cell No.7", "Roaring Currents", "The Target", "Train To Busan",
//Shim Eun-Kyung (a lánya) --- "Possessed", "Miss Granny", "Train To Busan",
//Jung Yu-Mi (a cégvezető nő) --- "A Bittersweet Life", "Silenced", "Tough As Iron", "Train To Busan" -
kissé más kategória a kettő. A JL-nél az újra forgatások miatt lett kiszórva sok jelenet... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!itt inkább arról van szó, legalábbis a kövek számánál, hogy a Marvel próbálta az előzetesekben eltitkolni, hogy hogy fog alakulni a sztori. -
Akkor nézd meg az Igazság ligája trailert. Abból konkrétan a fele - de legalább 5-6 jelenet - nem is volt benne a filmben :) -
Lacc 88 #99920 Avengers - Infinity War
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt néztétek, hogy a novemberi trailer és a film egyes jelenetei köszönő viszonyban nincsenek egymással? Hulk nem volt benne csak az elején miközben a sokat mutogatott wakandai futós jelenetben ott volt. Thor szeme nem volt meg az új pöröly készítésénél de addigra már kapott újat Mordálytól. Illetve Thanosnak a trailerben csak két köve van meg a Titánon a filmben viszont már négy. Eszembe is jutott a pár éves Predator film egyik jelenete, ami nem volt a filmben viszont a trailer egyik legtöbbet emlegetett jelenete volt. -
Igen azt kérdeztem. Nekem az első a jobban tetsző, de reménykedem a majdani harmadikban is :) -
Galaxis őrzői? Igen, jobban.: ) -
Ebből nehéz kihámozni, hogy akkor a folytatás neked jobban tetszett e? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert a Pókember 2 nyitja a Phase 4-et, szóval ezek után kell játszódnia. Cpt Marvel lesz a második film, ami nem a jelenben játszódik. Főleg, hogy az első Fekte Párduc és Pókember film megalapozta a karaktert. Parkernek a Hazatérés volt az első komoly kalandja. T'Challa meg végre elfoglalta a trónt. Nincs hova és miért visszafele menni... -
Hellsing47 #99915 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ezeket a folytatásokat miért kéne kötelezően az infinity war cselekménye után rakni? (mondjuk jó eséllyel élni fog mind, de remélem érted mire célzok) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pókember visszatér, T'Challa visszatér, Quill visszatér, Groot visszatér, Drax visszatér. Innentől kezdve az egész jelenet egy hatalmas ködösítés és minden drámai nyomatéktól mentes. A képregény meg a film más kategória. Az hogy Pókember nem hal meg, mert lesz folytatása és amúgy is sok meló volt, mire megszerezték. T'Challa bankot robbantott, innentől kezdve nem kérdés. Gotg 3 is lesz és kétlem, hogy Rocket toborzó körútjáról szólna. Szóval a folytatás igenis Garancia több "halott" karakter esetében. -
Szerintem nem sokaknak esett le, kis segítség a stáblista utáni jelenethez (Infinity War).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Eh, én sem értem a fanyalgást. Szerintem is kapásból magasan jobb volt az Infinity War, mint az Ultron. Az első is csak az újdonság ereje miatt ütött, de arra sem vennék mérget, hogy az a legjobb. -
Egyébként nagyon spoileresen az Infinity Warról:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2 dolog lepett meg nagyon.
-Gamora halála.
Valami zseniálisan fel lett építve. A fene sem gondolta volna, hogy ennyire kulcskarakter ő. És totál működött is. Az egész film legdrámaibb jelenete, amikor Thanos könnyeket potyogtatva ledobja őt a szakadékba. Nagyon remélem, hogy ő nem lesz feltámasztva, mert ez így egyszerűen tökéletes.
-A másik pedig Amerika Kapcsi NEM halála.
A film előtt ő volt az egyetlen, akinek a halálában 100%-ig biztos voltam. Főleg a híres kesztyű szorítós jelenete után. Erre megúszta egy istenes pofonnal. -
A premier előtt direkt újranéztem az első kettő Bosszúállókat. Az 1. még szódával elmegy, a 2. viszont egyenesen szar.
A Galaxis őrzői nekem mindig is egy laza, feel good film volt. A 2. része viszont egy olyan szintű keserédes érzelem bomba, hogy mérföldeket ver a legtöbb Marvel filmre.
Tehát ízlések és pofonok, szerintem valami eszméletlen volt az Infinity War.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már mindenki meghalt a Marvel univerzumban, mégis lett folytatása, más hősök vették át a helyüket, szóval ez semmit nem jelent. Ettől még bármi lehet a film vége, és aki olvasta a képregényt az képben is van ezzel és nem akarok spoilerezni, csak a pontosítás végett, nem árt tisztázni, hogy nem garancia semmire egy potenciális folytatás. -
[2016] - (imdb) - "비밀은 없다" (Bimileun Eobda) - (The Truth Beneath) - (-) - 8/10
(2018.04.26) (103 perc, dél-koreai) - Thriller
Director: Lee Kyoung-mi
Writers: Jeong Seo-kyeong, Jung So-young
Stars: Son Ye-jin (a feleség), Kim Ju-hyuk (a férj), Choi Yu-hwa (a lánygyermek)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[1996] - (imdb) - "Before and After" - (A gyanú árnyéka) - 5/10
(2018.04.27) (108* perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery --- PG-13
Director: Barbet Schroeder
Writers: Rosellen Brown (book), Ted Tally (screenplay)
Stars: Meryl Streep, Liam Neeson, Edward Furlong
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.28. 16:00:15 -
Avengers - Infinity War
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát ez nem volt olyan jó, mint amire számítottam.. Mondom ezt úgy, hogy elég nagy Marvel fan vagyok.
A Galaxis Őrzői 2 óta csökken a színvonal.. már az is nagyon rossz volt, de a Fekete Párduc erre sikeresen ráemelt... de azért azt nem gondoltam, hogy a Bosszúállók három részéből ez a rész lesz a legrosszabb.. Egyedül Thanos menti meg a filmet, minden más unalmas és vontatott...Az ember várná a hatalmas menő csatát.. erre ilyen 2-3 pofon meg ugrabugra és vége... Szomorú vagyok, mert a Polgárháborúban jól volt megcsinálva a csata és úgy gondoltam, hogy a Russo fivérek most is megoldják..de messze elmarad a Whendon féle csatajelenetektől.. Azok epicek voltak... ez meg olyan semmilyen..
Kár érte.. na majd jövőre a folytatás.. 6/10 de csak Thanos miatt. -
Egyik kedvencem, viszont elég megosztó film szerintem. -
Avengers | Infinity War
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Polgárháború és A tél katonája után én nem tartottam sokra a Russo tesókat. A Polgárháborút még mindig baromságnak tartom, viszont az évek alatt megláttam a tél katonája értékeit. Csak ne láttam volna olyan sokszor. És bár most sem alkottak olyan kivételeset, de azért elismerésem, hogy egy ilyen kaliberű filmet sikerült koherensen összefogni.
Nem vagyok elájulva tőle, viszont nem is jöttem ki csalódottan a filmről. Rengeteg irányba indulnak el a film karakterei, ami a végére azért kisimul. De ezt jó ritmusérzékkel nem könnyű levezényelni. Az elején még kissé tempósnak érezni a dolgokat, ilyen "haladjunk, mert még velük is meg velük is foglalkozni kell". Aztán ahogy fogytak a különböző helyszínek, úgy tűnt el ez.
Még mindig nem vagyok kibékülve ezekkel az egysorosokkal, de bevallom elég sokat élveztem most. A Strange-Tony kettős nagyon jól ellett találva. Mondjuk nem volt nehéz, mert a két karakter nagyon hasonló. Emellett az akció nagyon rendben volt, nincs mit beszélni róla.
Thanos jó volt. Nem azért, mert az elmúlt 10 évben 3 percben felépítették, hanem mert a film szánt rá időt. Szánhatott volna kicsit többet is, de nincs igazán okunk panaszkodni. Láthattuk, hallhattuk, hogy milyen meggyőződésből teszi mindezt és hogy ennek igenis van hatása rá.
Viszont a problémák is Thanosszal kezdődnek. Olyan erősre írták a kesztyűt, hogy a film drámája igazából értelmét veszti. Elméletben Thanosnak mindenkit könnyedén el kellett volna intéznie, ahogy azt tette a Galaxis őrzőivel, miután megszerezte a Valóság kövét. Ehelyett csak akkor vált sétagaloppá minden, hogy megszerezte az Idő kövét. Ez tiszta írói hiba.
Thanos Black Ordere Ebony Maw kivételével csak glorified henchmanek voltak. Csak arra kellettek, hogy lehessen valakit ütni, semmi más szerepük nem volt. Kicsit többet vártam tőlük.
A befejezést illetően nem sokkal előtte már nem volt kétség bennem. Elég egyértelműen utaltak rá. Az utána történtek még az előtte történt halálokban is megrengette a bizalmam. Bár előtte se volt túl sok, de így még kevésbé hiszem el, hogy bárki is meghal a 4. rész végére. Bucky, T'Challa, Pókember, Wilson, Fury stb elillannak a szélbe. Olyanok, akiknek jön a 2. kalandja, és ők elakarják hitetni, hogy meghalnak. Ne nevettessük már magunkat. Olcsó húzás volt.
Ami kicsit olvastam előtte, számítottam rá, hogy cliffhanger lesz, de azt hittem majd nagyobbat üt. De elmaradt. Végül is nem csalódtam.
3 srác ült mellettem, akik szinte végig kidumálták egymás közt a filmet. Egyszer szóltam rájuk és bár aztán is folytatták, de mivel hallani nem hallottam őket, csak a perifériámban láttam őket, így ráhagytam. A vége felé meg 1-2 sorral hátrébb volt valaki, aki 1-2 hangos akció jelenetet kommentált...
7/10 -
Vanilla Sky (2001)
Furcsa mikor egy remake megtartja az eredeti egyik szereplőjét. Bár Penelopé Cruz addigra már nem volt teljesen ismeretlen arc arrafelé.
Emlékszem, mikor anno először láttam nem igazán voltam képbe, hogy most itt mi is történik. Azóta aztán még el is felejtettem a nagyját. Tom Cruise igazán jó volt. Azóta 1-2 alkalomtól eltekintve nem nagyon vállal már ilyen komoly drámai szerepeket. Pedig megy ez is neki.
7/10 -
Ezt szomorúan hallom, de megesik az ilyesmi.
Talán később ezt a fajta 3D-t majd látni fogod.
Én meg közben ezzel is "végeztem":
The Secret Life of Pets (A kis kedvencek titkos élete) 3DBD 2016 IMDb
Fogalmam sincs, hogy ez a sztori miként is festhet 2D-ben, 3D-ben viszont ez is hibátlan.
Csillagos ötös a vizuális effektek készítőinek érte
A mai filmekhez viszonyítva már erősen kapaszkodnia kell egy egy animációs filmnek a nézettségért, hiszen (lásd: #99890) a mai vizuális képalkotás azért már nagyon ott van a szeren mióta bemutatták a Terminátor első részét..(amikor még gyerekcipőben járt)
Kicsit szégyenlem magam, mert a kis állatokért annyira már nem vagyok oda (mint mondjuk 30 éve), így némi fenntartásokkal ültem le a fotelba. De pozitívan csalódtam minden tekintetben..
humor +1,
kreativitás +1,
szinkron (hála többek közt Szabó Győzőnek) +1,
3D effektek +1..
és még +1 mert jövőre jön a folytatás is.
Így összesen tőlem 10/8 jár a cuki kutyiknak.
-
Pont ezért írtam. :)
A fizikai felvétel csak akkor lesz igazi 3d ha azt ez erre kifejlesztett kamerával veszik fel, de a cgi amit utána rápakolnak, akár a sima kamerával felvett jelenetre, az iszonyat jó is lehet ha megfelelően csinálják/renderelik le.
Persze én csak azt mondom amit "tanultam" de nem tapasztaltam mint nagyon amatőr hobbi modellezgető :D mivel sajnos én semelyik megoldással sem látom a 3d-t, még vr szemüvegekben sem... :( -
Oké, de a virtuális dj pult sem igazi nem igaz? (Ha érted mire gondolok.)
A 3d-be renderelt Terminátor 2 sem lett semmivel sem rosszabb, mintha valódi 3d kamerákkal forgatták volna.. -
Szerintem az összes bosszúállók kritika, stb legyen spoilerben. biztos ami biztos... -
csak nem bírtad ki, hogy ne írj valami borderline spoilerest... -
Csaba007 #99898 Bosszúállók-végtelen háború (2018)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Khm, tipikus nagyobb a füstje,mint a lángja eset szerintem, a hype hatalmas, de tényleg... Próbálom röviden megfogalmazni, rengeteg karaktert mozgat a film, sok különböző helyszínen, de sokszor éreztem, hogy túl hosszúak egyes jelenetek, emiatt néha belassul az a tempó, ami amúgy elég intenzív. A karaktereket jó együtt látni, de szerintem túl sok volt az ugrálgatás a helyszínek közt. Thanos remek karakter, van benne egy meglepetés karakter is(végre visszatért) A látvány remek. A film vége dühítő... merész, de... A poénkodások néha elcseszik a drámát, főleg a stáblista utáni jelenet( ne várjátok végig). Nekem csalódás volt... 7/10 jah ès a halálok.... vicces a sok spekuláció így utólag, komolyan elhittétek?!
Jim szerk: Nem olvastam kommentet, de las kommentje után inkább spoilerbe raktam.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.04.26. 19:39:10 -
Nem mondtam, hogy csak akkor van tétje valaminek ha fejek hullanak. Ellenben egy polgárháborúban előfordulnak áldozatok... gondolom máshogy tekintünk a drámaiságra, neked az a néhány gondolat váltás Tony meg CP között elég volt, számomra nem... nem tudtam átérezni a problémáikat. -
Hát, ha letekert hanggal nézted végig a Civil War-t, akkor tényleg csak annyinak tűnik, hogy verekednek a reptéren majd hazamennek. De a filmből levont konklúziód alapvetően azért hibás mert azt feltételezed, hogy tétje csak akkor lehet valaminek ha vér folyik, vagy fejek hullanak.
Nos nem. A Civil War-ban lévő tétek és dilemmák elsősorban morálisak és egzisztenciálisak... erről szólt az egész kibaszott film. Ezért is mondom, hogy leketert hanggal kellett nézned, ha ezt nem vetted észre. És egy képregényfilmhez képest elég komoly dilemmák voltak ezek.
Azonkívül, ha már a Civil War-ban elkezdik pusztítani a fontosabb karaktereket, mi marad a nagy fináléra? Ráadásul elég meggondolatlan lépés lenne az egyik Avengers taggal kinyíratni egy másikat, mert akkor komolyan vehetetlen lenne, hogy az Infinity War-ban meg a jó ügyért és a Földért harcol Thanos ellen, miközben az egyik társa vére szárad a kezén... ez erkölcsileg megsemmisítené a karaktert. Egyébként a Civil War azért volt korrekt, mert ennek az erkölcsiségnek a határait feszegette és erre reflektált. -
Na? Valami főszereplőtől búcsúzunk?. Annál jobb....
Civil War-ra is azt mondták, huu ,dráma lesz, komolyság, tétje lesz.. aztán semmi nem volt, kicsit verekedtek a reptéren aztán leporolták a köpenyt és hazamentek. -
jó, majd akkor is pofázok :D