Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valszeg hollywoodi biztonsági játék. Először letesztelik, hogy később lehet-e franchise belőle. De könyörgöm, valamennyit kell kockáztatni, vagy szar lesz a produkció, a végén meg annyi pénzt se szedsz össze, amennyit szerettél volna.
Valami "produceri generációváltás" lehetett Hoolywoodban, vagy nem tom mi történt...
Alien, ez az új múmiás cucc, Warner is csak vergődik a DC-vel, most majd nyomnak egy Jumanjit hátha...
Marvel, Halálos Iramban, Transorfemer szárnyalnak!
Mi a titok? 😄
Számomra érthetetlen a gyalázás mértéke, amit a fim kapott. Az alapötlet szuper, a hangulat kitűnő a színészek is tisztességesen hozzák amit kell. A film egyetlen bűne, hogy nagyon rövid. Annyira nyilvánvaló, hogy az egész sztori egy grandiózusabb mű, egy hosszabb kifejtést érdemlő alkotás (igen tudom, hogy könyv sorozat, most olvasom 😊). Sok mindenbe csak belekap, felvillantja a lehetőségeket és már megyünk is át egy másik jelenetre. Ha így nézzük, valóban elszúrták, mert kár lenne elvitatni, olyan mintha egy nagy 3 órás blockbuster szarrá vágtak volna. Ám ami "benne maradt" az egész tisztességesre sikeredett.
6/10
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.08.07. 18:20:56
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Most is szeretem a zenéket is, a filmeket is, és elviselem a zenés filmeket is - utóbbiak esetében: ha épp olyanom van.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Akkor meglepődtem volna. Bár a mangások közt is van széthúzás miatta (gondolom).
Így meg azért leptél meg, mert valaha szeretted a zenéket is. Legalább annyira, mint a filmeket..ha jól emlékszem.
Na mindegy. Akkor ugorjunk a mai harmadik meglepődésemhez<#hehe>#hehe>
Better Off Dead...(Jobb, ha hulla vagy) 1985 IMDb
Úgy látszik számomra ma ez a meglepetések napja...
Először reggel 8-kor beugrottam a dokihoz a táppénzes papíromért, amit a tegnapi vihar miatti áramszünet miatt nem tudtam megkapni..
Aztán egykori sorstársam és zen(ész)társam (alias: Imyke) képembe dob egy NEM-et egy ZENÉS filmre..(beszarás!)
Majd rábukkanok egy egykori kedvenc színészem általam még eddig nem látott filmjére fullHD minőségben, amire az IMDb-n egy 7,2-es átlagot is toltak...(mivan?)
Maga a film sztorija annyira nem is lenne elfuserált talán: adott egy srác, aki szereti a csaját. Vagy inkább imádja, nézőpont kérdése.
A csaj persze dobja egy "menőbb arcért". Hősünk meg megpróbálja kinyírni magát bánatában.
Aztán egy francia diáklány költözik a városba...(a többit sejthetitek<#nyes>#nyes>)
Azt viszont nem értem, hogy adva van egy a sz@rnál két fokkal jobb sztori, pár tűrhető mellékszereplő is John Cusack mellett, továbbá egy 69-es fekete Camaro amit szépen kipofoznak és lám: mégis el tudják qrni az egészet<#falbav>#falbav>
Ami tetszett: emlékeztek a Ghost filmre Demi-vel és Patrick-el? Van az a metrós jelenet, amikor az az elképesztően randa pofájú szellem megtanítja Patrick-et beleboxolni a tárgyakba? Belerúgni a sörös dobozba? Na az a randa fazon, itt egy okos tanárt alakít<#nyes>#nyes>
Vagy az újságkihordó biciklis pszichopata gyerek, aki a 2 dolcsiját akarja behajtani gyakorlatilag a film végéig..
Nem is beszélve romantikus hősünk zseni kisöccséről, aki (nem lövöm le a poént, mit épít össze a film végére) egy szót sem szólt végig.
Szóval a film (számomra legalábbis) tele volt meglepetéssel annak ellenére, hogy szerintem erős ZS kategória, a konklúziót a végére hagyta, amit most először meglepődés nélkül állíthatok: ezen sajna még az 1080p sem segít.
Megadom mégis az 1 pontot, mert nem kapcsoltam ki már a felénél: 10/1.
Vagy hogy csatlakozzam magam is, erre tőlem is egy még egyszer nem.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.07. 15:26:31
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
#ténylegnemvagunkegyformák-hála-a-Teremtőnek.
/szerintem
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Addig míg döntök a további sorsáról, félreteszem és nézek egy '85-ös JC klasszikust 1080p-ben, ami eddig valahogy kimaradt..<#vigyor5>#vigyor5>
Persze ez a műfaj valakinek vagy tetszik alapból vagy nem, és akkor valóban egy percet nem fog élvezni belőle.
Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2017.08.07. 12:19:21
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
..és úgy látom akad még benne pár hasonló jó zene<#szeret>#szeret>
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.08.07. 10:04:44
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Mindegy, már a jelölés is durva. 😊)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Why so serious?
Ezt a bárgyú, mesterkélt, maníros híg f*st.... az 50. percig bírtam nézni kb, aztán kikapcsoltam. Eddig is olyan filmek kapták (legalább is az utóbbi években) a legjobb filmnek járó oscart amiknek nem sok köze van még a jó filmhez sem, de ezzel sikerült azokat is alulmúlni.
Míg a régi musical filmeknek jól állt ez a fajta manírosság, ennek nagyon nem.
A Transformersnek is sokkal hamarabb ítélném a legjobb filmnek járó oscart mint ennek.
2/10 De csak azért, mert nem 10 perc után kapcsoltam ki...
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Rendezte: Takács Tibor. Gondoltam adok neki egy esélyt, de csak amiatt néztem végig mert épp nem volt jobb dolgom.
Ettől idegesítőbb, bugyutább tini filmet nem mostanság láttam. Hogy a francba lett ebből a...-ból sikeres sorozat?<#ticking>#ticking>
10/2
The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (Négyen egy gatyában 2.) 2008 IMDb
Tetszett. Nem ilyen jellegű folytatásra számítottam. Ez sokkal jobb lett. Kiderültek infók, amik kimaradtak az első részből (pl. hogy az egyikük anyja miért és hogyan halt meg amikor még csak 11 volt, és ezt hogyan kezelte ő, és miként az apja) ...ilyesmik.
Tartották a humorszintet amit már az első részben is elértek, ez is plusz pont.
Jó lett a befejezés is, mert úgy hagyták abba, hogy igazából folytatódhat is a sztori, ami mondjuk lehetne az, hogy már felnőttek lettek és mind a négyük lányai (akik persze szintén négyen lennének) ugyanúgy rábukkannak egy farmerre ami mindenkire jó. Csak persze velük más kalandok történhetnének..
Legyen 10/7 meghagyva a lehetőséget egy még jobb esetleges folytatásnak (ami könyvben létezik, bár én nem olvastam..)
Ferris Bueller's Day Off (Meglógtam a Ferrarival) 1986 IMDb
Akad még aki nem ismeri eme nemes alkotást?<#nevetes1>#nevetes1>
Aki nem, nekik röviden: FB és két barátja (1 pasi 1 csaj) egy napjukat követhetjük nyomon, amit az iskolából félhivatalosan ellógva töltenek el oda-vissza egy meseszép piros Ferrari társaságában. Nem először látom, de most is elszórakoztatott még<#nyes>#nyes>
Csak mert ez az egyetlen film, amiben Matthew Broderick-et el bírom viselni: 10/6.
ami nekem is kéznél van. Direkt odatekertem az ominózus részhez<#vigyor>#vigyor>
És létezik még a Pan and scan vágott, ami meg VHS-en jött ki 4:3 képaránnyal..
Terminator 2 - VHS vs DVD (Aspect Ratio)
Na, itt egy remek példa: ezért nem hiszek én a kritikáknak, hanem csak a szememnek. Bár nem olvastam a könyveket, és valószínűleg ezért is voltam elnézőbb a filmmel, de szerintem ez teljesen korrekt volt. Kellőképpen pörgős, helyenként vicces, csak kicsit hamar vége lett. A színészek is abszolút jók voltak. McConaughey iszonyat badass főgonosz volt, imádtam minden percét, amikor a vásznon volt. Még a gyerekszínész sem idegesített, ami azért nálam elég nagy szó, mert elég érzékeny vagyok az ilyesmire. Mindenképp ajánlott egyszer megnézni, korrekt film 7/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Valahol nem hazudtolhatja meg önmagát! 😊
The Wolf of Wall Street spinoff is lehetne Matthew McConaugheyvel, avagy miként lesz egy lepukkant alkesz bányászvállalkozóból milliárdos aranymágnás. A sztori valós eseményeken alapul a 90-es évek egyik legnagyobb aranylázáról és tőzsdei manipulációjáról.
Bár a Gold azért jócskán elmarad Scorsese remekművétől, ami részben az erőtlen mellékkaraktereknek és a bátortalan forgatókönyvnek tudható be, azért tisztességesen összerakott film, amin egy percig sem unatkoztam. Matt McConaughey viszont zseniálisat játszik ebben a karakterben, miatta mindenképpen érdemes megnézni.
Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2017.08.06. 14:00:37
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.08.06. 12:34:05
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az eredeti letterbox kép minden képi információt tartalmaz. Abból készülhet utólag vagy pan and scan, vagy olyan, hogy alul felül kitakarsz egy fekete sávot mintha widescreen lenne.
Remélem vetted az adást 😄
Eleg valoszinu, hogy az eredeti felvetelt ujitottak fel es nem egy vagott,rendezoi copybol csinaltak ujat.
Siman lehet, hogy a bal oldali kep a regi filmbol van amit anno megvagtak kozelire.
Bar a 4:3 as kocka kep ( marmint a jobb oldali) inkabb hasonlit egy regi felvetelre mint a letterboxos verzio, hiszen anno 4:3as kocka tv-k voltak es a legtobb filmnek nem volt fekete csik alul es felul. De lehet en emlekszem rosszul.
Hát ez elég vicces film. Az első ,mint jó kis akciófilm, elment. Nem túl értelmes, nem túl reális, de elment.
Ez...ez vicc, de nem jó vicc. Bazdmeg, golyóálló a csávó! Jó tudom, mondták az öltönyébe került ilyen szuperizé anyag ami golyóálló...de áh.
Összevissza lövöldözik, késel, harcol egy rakás civil szeme láttára ! a metrón!!! akik fel sem néznek. Nagy ügy, mindennapos eset. Ügye?
De legalább benne volt Morfeusz. De minek? Semmit nem tett hozzá.
Jó, az akciók tényleg látványosak. Nagyon. Piff-puff dirr-durr. De annyira hülye ez a film.
És hagyjuk ,hogy hát mit vársz egy akciófilmtől, meg nem kell gondolkodni rajta agykikapcsolós, nem kell reálisnak lennie. Nem várok teljes realitás, de legalább ne legyen ennyire blőd hülyeség ! Attól hogy valami akciófilm nem kell ilyen butaságoknak benne lennie. Ez nem mentség
Nevetségesebb mint Kommandó Schwarzi-val! Csak épp az a film egyrészt régi, másrészt nem lehet komolyan venni, hogy Schwarzi 5 lövéssel 10 embert lő le, volt egy gyermeteg bája, annak ellenére, hogy az egyik legbutább film! De élvezhető.
Ez meg csak szimplán buta film.
viszont a harangra van magyarázat 😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A gond az, hogy az eddigi 3D-re történő felkonvertálások nem arattak átütő sikert sehol.
Talán majd most. Legyünk optimisták:csodák igenis léteznek...
Kivételt képez ez alól Csocsó bácsi #97067 alatti angol nyelvű idézete<#nyes>#nyes>
A szélesvásznú fekete "csíkok" alsó és felsőrész alatti képtartományát utólag kitölteni ugyan nem lehetetlen, de elképesztően nehéz feladat még egy képkocka esetén is, nemhogy a teljes pár perces filmrészletnél..
Szóval szerintem ez fals infó. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a jobb oldali az eredeti kép, a bal a feljavított.
Vagyis a bal a felújított, ami a jobb hatású"
en is igy lennek vele de elvileg nem igy van.
"Biggest most notable difference (in the images) is restoration of previously cropped off footage, in the above image we can nearly see ALL of the Harley Davidson Fat Boy when previously we could only see the top half of the motorcycle!"
És az egészben a legmegdöbbentőbb az, hogy olyan jelenetek lettek elkúrva vizuálisan, akár tudatosan akár nem, amiket valószínűleg operatőr suli első hetén oktatnak...SÖTÉTSÉG volt szinte mindig. Erre az egyik legjobb példa pont az ágyas jelenet volt. Miért az ágy világított? Biztos nem tűnt fel nekem se a film nézése közben, és talán pont ezért nem is maradt meg a fejemben mint jelenet.. egy sem... minden csak úgy maradt meg mint hivatkozás az eredetire.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.08.05. 11:19:10
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Vagyis a bal a felújított, ami a jobb hatású. Mert az eredeti levágott szélű képre még a digitális feljavítás sem tudja visszavarázsolni a moci hiányzó alkatrészeit 😄
Amúgy meg minek költöztél olyan messzire, ahol már a vidik sem elérhetőek? 😄
egyaltalan nem nez ki, jol, hogy lehet latni a harley tobbi reszet. a bal oldali kep sokkal jobb hatasu. es a szinek is jobbak