[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #99869 Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)
Szerintem egy rendkivul alulertekelt film, tobbet erdemelt mint amit kapott. De a hibai amiktol elbukott azok valoban leteznek, de nekem ezektol fuggetlenul tetszett.
Rossz:
- Sok kis jelenetben, plusz egy nagy fel oras teljes mellekszalban teljesen elkalandozik a cselekmeny a foszaltol. Ha ez egy sorozat lenne, akkor erdemelne egy kulon reszt ez a mellekszal, de filmkent csak varom hogy legyen mar vege, mert engem az erdekelne, hogy hogyan oldjak meg a fo problemat.
- Tul tomeny, tul fantaziadus sokszor. Tul gyorsan kovetik egymast az egyebkent kulonkulon teljesen jopofa otletek es esemenyek. De igy egybe rankontve nehez megemeszteni oket.
- A foszereplo szineszek hat... nem mondom hogy rosszak, sot a csaj kifejezetten jol alakit. De egyszeruen nem tudom elhinni roluk hogy ezek tapasztalt, hetprobas szuperugynokok, egyszeruen a srac tul tejfolosszaju ehhez. Foleg ha Bruce Willishez hasonlitjuk oket az Otodik Elemben. Ha ragaszkodunk a szineszekhez, akkor inkabb mondjuk azt hogy frissen vegzett evfolyamelso kadetok elso kemeny kuldetese ez amibe belecsoppennek akaratlanul.
Jo:
- Nagyon tetszik az univerzum amit alkottak. Sok filmet es sorozatot el tudna viselni, kar hogy itt most csak egy gyors izelitot kaptunk belole. A kepregenyolvasok biztosan ezert is imadjak, es ok kapnak is belole boven.
- Jo a sztori. Nem tul klises, viszont izgalmas.
- A latvany kicsit rajzfilmes, de jo.
- Fantaziadus. A Galaxis Utikalauz jutott eszembe folyton, abban voltak olyan jo otletek, mint ebben a filmben. A film kezdeti tobbdimenzios vasar otlete es megvalositasa szerintem zsenialis, de azt hiszem kell intelligencia ahhoz hogy megertsuk. Sok ember csak kapkodda a fejet hogy most akkor itt mi a franc is tortenik... (vegul ez a fantaziadussag valt a fent emlitett hatrannya is...)
Egyebkent nagyon hasonlo a Guardians of the Galaxy-hez, szoval csak par valtoztatas kellett volna hogy trendibbe es versenykepesse tegyek, es ez is legalabb akkora siker lenne. Vagy csak a 'Marvel' plecsni magaban eleg hogy valami sikeres legyen ma, akkor is ha a film nem eleg jo hozza?
Na mind1, a lenyeg hogy a Valerian hibai nagyon is valosak, de ettol fuggetlenul tetszett, es sajnalom ha nem lesz folytatasa.
7/10