Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DantszEE
Nem volt semmi féle faszság a Prometheusban. Csak a megszokottól eltérően itt nem lett a néző szájába rágva minden részlet.
A 2 eltévedt tudós azért viselkedett hülyén, mert annyira be voltak fosva, hogy inkább betéptek. A vágott verzióban is mutatják a kis csövecskét a szkafanderben.
A másik közkedvelt hiszti tárgya, hogy a végén miért a guruló űrhajó alatt futnak a csajok. Végül is csak tisztán kivehető, hogy az épp felrobbanó másik űrhajó darabkái össze-vissza repkednek. Így ha csak pár másodpercre is, de fedezéket ad ezek elől a guruló objektum. Shaw jól is kalkulált, és ki tudta várni a megfelelő időt a kigurulásra.

Én kimondottan sajnálom, hogy kukázva lett a direkt folytatás.

Én moziban láttam kb 12-13 évesen (vidéki mozi, simán beengedtek, más világ volt). Persze addigra már láttam a másik hármat. Akkor tetszett. Múltkor újranéztem, vannak jó részei de azért a maga nemében még a harmadik rész is jobb. Az első 2 meg klasszisokat ver rá.

Why so serious?

Synchronous
Azt az Alien részt összvissz 1-szer láttam mikor megjelent, azóta se... tulajdonképpen csak az a jelenet maradt meg az agyamban, mikor Ripli bedobja a labdát a kosárnak háttal... az is csak azért mert olvastam hogy nem trükkfelvétel volt. Addig próbálgatták a dobásokat míg nem sikerült neki.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

97-es az utolsó rendes Alien film (és az se túl jó), nekem teljesen jó lesz most egy "best of". A rántotthúst is megeszem évente többször. 😊

Why so serious?

Én pár kritikát olvastam,de mindenhol említették, hogy egy best of Alien lett,ami elég gáz...Már megvettem előre a jegyet,de bánom. Az előzetesben szinte csak az előző részekben látott jelenetek voltak... A Prometheus nekem tetszett,bár a tudósok viselkedése, meg némely logikátlanság felett nem tudok szemet hunyni. Szerintem inkább a Prometheust kellett volna folytatni, mint sem, az ezerszer látott felállást eladni újra és újra.

De közben meg most ugyanaz a "fanboy sereg" hisztizik, hogy a Prometheus legalább mert újítani, erre most meg ez hozza a régi, megszokott forumlát. Tanulság: a fanoknak soha semmi sem jó. Az lep meg, hogy ezt Ridley nem tudta. 😊
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.05.17. 16:03:07

Why so serious?

Bokafix2
"...de inkább visszakanyarodott Aliens stílushoz"

Ja... nehogy véletlenül összeverje a fanboy-sereg... én mindössze arra vagyok kíváncsi hogyha az egész Alien-széria nem történt volna meg a 70-es években, és ma jönne ki az első Alien film mai technikai színvonalon, akkor is kóstálna-e 8,5-ös értékeket imdb-n... akkor is A-kategóriás film lett-e volna, vagy pedig egy másodvonalas tucathorror első darabja? Sajnos már soha nem fogjuk megtudni a választ.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Inkább 6-7, Rottenen 76 százalékon áll, metacriticen 67. Szóval inkább a pozitív a visszhang mint nem. Amúgy meg mindenki nézze meg és döntse el. 😊

Why so serious?

Nem szar film, messze nem.

5-6 pontokat kap, elég sok helyen bemutatták már. Elvileg rossz lett,vagyis közepes. :/

Dynamic
Nem láttam még, majd csak hétvégén nézem, de azt tudom, hogy a Prometheus egyedisége miatt túl sokan fanyalogtak, ezért RS nem merte bevállalni a Prometheus 2-t. Bár egyértelműen folytatása, de inkább visszakanyarodott Aliens stílushoz. Vagyis azt gondolom, ha a Prometheus nem tetszett, akkor ez még simán bejöhet neked.
rain70
Szerintetek, az ALIEN vajon milyen pontokat fog most hozni átlagban?
Azért, én remélem, hogy RS most virít egy olyat, hogy egy nyolcast tudjak dobni (minimum).
Az előző rész, hát nem éppen a kedvencem...finoman fogalmazva!
Tyler1
Én nem csodálkozom a negatív fogadtatáson, már az előzetesekből is látszott, hogy ez egy bődületesen szar film lesz. Egy Lady Gaga videoklipnek ütős lett volna 4-5 percben, de mint film (még fantasyként is) nevetséges.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Arthur király - A kard legendája (2017)

Nem terveztem elmenni rá moziba,de meghívtak, és végül elmentem, pedig a rossz kritikák nagyon elvették a kedvem tőle. De igazából nem volt olyan rossz,az egész inkább fantasy,mint történelmi film,Arthur itt inkább egy szuperhős,főleg amiket leművel a karddal. Guy Richie stílusa nekem nagyon tetszik,és ez itt baromi frissen hatott,főleg ilyen kaland-fantasy filmbe. Egy kicsit hosszú,de elég sok akció van benne,amik elég pofásak, a végső harc meg baromi jól nézett ki,ahogy a legelső is. Sok filmre alig emlékszem 1 nappal a megnézése után,de itt legalább 3-ra emlékszem. Hmm,szerintem simán megér egy mozijegyet. A zene nagyon ütős benne.
6/10

Dynamic
Egy filmkritikákról szóló topikban minek egyáltalán kommentelni arról, hogy ez vagy az a film "nem érdekel, nem láttam". Teljesen abszurd. Mit szeretne vele közölni az illető? Ugyanolyan értelmetlen mintha teszem azt a "tuti palacsinta receptek" topikba beírnám, hogy "nem ismerek palacsinta recepteket".
Kongy
És aztán the end 😄 értelmes.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

CSOCSO
Kit erdekel ha valamit nem latsz/10??😄
Eleg annyit irni, hogy "ez meg az nem erdekel, valszeg sosem fogok leulni ele"
CSOCSO
"Odamentek meghalni vazze. Repulj el, kocsog!"

??????
ProGabe
"Kong 4/10"

Vegre valaki. A spoilerre gondolok. Sokan mondtak, hogy nem igazan jo a film (es meg tobben azt, hogy jo, kepukbe rohogtem, ez nalam 2/10), de ezt senki nem hozta fel. Odamentek meghalni vazze. Repulj el, kocsog!

Vagy amikor a csaj meghallja, hogy valami allat szenved es kimegy hozza. Ott van a semmi kozepen, eltunik mogule a 20 meter magas fal, megjelenik a majom, hogy aztan lelepjen, mintha mi sem tortent volna. Vagy jelenetek, amik csak azert vannak benne, hogy megmutassanak egy ujabb allatot es a szar cgi-t. SZAR, FOS, SZAR!!!!!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Bokafix2
"Pofoncsata nem érdekel/10"
"Nagy fal nem láttam, nem is fogom/10"

Sorry, de ezek milyen értékelések? Két olyan értelmetlen mondat, csoda hogy nem fagy le tőlük a fórum.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

CSOCSO
En is csak azert ultem neki igy mert paran irtak, hogy szar a film.
a CGI tenyleg eleg ratyi volt. Az egesz befogadas a kinaiak altall eleg nagy blodseg volt. Szerintem animenak tok jol lett volna. Ott elmennek az efele baromsagok. Mondjuk, lehet pont emiatt nem huzom le annyira.
darkSectorxxx
Pont most végeztem én is!
Én fordítva éltem meg mindezt, de az 5/10 azt én is adom, de ez most nem dícséret............

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

CSOCSO
Nagy Fal
ugy ultem le ele, hogy ez tuti nagyon szar lesz. Vegulis "kellemesen" csalodtam benne. Turheto volt. Legyen 5/10
Neha gagyi, Neha baromsag de egyszer meg lehet nezni. Bamutato utan sokkal tobbet vartam tole.
Shep
Hát 1-2-től azért több van benne. Hát hogy téged nem érdekel az egy dolog 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

eksy
Hagyd már ezt a vademberek promót, első ajánlásodra megnéztem, 1-2 jobb poén oszt annyi.
(a jellemfejlődés meg nem érdekel😊

Pofoncsata nem érdekel/10
Nagy fal nem láttam, nem is fogom/10
Galaxis őrzői 2 6/10 Az első nálam úgy 4-et ért, ez viszont már szórakoztató volt, közepes vígjáték😊
Tűnj el! 7/10 Hasonlítgattátok több filmhez, szerintem kicsit Martyrsos.
Bye bye man Láttam/10 egy momentum se ugrik be, pedig tudom hogy láttam!?
Kong 4/10
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az ahogy mindjárt az elején leverte az összes kötöttpályás helikoptert...
tetszett volna, de már elmúltam 12

Vén rókák 6/10

Utoljára szerkesztette: eksy, 2017.05.15. 21:38:29

"...és...szerintem...bizony."

Senkit nem sértegettem. Pont arra céloztam, hogy nem tartalak hülyének.

Shep
Pofoncsata

Már tényleg csak ilyen vígjátékokra futja a nagy vízen túl? Annyira szenvedett az egész filmben mindenki, hogy vicces legyen, hogy majdnem sikerült is nekik. Á nem, marha messze volt a viccestől, egy kínlódás az egész.

Nézzétek meg inkább a Vademberek hajszáját /10

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ja mi szeretjük az ilyet. Kínát még értem is. Amerikában bukott nagyot. Én még nem néztem meg, majd egy unalmasabb estén.

Why so serious?

Shep
Hát nálunk elég sokan elmentek rá és én most első sorban a magyar közönségről beszéltem.

Tikal
Igen, az USA-ban bukott, 45 milliót hozott, de 280 milliót csinált nemzetköziben ( ebből 170et Kínában 😊 )

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Azért erre nem tódultak, tekintve, hogy bődületes nagyot bukott. 😊 Ettől függetlenül. hogy kinek mi a jó film az továbbra is szubjektív.

Why so serious?

Shep
Tudod mi a szomorú, hogy az embertömegek mégis az ilyen filmekre tódulnak a mozikba, nem pedig a tényleg igényes bár kétség kívül kevésbé látványos és akciós művekre.

Tikal
Kritikán aluli ez a film... és ha megnézed ki a rendező, akkor még jobban nem érted hogy ezt mégis hogy gondolta. De ezek szerint öregkorára minden rendező megbuggyan.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dynamic
Sorry, OFF
Makó
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.05.15. 13:00:39
Zephyr Retiring
Erin Brockovich (Erin Brockovich, zűrös természet) 2000 IMDb

Az itteni dráma helyett<#hehe>inkább megnéztem egy másikat..

Julia Roberts talán a világ egyik legismertebb színésznője ma.
Biztos vagyok benne, hogy Amerikától Ázsiáig és persze Makótól Jeruzsálemig mindenki hallott már róla.
Itt egy megtörtént eseményt dolgoztak fel, ami Amerika történetében az egyik legmagasabb összegű kártérítési per volt.

Erin Brockovich környezetvédelmi aktivistát 2013 nyarán letartóztatták, ittas motorcsónak vezetés miatt.
Ez nincs a filmben mert a filmbéli események után történt, csak érdekességképp említem meg, hogy a nő sem tökéletes..
Viszont amit másokért tett, az sokkal fontosabb és ez már az említett pereskedés időszakáról szóló filmben is benne van.
Az alakját megformáló J.R. is kaszált rendesen: 1 Oscar és még 31 egyéb díj ütötte a markát, nem is beszélve a filmszerepért kapott gázsiért,
ami messze több volt, mint az általa megformált E.B. kétmilliós nyeresége az ügyön.

A filmet nem először láttam, viszont most is épp úgy lenyűgözött, mint elsőre<#eljen>
Ja, és persze ezerszer jobb volt ezt újra megnézni, mint követni az itteni "dráma" eseményeit..<#vigyor>
Na szép napot, hetet, és tavaszt utót mindenkinek<#taps><#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.15. 12:26:41

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

QuippeR
jó ég. nagy bajok vannak...

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Tikal
lehet, de nem könnyű <#banplz>

IMYke2.0.0.0
Látod, nem emlékszem - de ha kulturáltabb beszélgetés kerekedett volna belőle, lehet, hogy elő is bányásztunk volna egymásnak efféle véleményezéseket, és konstatáltuk volna, hogy: igen lehet, még ha nem is olyan könnyű, vagy ilyesmi.
Valami diskurzust reméltem, nem pedig a már-már itt szokásost.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

vérpocok
Pedig te magad is írtál szép kerek, spoliermentes kritikát szörny vs ember filmről.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

IMYke2.0.0.0
"Kizárt dolognak tartom, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy komolyan kérdezze azt, hogy hogyan (mit) lehet egy filmről spoiler-mentesen írni. "

Ember, legalább OLVASS, mielőtt sértegetni akarsz (ahogy a többieknek is ajánlott):

"Alapvetően mit lehet spoiler-mentesen írni egy szörny vs. ember filmről?"

--- ez volt a kiinduló kérdésem, és hozzá is tettem, hogy:

"//Szerk.: Nem provokálás. Kíváncsiság."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Trollkodás, amit te művelsz.
Kizárt dolognak tartom, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy komolyan kérdezze azt, hogy hogyan (mit) lehet egy filmről spoiler-mentesen írni. Ezrével vannak ezen a fórumon ilyen hsz-ok.
Ergo direkt kötekedésből szóltál be. Aztán mikor szembesítenek vele, még neked áll feljebb.

Zephyr Retiring
Azért nem mindenki. Van aki míg vár az új bemutatókra, előszed néhány régebbi alkotást is..

Race to Witch Mountain (Boszorkány-hegy) 2009 IMDb

Rock bácsi, miután volt már Skorpiókirály, lövöldözött a Doom filmes változatában, felkutatta az Amazonas kincsét és még Fogtündérként is jeleskedett, végre már taxiba is ült méghozzá sofőrként..

És persze ki más is jutna neki fuvarként, mint két idegen, a szó szoros értelmében.
Sara a telepátiában jeleskedik, míg bátyja Seth az anyagok felett rendelkezik irányítási képességekkel.
Mondjuk az ötlet nem rossz (már, hogy valaki, vagy valakik képesek ilyesmi képességekre) csak a kivitelezés lett kissé elkapkodott.
Például a srác egy pillanat alatt átmegy az autó karosszériáján, hogy aztán egy másik autót a mellével állítson meg az autópályán, de ha már egy sima vasajtón kell átmenni, akkor persze az már a digitális kütyü nélkül nem megy neki.
Persze mondhatnánk erre, hogy jó jó, de csak a saját testét képes uralni a másokét meg nem, ezért kell fizikailag kinyitni az ajtót, így a többiek is tudják őt követni..
Erre meg én válaszként felhozhatnám az a jelenetet, amikor megfogják mind a négyen egymás kezét, és így legyőzve a fegyverlövedékek halálos tűzerejét, páncélként viselkedik mindannyiuk teste.
Akkor? Ugyanez a funkció, miért ne működhetne a zárt ajtók átjutásakor is? Csak megfogja a többiek kezét és huss..

Mindegy, ebbe most ne menjünk bele.. Amúgy sem érek rá, mert még gyakorolnom kell a telepatikus elmeolvasást,
és a bezárt ajtókon a kilincs használata nélküli átjutást..<#vigyor>
Ki tudja? Egyszer még majd jól jöhetnek nekem is ezek a képességek..

Ja, mielőtt még elfelejteném, a film az 1975-ös Escape To Witch Mountain (Menekülés a Boszorkány hegyre) folytatása,
ahol a testvérpár Tony és Tia névre hallgat, és a taxis helyett egy vándor segíti őket abban, hogy a gonosz Bolt nevezetű milliomos ne tudja a maga hasznára fordítani a természet feletti erejüket.
Viszont eme előzménytörténetben az idegen világba is bepillanthatunk, ahonnan a gyerkőcök (vagy kik) jöttek..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.14. 19:30:33

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

LasDen
kurvára...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de olyan vicces 😊 Megpróbáltam spoiler mentesen írni erről a drámáról eddig 😄

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.05.14. 16:12:01

Tikal
Senki nem ért semmit, csak te <#whatever>

LasDen
hagyjátok már rá...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
"Itt most te voltál aki feleslegesen húzta a másikat..."

Látom, direkt nem akarsz semmit érteni, amit leírok... például ott is.

Tikal
Én maradnék a 319-nél.
Itt most te voltál aki feleslegesen húzta a másikat...

IMYke2.0.0.0
Akkor olvasd el Te is a 326-ost... és mindenki más, aki beszólogatni akar...
Nem írtam, hogy nem lehet. Azt írtam, hogy könnyebb másról... (pölö dráma).

Tikal
most a te részedről. nem értem miért baj, hogy megkérdezte miért ne lehetne többet írni a filmről spoiler nélkül... simán lehet, még akkor is ha csak szörny film.