[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Groomsmen (Esküvő, rock, haverok) 2006 IMDb
Amikor először került a kezembe a lemez (amit valamelyik haveromtól került hozzám), úgy 10-15 perc megnézése után vissza is ment szépen a helyére azzal a gondolattal, hogy ez is egy kis gagyi százezredik filmecske valami hülye esküvőről...de persze - mint annyiszor már - most is tévedtem...
A szálak sokkal messzebbre nyúlnak, mint elsőre feltételeztem, s olyan kérdéseket feszeget, mint mi van, ha őszinte hozzád a bátyád a döntéseddel kapcsolatban, vagy mi van, ha a legjobb haverodról kiderül, hogy valójában meleg és te még csak észre sem vetted, meg olyanokat, hogy nem minden tahó bunkó részeg disznó idióta, mert vannak akik tudnak változni ha akarnak.
De mindez az infó sz@rt sem ér a legfontosabb összetevők nélkül: a barátok nélkül. Akikkel bármikor, bármiről lehet dumálni, akikkel lehet egy jót jam-elni, akik akkor sem hagynak magadra, ha te magad sem tudod mi is lenne a helyes döntés erről vagy amarról.
Túl szimpla lenne leírni, hogy a film erről vagy arról szól, mert sok mindenről szól egyszerre, ugyanakkor mégis csak egyvalamiről: a barátságról.
Ja, majd elfelejtettem: és persze az esküvőről is, amit szerencsére csak a vége főcím után láthatunk pillanatképek formájában
Úgy indul a sztori, hogy a haver összekupálja a régi zenész bandát egy jó esküvői rock zenélés alkalmára..
A film utolsó pillanataiban még mindig azon drukkoltam, hogy akkor most lesz zenélés, vagy sem?
Épp emiatt meg a szerintem egész frankó sztori és értelmes mondanivalók miatt is, nálam ez egy erős 10/7.
Ha John Leguizamo-nak jobb hangja lett volna, az én pontozásom is magasabb lett volna..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.07. 15:54:51