Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wesker24
Én ahhoz tudnám hasonlítani mint ami a Resident Evil 4-ben volt, a Las Plagas Parazita vagyis még nem teljesen voltak Zombik, értsd úgy hogy a méreg még nem jutott el az agy központig és pont annyi idő telt el hogy még visszafordítható volt a folyamat.

Persze ahol halomra ölték a zombikat azoknak már úgyis mindegy volt szerintem, de a város lakossága szerintem azzal magyarázható hogy még nem telt el annyi idö hogy full Zombi legyen belőle, valahol félúton volt az élők és a halottak között.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2017.08.24. 14:39:28
Azon én is csak néztem... Kicsit túl nagy a Happyend... Viszont akkor ezek szerint az utolsó fél órában olyan zombikat öltet halomra John Wicket megszégyenítő stílusban., akik megmenthetők lettek volna?

Egy zombi ráadásul már halott. Nem segít azon semmilyen ellenszer. Éppen ezért kell még a halál előtt beadni... A CGI RE filmek általában jók szoktak lenne de ez hatalmas öntökönszúrás volt a végén.
Szerintem ez lesz az.

genndy
Az áruló? Bár ebben nem orosz a csóka.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Sziasztok! Én egy film címet keresek! Nem találtam megfelelő fórumot, de szerintem ez elég közel áll a kérdésemhez. Ha nem ide való lenne, és megsértek vele valakit, azért, attól elnézést kérek, de nagyon fontos lenne ... már aludni sem hagy.
Egy kolleginám mesélt róla, de nem tudott sem pontos évet mondani (talán 2013. utáni, de ez sem 100%), sem színészt, sem rendezőt vagy egy nevet ... így nem találtam a neten semmit. Ezért kérném a segítségeteket.
Nekem úgy mesélték el a film storyját, h van egy Orosz csóka, aki a fiát még gyermek korában Amerikába adja, de otthon azt színleli, h a gyermek meghalt. A fiú Amerikában nevelkedik és vhogy beépül egy sejtbe, és úgy kommunikálnak egymással a tagok, h onnan tudják, h robbantani kell, h ez a srác elmegy vhova, különböző helyekre, kirándulást színlelve és tölti fel a fotókat Facebookra vagy vmi ilyen közösségi oldalra. A többi sejt tag pedig tudja, h ha meglátják h hol fotózkodik, akkor az lesz a helyszín, ahol támadnak. a fiú, akit Amerikába küldtek, őt kiképezték erre. Sok évig nem történt semmi, nem kellett lépnie, élte az életet. De tudta, h ha kap egy emailt egy bizonyos tartalommal, akkor az a jel, h kezdheti. De kb olyan emailt, h beteg a macskád. És a végén olyan is volt, h
lopott egy kocsit, azt megcsinalta mentő autonak, és a meg támadott helyszínekre ellenőrzes nélkül be tudott jutni.
És bevitt még több bombát.

Valahogy így mesélte el a kollegina ... csak több volt benne az "és". De a story alapján érdekel a film, és ezért írtam ebben a fórumba. Remélem valaki ismeri a filmet az elbeszélés alapján!
Segítségeteket előre is köszönöm!
QuippeR
Midnight Special
ez jó is lehetett volna, de túl lassú, túl kevés a dialógus, és főként: túl kevés a történet egy teljes estés mozihoz. kár.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

BaliBoy
Resident Evil - Vendetta

Valaki írta egyszer, hogy ez (sokkal) jobban sikerült mint a Last chapter. Háát.. nem tudom egy filmet néztünk-e?!
A történet megvan. Bár felejthető. A karakterek lufik. CG néhol ultra gagyi. De tényleg. Néhány jelenetnél a '90-es évekbeli Final Fantasyt juttatta az eszembe. Csak akkor ez a minőség ultra király volt.
Ja és a vége... stopperrel méri a csávó, hogy mennyi ideje van beadni az ellenszérumot, mielőtt átváltozna a csajszi.... természetesen időben sikerül. Majd teleszórják a várost az ellenanyaggal és lás csodát még az átváltozottak is visszaváltoznak. 1 percen belül akkora öngólt rúg a film saját magának....

Mivel végignéztem és nem kapcsoltam ki 5/10 de ez azt jelenti nálam, hogy ugyan végig lehet ülni, de totál semleges a film.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

extra sensory
A szerzetes alászáll (Monk Comes Down the Mountain)

Igazi, vérbeli wuxia. Sőt, már-már az megy benne ami a Dragon Ball-ban. Ilyen kegyetlen jó verekedéseket hálivúdi filmben nem nagyon látni. 7/10

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Bokafix2
Guardians (2017)

Olyan mint egy gagyi X-men még gagyibb főgonosszal. A cgi tűrhető, viszont a sztori egysíkúbb nem is lehetne.

3/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

adam46
Halálos iram 8

Fúúú, de mérhetetlenül ostoba egy film.

10/3
LasDen
I don't have many friends
Volt néhány érdekes felvétel benne, ahhoz képest, hogy a színészek középiskolásokat alakítottak...

De az eredetihez képest sem volt egy nagy szám. Még a sztori a végére csak-csak majdnem érdekes lett, de ennyi...

4,5/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Count Adyn
jah akkor ez nem a jackie chan-os :D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Zephyr Retiring
Én is áradoztam róla :)
Tényleg jól összetákolt alkotás lett.
Valahol a lemezeim közt akad még egy hasonlóan jól kivitelezett alkotás, de nem ugrik be a címe.
Egy csajszi házat cserél a neten egy ismeretlennel, aki valamiért nagyon úgy tűnik, hogy saját maga :P
Plusz egy fej nélküli hulla is az ágyába kerül reggelre..
Régebben láttam, ha beugrik a címe majd megnézem és megszakértem az élményeim róla :D
Bár biztosan ismerik többen is..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Jim Morrison
Pár hete dicsérte valaki a who am i -t így nem sokkal utána én is megnéztem. Jó kis film volt, 'hekkelős' részek inkább Mr. Robot szintűek voltak, mint a szokásos Hoollywoodi megoldások, amiért hatalmas plusz.
spoiler

A postereket meg (fight club) beszívtam, azt hittem hogy előrejelzi a végső csavart, de ugye lett még benne csavar.

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.08.20. 17:05:34

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Shep
A két dolog nem zárja ki egymást, de ettől még nem hiba :)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

vérpocok
"mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne"

Én például kifejezetten gyűlöltem a hobbitokat a Gyűrűk Urában. Főleg az első részben. Irritáló volt számomra folyton azt nézni, hogy két mélynövésű suttyó egy gyűrűt cipel át a fél világon, miközben állandóan nyavajognak meg baszogatják egymást. Számomra nem sokat adtak hozzá a filmhez, sőt, inkább elvettek belőle. Magasról teszek rá, hogy mennyire legitim a jelenlétük a történetben, engem idegesítettek. Megváltás volt amikor végre feltűnt a pók... bár kinyírta volna az ifjú Balázs Palit.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

IMYke2.0.0.0
"Mellesleg, ha ennyire idegesít, nem tetszik a karakter, meg az, hogy kiszól a nézőknek, akkor eleve a filmet sem kellett volna megnézni"

Csak tudnám, hogy miért kell mindenkinek megmondó emberré válnia, ha valaki leírja a véleményét egy témával kapcsolatban... <#whatever>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Akkor ezt túltárgyaltuk.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Kongy
Mellesleg, ha ennyire idegesít, nem tetszik a karakter, meg az, hogy kiszól a nézőknek, akkor eleve a filmet sem kellett volna megnézni, mert már a trailerben is ez van, meg a képregényekben, játékokban, ahol szerepel (de ezt már elmondták előttem).

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

IMYke2.0.0.0
"Megint besértődtél a semmin"

Ne akarj agyturkász lenni... nem sértődtem be semmin.
Hidd el, tudnád és látnád, ha úgy lett volna...

" Senki nem mondta, hogy szeretned kell, csak azt ,hogy olyan dolgokat róttál fel hibának amik a karakter alap tulajdonságai"

De hát erről magyaráztam!
Miért kellene nekem szeretnem a karakter minden tulajdonságát?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Megint besértődtél a semmin. Senki nem mondta, hogy szeretned kell, csak azt ,hogy olyan dolgokat róttál fel hibának amik a karakter alap tulajdonságai, a kamerakezelesét nem is értem miért keverted ide, arról szó sem volt. Ezért nehéz veled beszélni bármiről is, mert vagy megsértődsz (tudom, de te nem is :)), vagy egyszerűen nem akarod megérteni amit a másik fél mond, csak fújod a magadét. Mondjuk tegnap a játékos topicban azért megleptél, hogy végül közös nevezőre jutottunk :))

IMYke2.0.0.0
"Nem egészen, mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne. De mindegy, téma lezárva részemről."

Aranyos.
Tehát, szeretnem KELL a Deadpool filmet, mert kiszól benne a közönségnek, és úgy mozgatja a kamerát, mintha egy kameraman kísérné az intim kalandjai során (is)?
Hagyjuk is abba inkább...

Shep
Nem egészen, mert amit te hibának felrósz az olyan, mintha én azt mondanám ,hogy a Gyűrűk Ura azért rossz, mert hobbitok vannak benne. De mindegy, téma lezárva részemről.

IMYke2.0.0.0
"Hát de akkor ne ródd fel hibának :)"

Ezen hosszasan elvitatkozgathatnák / beszélgethetnénk --- különös tekintettel annak fényében, hogy az emberek például tisztában vannak azzal, hogy horror filmet néznek, de mégis adott horror elemmel / jelenséggel / megoldással stb. problémájuk van az adott filmben, (és lehetne itt sorolni az összes előferdülő filmkritikai elemet a filmtípusokkal kapcsolatban) ---, sok értelme nem lenne.
A lényeg: nem kell minden elemében tetsszen egy adott történet / film...

Shep
Hát de akkor ne ródd fel hibának :)

IMYke2.0.0.0
"Sokszor írom le a marvel kritikáidhoz, de lehet hogy ez szimplán csak nem a te műfajod :)"

Azt írsz amit csak akarsz - felnőtt mókus vagyok, eldöntöm, hogy mit nézek meg s mit nem, amikor kedvem van.
Szmájli.

LasDen
van az 4. fal is :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tigeroo
Nem beszélne ki a nézőknek??

Ez Deadpool lényege, lebontja a harmadik falat a néző és a film között... Ő tudja magáról, hogy csak egy kitalált figura egy képregényben, de a többi hős hülyének nézi amikor ezt kezdi el ecsetelni. Van egy olyan füzet is, amikor teljesen bekattan, és elpusztítja a Marvel univerzumot

Sokszor írom le a marvel kritikáidhoz, de lehet hogy ez szimplán csak nem a te műfajod :)
IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy ilyen.

Shep
Deadpool a képregényekben is pont ilyen, ezt vitték vászonra, nincs gond vele ha nem jött be de ennek ilyennek kellett lennie a nézőkkel beszélgetéstől kezdve a debil poénokon át a brutalitásig.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.08.20. 10:20:36

Zephyr Retiring
Sex and the City 2 (Szex és New York 2.) 2010 IMDb

Fingom sincs miért lepődtem meg ezen a 4,4-es pontozáson, de meglepődtem.
Talán csak amiatt, hogy a sorozat 7-est kapott. Igaz, az első moziverzió is csupán 5,5-öt.
Úgy látszik, valamiért a sorozatot jobban kedvelik az emberek. Pedig nem lett rossz ez a folytatás sem.

A csajok most egy új közel keleti szálloda tulajdonos milliomos meghívására egy időre egy luxusnyaralás résztvevői lehetnek.
Persze a szokásos pasiproblémák elől még ott sincs menekvés. Nálam ez jobb, mint 4,4.
Legyen egy erős 10/6.

Zephyr Retiring
Tudom. Szatírák.
A paródiát átvitt értelemben mondtam rájuk. Úgymint gúnyos jellemzés..mint lentebb már kifejtettem.

IMYke2.0.0.0
Egyik sem paródia.

Zephyr Retiring
A paródia mai értelmezése szerint lehet ironizálás szórakoztató céllal is akár.
Az ironizáció meg hát ugye gúny..

LasDen
Lehet mutatnak görbetükröt egyes dolgoknak, de ez még nem jelenti, hogy ezek parodizálásáról szól a film...

Zephyr Retiring
Nem is tudom. Talán rosszul látom, de szerintem a Macskajaj a cigányság, az Indul a bakterház pedig a magyar parasztság paródiája akart lenni..
Vagy csak én láttam őket annak.

Zephyr Retiring
Én már nagyon várom a hazai 3D bluray kiadást :)
Aztán szoba besötétít, 3D 50" plazmán megtekint, majd 10 perc eü. szünet és irány a projektoros 2D megtekintés közel 90"-os vásznon :P
Remélhetőleg mihamarabb :)

IMYke2.0.0.0
"Csak tudnám, hogy az Indul a bakterház című hazai alapmű ugyan minek akart lenni a paródiája? :D"

Egyszerű: nem volt és nem akart SEMMINEK a paródiája lenni. Ez az igazi humoros és szórakoztató film (könyv) lényege, ismérve.

Zephyr Retiring
Ebben egyet értünk.
Akad zsaru paródia (pl. Csupasz pisztoly), van sci-fi (pl. Űrgolyhók), sőt még horror is (pl. Bújj bújj ördög!) ez pedig (Deadpool) afféle akció-fantasy paródia lenne. Van aki ezt értékeli, mások meg nem.
Csak tudnám, hogy az Indul a bakterház című hazai alapmű ugyan minek akart lenni a paródiája? :D

BaliBoy
Valerian és az ezer bolygó városa

Szerintem korrekt kis "mese" volt. Sajnos nem korszakalkotó, pedig akár az is lehetett volna.
A két főszereplő tényleg elég bárgyú, nem túl hihető, hogy ők lennének a legjobb ügynökök, de szerintem ez nem a színészek hibája volt, hanem egyszerűen ilyenre alkották meg a karaktereiket.
Viszont a tábornok szerepe nagyon korrekt volt.
Illetve szintén pozitívum, hogy nagyon jó ötletek, újdonságok voltak benne.

7/10 - szerintem többször is le lehet ülni elé. Szívesen vennék még olyan részeket, amik jobban kibontják az Alfa űrállomást és lakóit.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

LasDen
Próbált fricska lenni, hisz a karakter maga eleve azért jött létre (Slade Wilson-Wade Wilson, Deathstroke-Deadpool), de inkább csak simán humoros akart lenni komolyabb mondanivaló nélkül...

IMYke2.0.0.0
Nem vagyok híve az alpári és altáji humornak.
A Deadpoolban meg ezek hemzsegtek.

Zephyr Retiring
Szerintem csak próbáltak valami újat mutatni. Én afféle fricskának éreztem (talán nem véletlenül) napjaink szuperhőseinek. Egy szuperhős történetben (bármelyikben) az első elcsodálkozások után már mindenkinek természetesek a szuper képességekkel rendelkező egyedek úgymint: repkedő kék-piros pók vagy épp fekete denevérruhás fura palik vagy csajszik. Én úgy éreztem, a film ezen torz képeknek mutat fordított tükröt. A maga módján humorosan, bár (mint ez az esetedben is nyilvánvaló) nem mindenkinek egyértelműen.
A humorradarjaink különböző frekvenciákon érzékelik a humor jeleit...

IMYke2.0.0.0
Oké - na, az érdekelni is fog benne :)

LasDen
Dopinder és sztorija (is) visszatér a 2. részben... :D

IMYke2.0.0.0
<2016> - (imdb) - "Deadpool" / (Deadpool) - 6/10
(2017.08.19) (108 perc, amerikai) - Action, Adventure, Comedy

Értem én, hogy mi akar lenni ez a anti-szuperhős, és még akár szimpi is lehetne, a film meg szórakoztató, ha
- nem akarna annyira menő lenni
- ha legalább a látszatát erőltették volna, hogy nem szövegkönyvet mond vissza az ilyen-olyan "poénoknál", hanem néha elgondolkodik a mondatok között,
- nem beszélne ki a nézőknek,
- nem kellett volna már megint SL-t beleerőltetve látnom.
Így viszont, szimplán csak "elmegy" lett a film, 1-2 olyan megírt helyzetkomikummal, ami sehol máshol és sehogy másként előadva, elmesélve nem működhet.
Amik tetszettek: a filmiparnak és a "hősöknek" kiüzent fricskák.

Kihagyott ziccer:
Dopinder (az indiai taxis), Bandhu (az unokabátyja) és Gita (a szép indiai lány a taxi kormánya melletti képről) szál alakulásának bemutatása --- beleértve a csomagtartós esetet.

Zephyr Retiring
Lili David (2012) IMDb

Ez elsőre elég megtévesztő, mert olyan érzést keltett bennem, mint egy 3-ad osztályú komédia..
Aztán ahogy haladt a történet, kiderült, hogy nem is olyan pocsék ez, mint gondoltam az elején.
Lili hosszú idő után végre szerez egy állást. Nem is akármilyet. Egy You and You nevezetű társaság veszi fel kisegítőnek, de mint kiderül jobban végzi a munkáját, mint a társaság legjobb ügynöke.
A cég munkája pofon egyszerű: valóra váltanak bármit, amit csak az ügyfél kér: egy sértődött menyasszony apja, aki tudomást szerzett a pucér táncoslányokról a vőlegény legénybúcsúján, csak akkor hajlandó szemet hunyni leendő veje baklövése felett, ha a lánya esküvőjén Michael Jackson lesz a sztárvendég.

A vőlegény apja pedig akit "sertéskirályként" is neveznek, fejébe vette, hogy egy olyan kastélyban tartsák meg az esküvő,t amit semmi pénzért nem akarnak bérbe kiadni a sznob tulajdonosok. Pénzért nem, de egy szívességért cserébe, esetleg.

Egy másik ügyfél pedig akit korrupció vádjával bíróság elé állítanak sikkasztás miatt, bűnbocsánatot szeretne kapni feleségétől és lányától, akik elhagyták mert kapzsi, mohó és hűtlen is volt egyszerre. A feladat: rávenni a két sértődött és megbántott nőt a megbocsájtásra.

Egy gyárat hamarosan bezárnak, és tiltakozásuk jeléül a dolgozók összefognak és alakítanak egy kórust. De hogy pártfogójuk is akadjon, rá kellene venni az egykori zenészt Adamo-t, hogy producerkedjen egy kicsit. Ez is egy feladat, ami Lilire vár.

És ezeket a dolgokat lehetőleg minél hamarabb és egyszerre meg kell oldani, hiszen ez Lili és kollégái munkája.
De mint kiderült, Lili anyja, a fia és a motorszerelő pasis de dögös húga is tud segíteni ha kell.
Kedvenc jelenetem a tandemugrás volt. Érdekes film volt, néha bosszantó, máskor meg szórakoztató. Egynek ez is elment.

Chalet Girl (Szerelem az Alpokban) 2011 IMDb

És lám, újfent egy komédiába botlottam<#nevetes1>
Csajszi félévre (bár nem örömmel) de belevág egy téli időszakra vonatkozó kisegítői munkába az Alpokban.
Csupa gazdag társaságok hóbortjait kell elviselni, és kiszolgálni őket ez a feladat. Mivel a szabadideje elég sok, felfedezi a snowboard világát. Kiderül, hogy van hozzá tehetsége is. Tehát nincs is más hátra, mint benevezni a szokásos évenkénti snowboard versenyre és elhozni a 25 000 dolláros fődíjat.
Hogy hol van itt a szerelem? Van az is..

Aki nem hiszi, járjon utána<#nyes>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.19. 16:24:47

Tucker & Dale vs. Evil

Hát ezen jót röhögtem! :D
Talán a vége kicsit túl csöpögős lett, ahhoz képest, amilyen badassként indul, de amúgy is az egyszerűsége a varázsa. :)

7/10
IMYke2.0.0.0
<2017> - (imdb) - "What Happened To Monday (Seven Sisters)" / (--) - 7/10
(2017.08.18) (124 perc, amerikai) - Sci-Fi, Thriller

2043-ban járunk, amikor a Child Allocation Act (Gyermekelosztási törvény) nevében már javában 1-re szabályozzák a vállalható gyerekek számát az egész világon, és a "plusz" gyermekeket krio altatásba helyezik, hogy felébreszthessék őket akkor, amikor a túlnépesedés és az élelmezési problémák megszűntek a Földön...
Jól hangzik, ugye?
Egy nagypapa (Willem Dafoe) azzal szembesül, hogy elhunyt lánya ebben a keserves időszakban HÉT (!) gyermeket szült, akik olyan egyformák, mintha CGI-vel készültek volna (hehe)...
Hogy ne kelljen őket mély altatásra (*) kárhoztatni, egy ördögi tervet eszel ki... a hét napjai után elnevezett gyermekek majd csak a saját nevük napján mehetnek ki a világba, és mindannyiuknak Karen Settmannek kell lennie - még hozzá tökéletesen!

Hétfőn aztán történik valami Monday-jel...

//Nekem tetszett. Noomi Rapace és az "ikertestvérei" jól nyomták. A színésznő lubickolt a szerepben.
//Nem tudom miért, de nekem a teljes settingről a "Beyond Two Souls" c. konzol exklu játék ugrott be... (s lőn: abban is Willem Dafoe, meg egy törékeny alkatú lány...)

Zephyr Retiring
One Wild Moment (engish) Un moment d'égarement (french) Egy őrült pillanat (2015) IMDb

Amikor középkorú leszel és magányos, és a lányoddal egyidős barátod lánya anyaszült meztelenül rád mászik miután bedobtatok pár pohár alkoholos nedűt, lássuk be nem sok választásod marad. Mert ellenállásod az tuti semmi..

Miután a fenti esemény bekövetkezett hősünkkel is, főhet a feje, hogy mit is lehet ilyenkor tenni utólag.
A párom szerint ezt úgy is lehetett volna kezelni, hogy a kiscsajnak lekever egy fülest az elcsábítandó felnőtt ipse.
Nem is tudom..de tudni fogom, amint rám mászik majd egy éppen hogy csak nagykorú kiéhezett dögös...
hoppá: bejött a szobába az asszony, inkább nem folytatom..<#vigyor5>
..úgyhogy nincs mese, be is készítem a lejátszóba az Eszeveszett meséket<#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.18. 20:06:09