106845

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
i see what you did there
-
[2017] - (imdb) - "Singwa hamgge (Along With the Gods: The Two Worlds )" - (-) - 7/10
(2018.02.25) (140 perc, dél-koreai) - Action, Drama, Fantasy
Director: Yong-hwa Kim
Writers: Ho-min Ju (story), Yong-hwa Kim
Stars: Ha Jung-Woo (The Berlin File, Assassination etc.); Cha Tae-Hyun (My Sassy Girl 1-2, etc.); Kim Hyang-Gi (Wedding Dress, The Grand Heist, Snowy Road) (18 éves); Lee Jung-Jae (Il Mare, The Thieves, Assassination etc.); Oh Dal-Su (Tunnel, Assassination etc.) -
Nekem akkor lett nagyon zsepis mikor az 5 eves kisfiam hajtogatott valamit mikozben neztuk a filmet es oda adta, hogy tessek, ezt a te apukadnak csinaltam.
-
Coco
Talán az eddigi látványra legszebb rajzfilm amit láttam. Élénk, színes, mozgalmas, érzelmeket jól kifejező (pedig főleg csontvázak között játszódik). Van története, van mondanivalója, igazi gyerek-felnőtt mese, felnőtt gyerekeknek, a család és az emlékek fontosságáról.
Nem igazán éreztem azt, hogy a zenéjét miért emelték be az Oscar díjazottak közé, de a film közben ez elégé nyilvánvaló lett. Papírzsepi kompatibilis, akár kicsiknek, de inkább nagyoknak.
Ez az a rajzfilm lett, amit nagyon nagyon sokáig, nem fogok elfelejteni. -
épp azt akartam linkelni. Pussy vagyok, így nem adnám oda. Nem akarom, hogy bannoljanak és nem is akarok esélyt adni rá :D -
Fent van a rarbg-on is -
Esetleg van lehetőség rá, hogy a torrent file-t elküldöd e-mail címre? -
még nem, de ha elolvasod a cikkeket, kurva sok a hasonlóság, sőt nem is hasonlóság, hanem egyezés. -
van egy zárt torrent, ami ázsiai filmekkel foglalkozik, avistaz. Onnan... -
Ezt hol láttad? -
ez még nem bizonyított, ha jól tudom. Amúgy meg úgy hallottam, hogy ő előszeretettel mesél azokról a művekről amik megihlették, amik formálták a művét vagy amikből ötletet merített.
de majd elvolasom én is, a hasonlóságokat, különbségeket, mert most még csak hallomásokról beszélek, saját véleményem nincs.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.25. 11:27:38 -
53 éves, szóval lehet
-
48 éve beszéltek? :) -
nem ugy volt, hogy xy al beszelt, aztan mindketten megcsinaltak a sajat verziojukat? -
kár hogy lopta a sztorit Del Torro :( -
The Shape of Water (2017)
Igazán remek film volt. Nagyon tetszett a kissé bizarr, egyedi hangulata, a remek karakterek, és a jó humor is. Ritka az ilyen film, ahol minden szereplőnek sikerül ilyen jól kibontani a személyiségét. Talán a szörny volt a legkevésbé kidolgozott ezen a téren. Külön kedvencem Michael Shannon f.szfej biztonsági tiszt karaktere, egyszerűen baromi jól hozta :) De azért meg kell hagyni, a főszereplő néma lány játéka is megér egy misét. Remélem pár Oscar-t fog hozni a film, mert szerintem abszolút megérdemelné, nekem nagyon tetszett 8/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.02.25. 01:29:20 -
Cold Skin (2017)
Kapunk egy "Pitch Black"-et újragondolt verzióban. Nem idegen bolygó csak a Föld, nem raptorszerű gyíkok, csak emberek (emberek?) na jó, nem igazán emberek... és nem 22 évente jönnek elő, hanem minden éjszaka. És minden éjszaka tartani kell a frontot, mert kurva sokan vannak a muníció meg fogy, és Sarki kutatóállomáson lévén nem sok esély van feltölteni a készleteket. A fényt viszont nem bírják.
7/10 -
Mute (2018)
Egy néma csapos megpróbáltatásai a nem túl távoli jövőbeli berlini alvilágbani... Hopp, egy kicsit sok lett az i-re végződő szó.
Kicsit lassan indul de a végére egész jó lesz. Mivel 2órás, ezért az első kb.óra (nekem) egy kicsit lassú és valahogy az egész olyan Tesco gazdaságos Blade Runner koppintásnak tűnik. Van benne pár jól eltalált jelenet, ami kimondottan tetszett, de őrült nagy újdonságokra nem kell számítani.
6/10 -
Hát nem választás kérdése, csak rossz szó választás a részemről. Ha átmegy minden, reinkarnálódik, ha nem, akkor valaemlyik pokolban vendégeskedik... -
A reinkarnáció mióta választás kérdése? :D Érdekes koncepció. -
Along with the Gods: Two Worlds
Egy tűzoltó meghal és 3 guardian várja a túlvilágon. 49 nap alatt 7 tárgyaláson kell átmennie, ha szeretne reinkarnálódni. A 7 tárgyalás pedig az Árulás, Gyilkosság, Tunyaság, Megtévesztés, Igazságtalanság, Erőszak és Filial Impiety.
Elég jól elmondják, hogy melyik miről szól, így az ember saját magára is letudja kicsit vetíteni a dolgot. Nem mondom, hogy hamar elbuknék, de a 2. tárgyalást buknám... :D Emellett egy igen látványos filmet kapunk. A közepétől rendesen oda teszi magát a film és akció jelenetek terén szép dolgokat kapunk. Nem igazán lehet panaszkodni semmire. A filmnek jó humora is van, amit jó érzékkel adagolnak is.
Nincs benne semmi különleges, viszont minden a helyén van, így egy jó blockbustert kapunk. Érdekes ötlet volt...
7/10 -
Thor: Ragnarok
Ahogyan a pókicának, úgy ennek is nagyon jót tett ez a laza, egészen túltolt és mégis könnyedebb hangvétel. Van benne egy teljesen érdektelen és unalmas mellék szál, és pont az a furcsa benne, hogy ez maga a főgonosznak a szála. A mellék szál, azaz Thor esés kelése az univerzum peremén, milliószor élvezhetőbb, nem is véletlenül ez kapta meg a játék idő jó 70%-át. Jól állt a színésznek, jól ált a karakternek is. És bőven megvolt az élvezhető pillanatai a szárnysegéd karaktereknek is.
Látványos, vicces, szórakoztató.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.24. 16:58:49 -
The Disaster Artist
Nem rossz film, de Tommy Wiseau eluzív karaktere sokkal érdekesebb. Nem tudjuk ki ő, mi ő, honnan jött, mit csinált és a film csak érinti ezeket, mert nem is arról szól, hogy ezeket megválaszolja. De a forgatás maga sem volt egy érdektelen dolog. Viszont Wiseaut hallgatni folyamatosan azért nem teljesen kellemes. Nem volt annyira jó, mint ahogy a kritikák és egyes vélemények sejtették, de nem is csalódtam.
6,5/10 -
Hát szerintem, a történésekhez hozzátartozik, hogy egy ilyen stressz alatt álló emberke "visszaemlékezzen"...
(a filmet még nem láttam, mert sosem érdekelt igazán)
Aron Ralston - Wikipedia
(A magyar nyelvú wikipedia csak a filmről szól)
"Accident
On April 26, 2003, Aron Ralston was hiking alone through Blue John Canyon, in eastern Wayne County, Utah, just south of the Horseshoe Canyon unit of Canyonlands National Park. While he was descending a slot canyon, a suspended boulder became dislodged while he was climbing down from it. The rock smashed his left hand, and then crushed his right hand against the canyon wall. [6] Ralston had not informed anyone of his hiking plans, nor did he have any way to call for help.
Assuming that he would die without intervention, he spent five days slowly sipping his small amount of remaining water, approximately 350 ml (12 imp fl oz), and slowly eating his small amount of food, two burritos, while trying to free his arm. He wasn't able to free his arm from the 800 lb (360 kg) chockstone. After three days of trying to lift and break the boulder, the dehydrated and delirious Ralston prepared to amputate his trapped right arm at a point on the mid-forearm in order to escape. After having experimented with tourniquets and having made exploratory superficial cuts to his forearm, he realized, on the fourth day, that in order to free his arm he would have to cut through the bones in it, but the tools available to him were insufficient to do so.
After running out of food and water on the fifth day, Ralston decided to drink his own urine. He carved his name, date of birth and presumed date of death into the sandstone canyon wall, and videotaped his last goodbyes to his family. He did not expect to survive the night. After waking at dawn the following day he discovered that his arm had begun to decompose due to the lack of circulation. Ralston had an epiphany that he could break his radius and ulna bones using torque against his trapped arm. He did so, then amputated his forearm in about one hour, with his multi-tool, which included a dull two-inch knife. The manufacturer of the tool was never named, but Ralston said "it was not a Leatherman but what you'd get if you bought a $15 flashlight and got a free multi use tool."[7]
After freeing himself Ralston climbed out of the slot canyon in which he had been trapped, rappelled down a 65-foot (20 m) sheer wall, then hiked out of the canyon. He was 8 miles (13 km) from his vehicle, and had no phone. However, while hiking out of the canyon, he encountered a family on vacation from the Netherlands, Eric and Monique Meijer and their son Andy, who gave him food and water and hurried to alert the authorities. Ralston had feared he would bleed to death; he had lost 40 pounds (18 kg), including 25% of his blood volume. Rescuers searching for Ralston, alerted by his family that he was missing, had narrowed the search down to Canyonlands and flew by in their helicopter. He was rescued four hours after amputating his arm.
Ralston later said that if he had amputated his arm earlier, he would have bled to death before being found, while if he had not done it he would have been found dead in the slot canyon days later. He believed he was looking forward to the amputation and the freedom it would give.[8]
His severed hand and forearm were retrieved from under the boulder by park authorities. According to television presenter Tom Brokaw,[9] it took 13 men, a winch and a hydraulic jack to move the boulder so that Ralston's arm could be removed. His arm was then cremated and the ashes given to Ralston. He returned to the accident scene with Tom Brokaw and a camera crew six months later, on his 28th birthday, to film a Dateline NBC special about the accident in which he scattered the ashes of his arm there, where, he said, they belong." -
Valószínűleg félreértetted... ő is tudja hogy mit jelent a cím, a problémája pedig az volt, hogy szerinte ebben a 127 órában nem volt annyi történés amennyi kitegyen egy másfél órás filmet, ezért a halus részekkel nyújtották el a sztorit. -
Lemaradtam. Segíts ki hol.. -
"Ami nem tetszett, hogy tulzasbavittek a halucinalos jeleneteket. Az a sejtesem, hogy maguk a tortenesek nem toltottek ki 1.5 orat, ezert ezzel probaltak megnyujtani."
Szaz-huszon-het ora!!!! Nem az a cime hogy masfel vagy egy-pont-ot hanem 127!
Szerinted???? -
[2014] - (imdb) - "Seullowoo Bidio (Slow Video)" - (-) - 7/10
(2018.02.23) (107 perc, dél-koreai) - Comedy, Drama, Romance -
Nem baj ugye, hogy az első kérdésed előtt már olvashattad a közvetett válaszodat...
-
Sebaj. Lényeg, hogy már nem 17.. :)
(talán már sosem tudjuk meg miért is volt ez annyira máskor másnak lényeges...) -
hát azt nem tudom. Sajnos nem ismerem a fürdési szokásait... :( -
Ja, neki fürödnie se kell...
-
Diana Zeusz lánya, ezáltal félisten. -
Ez a lányka "kicsit" más mint a többiek, mert ezt Hippolüté agyagból gyúrta, amelybe aztán belecsapott egy isteni villamosenergia, és életre kelt. Így nagyjából olyan mint Thor az asgardiak között: jóval erősebb. -
Egyébként a Diana mitől különlegesebb mint a többi amazon? Ő is bele esett valami varázs főzetbe mint Obelix? Csak mert ő apritja az ellenfelet, a többi amazon meg egy rakás pancser. Az egyikre ráesik egy ló és megmurdel, előtte meg két másik tartott egy több tonnás sziklakaput :D -
A történések egészen pontosan 127 órát töltöttek ki :) -
Sequoyah #99210 127 Hours (2010)
Latvanyos es nagyon valosaghu megfilmesitese ennek a balesetnek. A latvanyvilag es a foszereplo is jo benne, izgalmas drama ahhoz kepest hogy 1 negyzetmeteren jatszodik a nagyja.
Ami nem tetszett, hogy tulzasbavittek a halucinalos jeleneteket. Az a sejtesem, hogy maguk a tortenesek nem toltottek ki 1.5 orat, ezert ezzel probaltak megnyujtani.
7/10 -
Prof William #99209 Amúgy némi áthallás van a Hellboy filmekkel hiszen a halembert ugyanaz a színész játssza és itt is szereti a tojást. :) És kicsit még hasonló is.
Érdekes lett volna ha kiderül, hogy az egész valójában egy Abe Sapien eredetsztori. :)
-
A víz érintése
Egy, a 60-as években játszódó mese egy kormányzati intézetben takarítóként dolgozó néma lány és egy furcsa vízi lény szerelméről. Guillermo Del Toro újabb alkotása nagyon jó, ahogy a film szereplői is, köztük az ellenszenves Strickland ezredest alakító Michael Shannon és az Elisa-at alakító Shally Hawkins.
9/10
Utoljára szerkesztette: artschi, 2018.02.22. 20:36:02 -
Tikal bácsi kérdésére nem feleltél..
Miért is fontos az a 17? :)
Amúgy meg mi ez a pangás itt is?
Hát senki sem néz filmet mostanság?..