1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    Ready Player One

6/10... azért több, mint egy átlagos film, mert rengeteg az utalás különféle popkulturális elemekre (Prince - I wanna be your lover amikor megszólalt a garázsban... nyami), de ez számomra visszatetsző módon volt tálalva: Az alkotót megismerjük, és sok geek magára ismer benne, na de a főhősünket mi motiválja tulajdonképpen? Ő sem tud beilleszkedni, ő már beleszületett ebbe a "virtuális világba menekülésbe"? Spielberg még mindig nem ért az érzelmekhez, itt már nem is vesződött a családi szállal, olyan "shonen manga" szerűen kapunk egy srácot, akinek nincsenek szülei... de magát a srácot nem isjerük meg eléggé.

A másik pedig. Igen, ez egy fantasztikus film, fantasztikus alkotás. Azt vallom, hogy akkor jó egy művészeti kreálmány, ha az ki tud szakítani a hétköznapokból, és/vagy elgondolkodtat (ezért szeretem a horrorfilmeket, ezért szeretem az ordítós metált stb... valamit kiváltanak belőlem), na itt ez a varázs működött. azonban vannak olyan logikátlanságok, amik folyamatosan tolnak visszafele a realitás talajára hogy "ez a film nem működik, ez a festmény nem működik, ez a zene nem működik". Számomra ez a kizökkentés a "klántársaknál" jött el, egyszerűen hogy lehet az ,hogy egy több millió (milliárd?) felhasználóval bíró játékban minden MINDEN haverod egy városba való veled?

Plusz ehhez hab a tortán, hogy durva ugrálások vannak térben és időben (A csaj még rab volt az előbb, aztán a következő jelenetben már az igazgató székében ül.. naaa ne már kérlek), valamint Spielberg nem tud bánni a családdal sem (meghalt nagynéni, wat).

A könyv nem érdekel, megkaptam karácsonyra ("az ügyeletes geeknek a családban"), úgyhogy ha valaki tud cáfolni mert a könyvben volt időő kifejteni, na az jöhet :)

Szóóval nálam 6/10: A látvány átlagon felüli volt, a hangulat is, azonban volt 1-2 kellemetlen megoldás, ami kizökkentett az élményből. Az tény, hogy ezt a filmet mindenkinek látnia kell.