106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #99849
    leggyengébb részek egyike
  • Zephyr Retiring
    The Great Debaters (Érvek és életek) 2007 IMDb

Ez a film is sok tekintetben olyan, mint a legtöbb jó film: megosztó. Lesz, aki úgy 10 perc után kikapcsolja, mások meg odaszegeződnek majd a fotelhoz miközben figyelik az eseményeket. Jómagam az utóbbiak kicsiny táborához sorolom magam...

1935-ben nagyon nem volt jó feketének lenni. Texas környékén pedig igencsak életveszélyes is volt, ha arrafelé volt dolga egy embernek, aki nem fehérnek született. De mint mindenen az életben, ezen is túl kellett lépni valahogyan. A helyi fősuli tanára megalapított egy vitakört, ahol főként polgárjogi esetek ellen és mellett érvelnek a diákok. Sokan próbálnak bekerülni a csapatba, de ahogy telik az idő, egyre jobban lemorzsolódnak. Végül már csak négyen maradnak.
    Mi azon megtörtént eseménynek lehetünk a szemtanúi, amint a világon elsőként fekete tanulók is kiállhattak a fehér Harvardiak legjobb vitapartner diákjai ellen.
    Figyelmet érdemlő alkotás Denzel Washington már lassan megszokott stílusában.
    10/9.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.21. 19:35:50
  • LasDen #99847
    Technikailag lepontoztam, mert első körben többet adtam rá. Nem volt kedvem írni azért van a kép. És tudom, hogy nagyon sokan szeretik ezt a jelenetet... :D
  • IMYke2.0.0.0
    "7/10"

Akkor csak tetszett, ha így felpontoztad...
  • LasDen #99845
    Star Wars VIII - The Last Jedi

7/10

Herbie Fully Loaded

Jobb dógom nem volt, meg aztán Lindsay Lohan kb. utolsó filmje, amiben jól néz ki. Innen már cska lefelé volt neki. A film bugyuta, de családi film. A Herbie nyosztalgia valamennyire elvitte a hátán.
    Ez az "egyszer összetörtél egy autót ezért nem versenyezhetsz többet. Inkább a fiú testvéred erőltetem még ha nem is tud úgy vezetni, mint te, és inkább csődbe megyek, minthogy téged ültesselek a kocsiba." felhang biztos jó táptalaj lenne a feministáknak manapság... :D

5.5/10
  • Zephyr Retiring
    Duets (Tuti duók) IMDb

Újranézve. A tartalmáról korábban már írtam itt.
    Pontoztam is. Azóta egyéb változás nem történt...
  • Zephyr Retiring
    Rendben.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akit mélyebb szinteken érdekel a téma az úgyis rákeres majd. Amúgy valszeg nem is az elejétől követted a beszélgetést. Segítek:
    Júdás levele keletkezése volt a téma eredetileg. Idéztem egy hivatalos forrást ezzel kapcsolatosan, aminek az infói a kolléga szerint megmosolyogtatóak. Mert szerinte ha én azt írom rebekakocsis vagyok az sg bolygóról, akkor az úgyis van.
    A téma szakértők véleménye alapján készülnek a lexikonok, nem pedig az írók véleménye alapján.
    Kolléga azt ecsetelte, hogy hülyeség amit az író állít: Júdás levelének írója ismeretlen. Ő kifejtette a saját véleményét a hivatalossal szemben. Ennyi történt.
    Erre ment a #99818, ami szerintem elkerülte a figyelmedet..Egyéb észre(nem)vétel?
  • IMYke2.0.0.0
    [2008] - (imdb) - "신기전" (Singijeon) - (The Divine Weapon) - (-) - 7/10
    (2018.04.20) (135 perc, dél-koreai) - Drama

Director: Kim Yoo-jin
    Writers: Lee Man-hui (screenplay), Shin Hyeon-jeong (screenplay)
    Stars: Jeong Jae-yeong, Han Eun-jeong, Heo Jun-ho
  • Bokafix2
    :D
  • vérpocok
    auu... a nyakam
  • Sequoyah
    Battle of Sevastopol (2015)

Orosz-Ukran keszitesu film, ami miatt mar onmagaban is erdekes, hogy hogyan mutatjak be sajat maguk az orosz oldalat a vilaghaborunak. Termeszetesen ebbol a szemszogbol sokkal civilizaltabbnak es bekesebbnek tunik a korabeli orosz elet.
    A film maga egyaltalan nem rossz, vannak benne gyonyoru felvetelek, de a szerkesztesen azert latszik, hogy az orosz filmipar messze van Hollywoodtol. Ehhez kepest viszont egesz jo lett. A tortenetvezetese kicsit kicsapongo, nincsen ive a tortenetnek, inkabb csak lazan kapcsolodo jelenetek sora az egesz. Igaz torteneten alapul, de csak nagy vonalakban koveti az eredeti sztorit.

Ha Hollywoodi film lenne, akkor azt mondanam hogy gyenge de vegul is nezheto, de azoknak akik mar unjak a tipikus Holliwoodi hos-sztorikat, azoknak udito valasztas lehet.

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Chai dan zhuan jia" (Shock Wave) - (Lökéshullám) - 3/10
    (2018.04.17-19) (119 perc, kínai) - Action, Thriller

Director: Herman Yau
    Writers: Erica Lee, Herman Yau
    Stars: Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song

Cheung J.S. (Andy Lau) állítólag az egyik legprofibb és legelhivatottabb bombaszakértő Kínában, aki nem riad vissza sem a beépített zsaruságtól, sem a lőfegyverek használatától, sem a több tonnás bombák hatástalanításától sem***...
    Miután az egyik (a film első negyede) akciója úgy zárul, hogy az agytröszt elmenekül, a testvére meg börtönbe jut, hősünk éli mindennapjait a bombákkal, és összefut egy bombanővel is****... de a múlt visszaköszön amikor egy teNorista támadással Hong Kong híres alagútja, a Cross Harbour Tunnel kerül veszélybe, benne a több mint száz tússzal és köztük néhány zsaruval... a fő teNorista (lásd, film első negyedében elmenekülő főmufti) meg csak a Hősünkkel***** hajlandó tárgyalni...

//*** = cserébe olyan faarca van, mint pályája elején volt Arnold Schwarzeneggernek, vagy Sly-nak, vagy a mostaniak közül Scott Adkinsnek, Jason Stathamnek.
    //**** = még mindig faarc
    //***** = faarcú hősünk érdekes módon, a film eleje után mintha TELJESEN elfelejtett volna kiváló bombaszakértő lenni...
    //Az egész film csöpögött a kínai kötelességtudattól (nem csak az ország ismert berendezkedése miatt) --- az alagútból kiküldött zsaru esete, és hát ugye a történet vége.
    //Senkinek sem ajánlom megtekintésre! Azt a két órát fordítsátok hasznosabb elfoglaltságra!
  • LasDen #99837
    Mi volt a baj vele? Szerintem teljesen jó volt. A kevés kínai film egyike, amit élveztem. Akciófilmnek korrekt volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Chai dan zhuan jia" (Shock Wave) - (Lökéshullám) - 3/10
    (2018.04.17-19) (119 perc, kínai) - Action, Thriller

Director: Herman Yau
    Writers: Erica Lee, Herman Yau
    Stars: Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song
  • Jabar
    Érdekes téma, bár nem biztos hogy ide való.

Amúgy ha én írok egy könyvet (amiben az egyik fejezet kielemzi hogy extra sensory Júdással együtt írta a szöveget) és az lesz a címe hogy: "Az SG fórum nagy igazságainak Lexikona", akkor minden igaz lesz amit leírok benne mert hogy lexikon?

Csak viccelek, csak viccelek... :)
  • Zephyr Retiring
    Nem látom értelmét erről tovább beszélgetni.
    Szerinte az enciklopédia bizonyítatlan dolgok tárháza. Itt már értelmezési gondok vannak.

Teológiai vita sem volt, én csak idéztem egy hivatalos forrást, hogy olyat is lásson már :D
  • extra sensory
    Helyesbítenék... nem egymás intellektusának szapulása zajlik, hanem csak ő hiszi hogy ez zajlik. A kettő nem ugyanaz. Erre voltam kénytelen rámutatni az imént is.
  • LasDen #99831
    Amíg teológiai vita folyt, addig rendben volt, de most már csak egymás intellektusának szapulása zajlik. Ideje lenne befejezni, vagy menjetek szobára...
  • extra sensory
    Én tisztában vagyok az enciklopédia fogalmával... a gond azzal van, hogy ide most az enciklopédiádra való hivatkozás kevés, mert a téma szempontjából elégtelen a bizonyítása.
    És ha ennek nem lenne köze az egóhoz, akkor nem írtál volna olyanokat, hogy hülyének próbállak nézni... hiszen előre jeleztem is, hogy az állításaid vitatom.
  • Zephyr Retiring
    Értelmezd.
    Ha kész, majd innen folytathatjuk.
    A kislexikon is lexikon, pont.
    Ennek semmi köze az egóhoz. Csak a tényekhez.
  • Zephyr Retiring
    Sabrina 1995 imdb

A kis Sabrina csak a sofőr lánya. Tele álmokkal, reményekkel. Csak rossz helyen. A sors úgy intézi, hogy eljut Párizsba, és ott megtalálja rég elveszett önmagát. Majd hazautazik, s az addigi dolgok megváltoznak. Sabrina többé már nem csak a sofőr lánya. Immáron egy szép nővé cseperedett, s ezt egykori környezete is felismeri...
    Egy szép modern mese ez is a gazdagok és a szegények közti szerelemről..
    Kategóriájában nálam ez 10/8-at ér most.
  • extra sensory
    Aha, tehát szerinted hülyének nézlek ... ezt most azért írod, mert problémázol a sértettségedben valamin ami negatívan érintett. Ráadásul az én megjegyzéseim (amint már írtam is) nem a személyednek szóltak, hanem az állításaidnak és a forrásodnak, de te mégis abból az irányból közelítetted meg, mert érzelmi síkon zavar, bántja az egódat a komment, csakhogy pont ezzel tetted komolytalanná a reakciód. Mert képtelen vagy egy történelmi adatokról szóló vitát különválasztani a személyedtől, és személyes sértésnek veszed, ha valaki ellentmond annak amit elfogadtál, vagy amiről meggyőződtél.

Ami a Júdásról szóló 15 oldalt illeti, az nem azért igaz, mert terjedelmesen van írva róla, hanem mert részletesen okfejti, hogy miért származik Júdástól, ezt pedig történelmi hivatkozásokkal, epigráfiákkal, és egyéb régészti bizonyítékokkal karöltve teszi. Míg ezzel szemben a te forrásod csak benyögi, hogy vitatható az író kiléte, és ezzel minden el van intézve. Bocs, de érvek, indoklás, és kifejtés nélküli állításokat nem tudok komolyan venni.

"Ahogy az általad közölt infók is szemben állnak a lexikon tudásanyagával."

Ne haragudj, de a te lexikonodnak nincs igazi tudásanyaga... csak indoklás nélküli állítások halmazából áll... ez ide édeskevés. Mert állítani én is tudok... pl. azt állítom, hogy együtt írtam Júdással az evangéliumot... ez nyilvánvalóan egy veretes hülyeség, de a bizonyítás perspektívájából nézve semmivel sem mozog alacsonyabb helyiértéken, mint a lexikonod azon állítása, hogy a szerző ismeretlen. Merthogy egyik mögött sincs indoklás vagy kifejtés. Az Ádám-Évás példád pedig megintcsak rossz, mert a Júdás evangélium szerzőjéről vannak kézzel fogható ókori bizonyítékaink.
  • Zephyr Retiring
    Nehéz ezzel a modorral bármit is kezdenem, hiszen általa engem próbálsz hülyének feltüntetni, mert én a lexikonokat veszem mérvadónak (ami másodjára is jelzem, de láthatóan feleslegesen ismét: az emberi tudást öszesíti) a te (szerinted) normális elképzeléseddel szemben, hogy ha valaki (aki egyelőre be sem került egyetlen lexikonba sem) 15 oldalon keresztül ír valószínűleg marhaságokat Júdás leveléről (vagy bármi másról is akár) akkor az máris biztosan igaz...
    Ami pedig Márk evangéliumát illeti, mivel te úgyis biztosra tudod, hogy ki és mikor írta, felesleges is bármi egyebet írnom róla. Hiszen valahol olvastad. Persze véletlenül sem egy lexikonban, de neked ez úgysem fontos.
    Én is olvastam valahol, hogy Ádám oldalbordájából megformálták Évát, majd életet lehelltek belé. Tehát ezt is tekinthetjük ténynek az iménti okfejtéseid nyomán. Kár. Már csak amiatt is, mert ez ellentmond az emberi evolúciós fejlődési szinteknek is a majomtól a mai emberig...
    Ám sajnos mindkét állítás egyszerre nem lehet igaz.
    Ahogy az általad közölt infók is szemben állnak a lexikon tudásanyagával. Amit te továbbra is lenézel.
    Érdemes nekünk erről bármi egyebet is megvitatnunk?
  • LasDen #99825
    Avengers: Roughly One Week of Ultron

Alul múlja az első részt. Tele értelmetlen és szükségtelen jelenetekkel és szálakkal. Ezekbe a végnélkül özönlő mob seregbe meg gyorsan bele lehet unni. Jönnek és jönnek, de azon kívül, hogy lefoglalja őket, semmit nem érnek el. Csak fárasztó az egész...

6/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.04.19. 19:02:42
  • extra sensory
    Őszintén szólva egy cseppet sem meggyőző. Júdásról mindössze pár mondat van írva, és csak úgy érintőlegesen megjegyzi a könyv, hogy az evangélium szerzője vitatható. A készítők jól láthatóan egy szalmaszálat se nagyon hajtottak keresztbe azért, hogy több információt adjanak meg, illetve rendesen kifejtsék a témát. Pl. hogy miért vitatható... kik érvelnek így... mi a bizonyíték arra hogy nem Júdás írta, stb. stb... az én egyik forrásom csak Júdásról kb. 15 oldalt ír.
    Amit Márk evangéliumáról írtál abból én csak a keletkezés időpontját vitattam, miszerint az 1. század végén történt volna. Biztosra vehető hogy nem.
    Szóval sorry, de ez a könyvecske amiből idézel csak olyan mint valami gyorstalpaló kisokos, ha néhány egyszerű információra lenne szükséged... a témában való komoly elmerülésre viszont teljesen haszontalan.
  • Zephyr Retiring
    How to Fall in Love (Leckék szerelemből) 2012 IMDb

Az előzményekben bemutatják félénk hősünket még tiniként, amint simán belegázol az önbizalmába egykori szerelme.
    Aztán ugrunk az időben: hősünk bár a nőkkel továbbra is félénk, a munkájában elég sikeres felnőtt lett. Barátja megelégeli a női nem iránti félénkségét és beíratja egy afféle "Hogyan pasizzunk?" volumenű randiguruhoz, ám a dolog balul sül el. Hősünk még a randiguru szerint is menthetetlen kliens

Egy kávézóban véletlenül összefut az egykori "szívtipró" és szerelme, ahol megvitatják ki hová jutott időközben.
    Hogy hogy nem, az egykori szerelem lelkiismeret furdalásból bevállalja a profibb randiguru szerepét, amit 10 lépésben képzel el.
    A 10 lépést és annak hatásait egyesével nézhetjük végig. Hogy sikerül e a terv, vagy sem majd megtudja akit érdekel ez a téma..
    Engem levett a lábamról
    10/7.
  • Zephyr Retiring
    "Na nem mintha te annyira tolongtál volna, hogy oldalszámot adj."

Júdás-levél: "J" bekezdés 119.oldal.
    Márk-evangélium: "M" bekezdés 147.oldal.

Utolsó szó jogán még valami érdekesség? Vagy továbbléphetünk máris?
  • BaliBoy
    Hát pontosan! :) A JW2 trailer-rei elég kontra produktívak. És minél több jön ki, annál inkább. :D
  • LasDen #99820
    22 Jump Street

Kicsit talán túllövik a poént, hogy ez ugyan az, mint az előző, csak nagyobb és több, de az elején még vicces. De úgy általában véve is újfent szállítja a humort. Nincs ok panaszra. Talán még jobb is, mint az első rész egy kicsit.

7/10

Marvel's The Avengers

Kell valami lead up az infinity warig.
    A film még mindig jó, ezzel nincs nagy baj. De az, hogy milyen teljesen hétköznapi módon van fényképezve, az eddig fel sem tűnt. A kamera nem csinál mást, csak pásztáz minden jelenetben. A-ból B-be. Mintha csak egy drágább tv-film lett volna. Ennek egyetlen pozitív eredménye, hogy az akció jelenetek stabilak és szép tiszták. Így mindent jól látni.

6.5/10
  • extra sensory
    A többi megmosolyogtató? Tehát mindegyiket elolvastad hogy ilyen határozott róluk a véleményed? Nem hiszem. Azért pedig előzetesen is elnézést kérek, hogy nem tudok neked oldalszámot adni... sajnos nem látok a jövőbe és nem tudtam, hogy majd az oldalszámra is szükség lesz, amikor jegyzeteket készítettem azokból a könyvtári kiadványokból, amiket lejjebb idéztem. Igazából nem gondoltam, hogy valaha is szükség lesz rá, hogy oldalszám szerint idézzem őket. Csak a magam számára jegyzetelgettem, önszorgalomból. Na nem mintha te annyira tolongtál volna, hogy oldalszámot adj. Amúgy meg szó sincs róla, hogy ez az összes forrásom, csak néhányat idéztem közülük. Azonkívül meg nem akarok neked bizonygatni semmit. Nekem tökmindegy, hogy te mit kezdesz a kapott információval: elfogadod vagy ignorálod.
  • Zephyr Retiring
    Nem veszem semmiféle támadásnak a leírt infókat. Bár a megjelölt forrásaid közül egyedül az utolsó ér valamit mint enciklopédia, a többi ahogy írod is: megmosolyogtató. Két enciklopédia ugyanarről a témáról amúgy sem fog közölni ellentétes információkat, hiszen az enciklopédia az addigi tudásunkat és megismert tényeinket összegzi. Téged a kislexikon elnevezés kavarhatott meg, de az mindössze a tartalmi mennyiségre vonatkozik és semmi egyébre.
    Egy esetben lehetne igaza a forrásaidnak az enyémmel szemben: ha a két lexikon kiadása közötti időben történt valamiféle felfedezés vagy világszenzáció, de ez esetben is szerepelnie kell az utolsó megjelölt forrásodban ennek a témaanyagnak.
    Szerepel benne? Melyik bekezdés, hanyadik oldal? Ne kelljen már többezer oldalt átnyálaznom olyan részekről, ami most nem lényeges..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.19. 04:38:55
  • Synchronous
    Ráadásul az érdekesebb részeket vágják össze a trailerben, így a moziban csak azon kapod a fejed, hogy na ezt is láttam, ezt is, ezt is... legalább egyetlen rövid kis teaser jönne ki, és az se mindenhonnan összevagdosva a filmből, hanem csak a dátum lenne benne hogy mikor jelenik meg a film, és egy poszter lenne a háttérben, vagy egy logó... annyit szenvednek már ezzel a megjelenés előtti tucatnyi trailerrel, hogy röhej. Csak inflálják vele azt a maradék kis élményt is, amit még adna a film.
  • Tikal #99816
    még mindig nem értem, miért gondolják, ha megmutatnak mindent jobban fog érdekelni a film? épp ellenkezőleg :D
  • BaliBoy
    Jajj!
  • IMYke2.0.0.0
    Már nagyon várom:
  • extra sensory
    Nézd, amit írok azt ne a személyed elleni támadásnak vedd... én csak az állításaiddal vitatkozom, amelyek nagyban pontatlanok és elégtelenek.
    Már írtam, hogy kézzel fogható régészeti bizonyíték is van Júdás levele írójának a kilétével kapcsolatban. Nos, ezzel szemben egy bibliai kislexikonra hivatkozni enyhén szólva is megmosolyogtató. De ha nem elég a régészeti bizonyíték, meg a korai történetírók egybehangzó állítása, akkor adok neked még forrást:

- The Canon of the New Testament, 1987, B. M. Metzger
    - Euszebiosz: The Ecclesiastical History, VI., XXV, 9., 10.
    - The New Bible Dictionary, 1986-os második kiadás, J. D. Douglas
    - The International Standard Bible Encyclopedia, 1982, G. W. Bromiley, 2. kötet

Én több ezer oldalas konkordanciákból és történeti feljegyzésekből veszem az információt. Hidd el, hogy nem a hasamra ütök és beírok valamit. Ráadásul ezek nem is magyar nyelvűek. Nem szokásom félrevezető infókat megadni, csak olyat, aminek utánajártam, vagy amiről meggyőződtem.
  • BenedekFeco
  • Zephyr Retiring
    Semmi gond nincs azzal, ha kifejted a véleményedet a témáról. Végül is azért vagyunk itt mind, hogy véleményeket formáljunk adott témákról. Rögtön az eszmecserénk elején megkérdeztem, hogy mi a forrásod, ami alapján belemerültél a témába. Erre továbbra is várom a válaszod..
    Közben, kifejtettem egy állítást magam is, amit szépen le is hurrogtál, mert te másként tudod, de ez nem jelenti azt, hogy jól is tudod.

Íme az én forrásom, amit a könyvespolcomról emeltem le.
    Remélem a lexikon fogalmán legalább egyet tudunk érteni: "Az enciklopédiák vagy lexikonok az emberi tudás írásos, a fogalmakat valamilyen rend szerint tárgyaló gyűjteményei."
    Tényekkel is lehet vitázni, csak szerintem felesleges.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.18. 17:58:12
  • extra sensory
    Nem az apostoli kor utáni állapotokat tükrözi a levél... csak a hitehagyás kezdeti szakaszát. Az 1. század végi keletkezési időpont pedig teljességgel kizárt. János apostol írásai kivételével minden más apostol és evangéliumíró műve i.sz. 33 és 70 között született.

Az meg hogy a szerző Júdásként azonosítja magát a levelében, de valakik mégis azt mondják rá, hogy a szerzője ismeretlen, az nonszensz. A zsidó hagyomány, és az írásokat kánonba foglalók is egyetértenek abban, hogy azok voltak az írók, akiknek fel van tüntetve a nevük a könyvben... ahol nem szerepel név, ott is meg lehet állapítani az író kilétét egyéb történeti forrásokból, vagy a más bibliai könyvekhez való hasonló írásmódból.

A könyveket amúgy sem úgy kanonizálták, hogy a hasukra ütöttek, hogy "na, ezt és ezt vegyük bele, ezt meg nem", hanem alaposan elemezték a szöveget, az írás stílusát, összehasonlították a többi bibliai könyvvel és a rendelkezésre álló történeti feljegyzésekkel... azon kívül a zsidók pontos nemzetségtáblázatokat vezettek a származásukról, ergó mindenkiről tudtak mindent, és sok generációra visszamenőleg meg tudták állapítani a származását. Kizárt, hogy tévedtek volna a könyv íróinak kiléte kapcsán. Persze nem kötelező elhinni, de az tény, hogy nagy gonddal állították össze az írást, hiszen szentnek tartották.
  • Zephyr Retiring
    Jó lenne, de biztos az, hogy semmi sem biztos...
    Júdás-levél: 25 verses újtestamentumi irat. Mivel a levél már az apostoli kor utáni állapotokat tükrözi, ezért legkorábban az I.sz. végén keletkezhetett. Szerzője ismeretlen...
    Márk-evangélium: újtestamentumi kánon, második evangélium. Márk nem mint szemtanú írja le az eseményeket. Forrása vélhetően Péter volt arámi idézetek alapján. Eredete a hébert és a latint sem tartja kizártnak forrásnyelvnek. Egyesek görögre tippelnek. Keletkezési helye talán Róma. Az írás kezdeti ideje valamikor az I.sz.
    utolsó negyede...és még sorolhatnám..
    Tedd fel újra a kérdést: biztosra ismerjük azt a 40 személyt?