[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
az irodalmi nyelvezet más szint szerintem, nekem a trónok harcához is kell felirat. van, hogy egy magyar verset sem ért az ember, annyira más a nyelvezete és tele van tűzdelve szimbólumokkal, ritkán használt szavakkal.
szlovén barátaimmal beszélgettem erről, ott nincs szinkron, az idősek is tudnak angolul. nekik furcsa (és kellemetlen) ha meglátogatnak minket akkor mindenki csak makogni tud velük. mondom, ez tipikusan a pótkerék kérdése, hogy mikor dobjuk el. visszamenőleg aki megszokta annak egyre nehezebb.
rekurzió: kanyarodj vissza az első mondatomhoz. van akit hasonlóan nem érdekel a minőség, te akkor közöttük vagy, én meg bunkó.
a coca-colát bezzeg szeretjük vedelni meg a nyugati termékeket fogyasztani. vajon mennyivel jobban élnénk, ha többen tudnának angolul a modern világban, mennyivel több külföldi cég lenne itt, mennyivel több turista fordulna meg itt/tére vissza a gördülékenyebb kommunikáció miatt, mennyivel több nyugati pénz fordulna meg magyarországon? ezt is pedzegettem a hozzászólásomban (a tanulás szóval meg a kérdőjelekkel ??? a modern világ nyelve az angol, körülvesz minket, ránk van erőltetve, nem német, nem latin, NEM OROSZ hanem angol, ami körülvesz minket. egy angol menüben pl. már akárki el tud navigálni, mert sok szót ért belőle. csak gecilusták vagyunk kicsit bővíteni azon a fránya szókincsen (egy átlag magyar szerintem tud 50 angol szót! kutya, cica, list, exit... ami egy 2 éves gyermek szókincsének felel meg. na EHHEZ kellene dobni napi 1 szót, és mondjuk 2000 szóval már egy angol felnőttel is simán el tud beszélgetni, meg teletabit nézni) minden információ elérhető angolul - pl. én is videojátékból tanultam, nem használtam "magyarításokat", most meg angolul tanulok informatikai témakörben udemy kurzusokból, a pár éves autómon ha ki kell cserélni a fényszórót csak beírom a youtubeba és 100% hogy lesz róla tutorial)