[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Star Wars - The Last Jedi
Mint ahogy Kylo Ren-ben is vívódik a sötét oldal és a világos oldal úgy vívódik most bennem, hogy mire értékeljem ezt a filmet. Ha egyből rá akarom vágni, hogy mit érzek, akkor az az lenne, hogy valami hiányt. Nekem valahogy valami hiányzott. Illetve ahelyett, hogy az előző rész után felmerült kérdéseket megválaszolták volna, még több kérdés lett. Vagy legalább is a kérdések száma nem csökkent.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Például kinyírták Snook-ot, akiről azt sem tudtuk, hogy ki a fene volt, hogy került oda... stb. Meg úgy általában az első rendről nem derült ki semmi sem...
Ráadásul óriási hülyeségnek tartom, hogy Rey-el 1 újjal elbánik Snooke, de nem veszi észre, hogy a tanítványával nem stimmel valami.Szóval az egyik pillanatban még nagy hatalmú sith a következőben meg full bagatell módon kicsinálják. Nagyon izzadság szagú.
Ebből a részből kimondottan azt éreztem ki, hogy nagyon akartak valami csavart, valami meghökkentőt, valami soha nem látott fordulatot belevinni, ezért kinyírták a készítők az előző részben beharangozott fő gonoszt. Csak ezzel meg lett egy hatalmas űr.
A film után barátokkal beszélgetve azt fogalmaztam meg, hogy érdekes módon az eredeti trilógia folyamán valahogy nem hiányzott, hogy úgy "global scale" lássuk a galaxis történéseit. De az előzmény trilógiában galaxis volumenben követtük az eseményeket, aminek volt súlya. Most, hogy megint visszamentünk makró távlatról mikróra, nekem nagyon hiányzik az a fajta volumen. Harcol két oldal egymással.... de miért is???
Ki irányítja jelenleg a galaxist? Nekem nagyon, nagyon hiányzik ez az irányvonal. Jó lett volna látni, láttatni, hogy miért is gonosz az első rend.
És hát igen, ennek a résznek volt némi Birodalom visszavág ihletése. Persze ez már igazából az Ébredő erőbe bele volt kódolva. Mármint az irányvonal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Yoda alakja csak nekem tűnt gagyinak? A szájmozgása totál olyan volt mikor még egy gumi maszkot mozgattak.Meg úgy az egész alak az eredeti trilógiára emlékeztetett. Mintha a szekrényből elővették volna az eredeti bábut, ami az 1970-es években frankó volt, de ma már nem igazán.
Még egyelőre nem értékelem. Had ülepedjen. Lehet megnézem majd valamikor újra a moziban.