Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
A felirat szerint 300.
Egyébiránt, logikusabb is - a 3000 év az Emberiség számára olyan messze volna, hogy semmi értelme nem lenne a látogatásnak...
//Szerk. Ugyanez igaz a 3. évezredre is... hiszen, az is 900+ év...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.02.04. 07:02:40
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.03. 23:48:16
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
We help humankind.
801
01:30:18,379 --> 01:30:22,440
In the three hundred years ...
802
01:30:24,318 --> 01:30:27,378
we need human assistance,
2., Mi volt a fegyver/ajándék, amit hoztak? Az univerzális nyelv, amit az idegenek is beszéltek.
3., Hirtelen miért mentek el? Mert az emberek megfejtették, megértették itt létük okát és minden jelenleg szükséges információ birtokában voltak.
4., A csaj gyereke meg fog halni, ő mégis bevállalja. És akkor most ettől essen le az arcom? Nem.
5., Tényleg nem értem... Nem.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Rég óta vártam a filmet, a rendező személyében ugyanis lassan hömpölygő, inkább hangulat, mint sem akció scifire lehetett számítani"
" Az izgalmas cselekmény hiány ellenére is rettentően feszült a film, sokszor csak tátott szájjal meredtem a vászonra. Hagyjátok magatokat elmerülni benne, és tényleg erős élményben lesz részetek."
De maga a témája is szolgáltatott már a baráti körömbe jó pár órányi beszélgetés alapot. Én még egyszer az Oscar előtt biztos újra nézem.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mi volt benne a jó? Teljesen komolyan kérdezem, hogy az idegölően lassú snitteken, a semmitmondó párbeszédeken, és a film felénél nyilvánvaló "hatalmas csattanónak" nevezett valamin kívül mi volt jó a filmben?
2., Mi volt a fegyver/ajándék, amit hoztak?
3., Hirtelen miért mentek el?
4., A csaj gyereke meg fog halni, ő mégis bevállalja. És akkor most ettől essen le az arcom?
5., Tényleg nem értem...
(2017.02.02) (101 perc, amerikai)
Hál' istennek nem kellett brit akcentust hallgatnom a film során (ki nem állhatom) - éneket sajnos igen. Ettől függetlenül, a szokásos Disney animáció ellenére és mellett (mint technika, a lendületesség, a majdnem minden kockájáról sütő máz, "cukiság" és pózolás) kellemes, bár semmi újat nem nyújtó alkotás.
10/10
no comment
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nagyon kiraly movie lett. Akciora ne szamitsatok. A vege komolyat utott!
legalabb 8/10
remek kis sci-fi, a Blade Runner folytatás jó kezekben van Villeneuve-nél :)
8/10
Olyan sok jó filmekről meséltetek itt nekem, hogy kedvet kaptam én is egy nem túl régi sci-fihez..
Már a stáblista is sokat sejtet. Akkora sztárok alakítanak itt egy egy karaktert, mint mondjuk Morfydd Clark.
Vagy a nagy Adriana Randall. És persze ki ne hagyjam a hihetetlen Parker Sawyers-t se...
(ki a tkm ez a sok dilettáns egy rakáson? és hol vannak az igazi sztárok?<#falbav>#falbav>)
Miután túltettem magam a hirtelen ért sokktól ami a szereplőgárda láttán ért, gondoltam azért csak nézzük már meg, hátha...
A kezdet nem is rossz. Imádtam a multimédiás kártyát ami ébreszt és dzsípíeszel is meg ki tudja még mi mindent tud.
Nekem is kell egy ilyen. Ha láttok valahol, feltétlen szóljatok.
Szal' befut az utolsó (két) tag is a meghirdetett versenyre? játékra? harcra? vagy inkább mindháromra egyszerre.
Gyors laza bemutatkozás (semmi felvágás persze, csak a lényeg röviden: "xy vagyok. XY! nem ismertek?")
Még nem öcsi, de azon vagyunk<#law>#law>
Két csajszi, egyik vérprofi (vagy annak tűnik) másik meg a legidegesítőbb legelviselhetetlenebb nyafka p...a akit valaha hátán hordott a filmipar. Még pár töketlen surmó, azaz akarom mondani enyhén Luke Skywalker és Han Solo kapitány szerű alak.
Ja, és persze a lényeg: mind kivétel nélkül fegyveres játék szimulátor bajnokok. Olyan ászok a virtuális világban, hogy mindenkit sz..rrá lőnek sec perc alatt akár csukott szemmel is. Díj is van 100.000 vagy nem is emlékszem már mennyi dolcsi, amit az vihet haza, aki eljut az utolsó szintig virtuálisan persze. Mozgásérzékelős ruha, spéci virtuális sisak és minden kellék ami kell még.
(fehér műanyag fröccsöntött maroklőfegyver a valóságérzet fokozása miatt pl.)
Kedvenc részem volt: amikor pofán vágta a virtuális valóságban a játékostársát az ipse (hiszen annyira élethű minden) de a valóságban meg persze a sisakba boxolt csak. De semmi gáz, hiszen ez csak játék! Felnyitotta a saját sisakját, amitől azonnal a reális valóságba került, odalépett a cimbihez, neki is felnyitotta a satyit és durr a szemei közé csapott egyet<#hehe>#hehe>
aztán sisak vissza és folyt. köv. és újra "hűhamindendekurvavalóságosmajdbeszarokafélelemtől" lett..
Egyetlen oka van, hogy végignéztem ezt a sci-fikre szégyent hozó (mű)alkotást, és pedig az, hogy megtudjam, hogy akiket virtuálisan megöltek a szinteken haladva, azokkal mi lett a valós (filmbéli valós) életükben.
Hát pontosan az, amit sejtettem..de nem lövöm le a poént, hátha valaki megnézné netán. (csak sejtetem, hogy hasonló egy lövöldözős játék végéhez.)
Csak az ötlet miatt, hogy virtuális kontra valóságos film(mel) próbálkoztak, és az elején látott multimédia kártya miatt:
1/10. <#shakehead>#shakehead>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.01. 19:33:33
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
A jól ismert arcok most kevesebb szerepet kapnak, viszont van Zatanna, Constantine, Etrigan és rengeteg egyéb pokolbéli lény. Aki bírta a Doctor Strange-t, meg a sok mágikus cuccot, az jól fog szórakozni a legújabb JL-es rajzfilmen.
7/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Superman szögre akaszthatja a pizsamáját, Hulk pedig elmehet kertet ásni... mert megérkezett a Netflix saját szuperhőse, aki bármit elérhet amit akar... és még csak ott sem kell hozzá lennie.
Emberünket telefonálás közben fejbelövik, aminek hatására az okosteló darabkái beágyazódnak az agyszövetébe, transzcendens szuperintelligenciává változtatva őt.
Pedig első ránézésre csak egy hétköznapi kóklernek tűnik a srác, de ha csak a felét tudnám annak amit ő... nos, ha valaki egy várost uraló komplett bűnbandával akar leszámolni, el is kell az effajta betyáros potenciál.
Viszont itt nincs több hónapos kemény tréning, mint a többi filmben, ahol a fél játékidő azzal telik el hogy azt nézzük, hogy a jól helybenhagyott és megalázott főszereplő keményen gyakorol egy hatalmas boksz zsákon, hogy majd leverhesse a 3 méteres, baltával faragott arcú Nyikoláj Dragonovsky-t...
Itt annyi van, hogy hősünk kényelmesen issza otthon a gyümölcsteát, miközben kilométerekkel arrébb bezár 4 embert egy kocsiba, és rájuk gyújtja... és közben még az autó hangszóróit felhasználva ki is kérdezi őket.
Gyakorlatilag a város több millió telefonjához és annak adataihoz korlátozás nélkül fér hozzá, minden elektronikai eszközt befolyásolni tud, hozzáfér a közlekedési hálózathoz, csak egyet pislog és fenn van az interneten, ahol bármit letölthet szupersávszélességen a fejébe.
Olyan nyalánkságokról nem is beszélve, hogy nyitott könyv előtte a CIA, az FBI, és a helyi rendőrség teljes számítógépes adatbázisa, ahol bármilyen infóhoz hozzájuthat, sőt még kommandós egységeket is mozgósíthat egyetlen pöccre... azaz gondolatra... nem beszélve a GPS-ekről, a műholdakról, a banki rendszerekről és automatákról, és persze a világ összes webkamerájáról, ahol egymilliárd pofa közül 1 sec alatt megtalálja akit keres.
És lelke rajta, aki baszakodni mer vele... ha éppen a nagyinak 600 dolláros hátraléka akad, ő csak pislog egyet és egy pillanat alatt ott terem az összeg a számláján. Tulajdonképpen az egész nemzeti bankot rápakolhatná az accountjára amikor akarná, és még csak lenyomozni sem tudná senki...
A 21-dik században az elektronika, az internet és az informatika korában ez a csávó egy isteni jelenség... a vizsgatételekről meg ne is beszéljünk... fél perc alatt megír egy másfél órás tesztet. De a kedvencem hogy amikor sétál az ellenfeléhez, épp akkor tölt le az agyába egy teljes kung fu oktató filmet, ahol a test minden érzékeny idegpontját megmutatják neki... ha Bruce Lee ezt látná... ez a csávó az ő 30 év alatt összeszedett tudását megszerzi fél perc alatt.
Hát én biztos hogy veszek egy pisztolyt... teló már van, úgyhogy minden adott ahhoz hogy iBOY-á váljak... de ennyi rengeteg képesség azért nekem nem kell, úgyhogy én majd vezetékes telefonon próbálom ki. Ha mást nem, a Tudakozó Pluszt bármikor bárhonnan elérhetem.
8/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Van bennem némi szimpátia a franciák iránt, rájöttem. Legyen vígjáték vagy akár horror, ezek a népek
mindig megtalálják az utat a lelkemhez. Csodálkoztam volna, ha ez nem lett volna most is így<#vigyor>#vigyor>
Aki látta már, annak újat nagyon úgysem tudok már mondani. de aki még nem, az készülhet egy jó kis akcióthrillerre<#eljen>#eljen>
Úgy indul a film, mint egy könnyed kis romantikus sztori, ami bemutat egy szimpatikus magányos csajszit. Nézőként azt is vártam, hogy mindjárt felbukkan valahonnét egy kedves kis fess úriember, aki elcsavarja hősnőnk fejét<#nyes>#nyes>
A Holiday című film mintájára (feltételezem,mivel az volt előbb) a nő a neten lebonyolít egy rövid időszakos otthoncserét egy nyaralás erejéig.
Legalábbis ez volt a terv, én meg mosolyogtam a bajszom alatt, hogy ugyan mi újat láthatok még erről a témáról?
Hősnőnk Párizs felé veszi az irányt, és mi is lehetne romantikusabb, mint egy szoba az Eiffel toronyra való kilátással?
Minden szuper, még az idő is kellemes, (gondoltam) lassan jöhet is a pasi, de előbb még egy utolsó pihentető alvás...
Másnap reggel kopogtatják az ajtót. Vagy inkább durván dörömbölnek rajta, ütik-verik.
Hősnőnk mellett végre A PASI fekszik...(na ugye!) ..illetve...inkább csak a levágott feje<#eplus2>#eplus2>
A zsaruk jöttek reggelre háztűznézőbe vagy inkább menyecske-elfogósdiba, pláne miután a lakásban mindenhol és a gyilkos fegyveren is az ő ujjlenyomata van.
Miiivaaaan?<#wow3>#wow3>
Ez a film ettől a pillanattól az utolsó percig (szó szerint) végig viszi a hátán a kíváncsi nézőt.
Csak az utolsó pillanatban esett le a tantusz és ezt motyogtam halkan, meglepetten: "ne b@ssz, ilyen nincs!"<#wilting>#wilting>
Röviden? Ez a film is nagyon ott van nálam a toppon.
Bár egyedül kell majd újra is néznem: az asszony még a zsaruk kopogtatása után távozott a szobából..
Nem is értem, miért.<#kuss>#kuss>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.31. 17:55:55
(2017.01.30) (104 perc, angol-német)
Egy 22 éves német katonát megölnek (Hans Quangel) a háborúban - édesanyja, és édesapja marad hátra, kik az őrlődő gyászukat a lázadás egy nagyon furcsa formájában élik meg, és adják ki magukból: a "Szabad sajtó" szlogen égisze alatt kézzel írt képeslapokat hagynak hátra Berlin véletlenszerű pontjain, a Hitler rezsim ellen lázító írásokkal.
A német rendőrség felfigyel a dologra, és egyre nagyobb lendülettel igyekszik megállítani a képeslapok terjedését, és elfogni az egyre kifinomultabban író lázítót vagy lázítókat.
//Valós személyeken alapuló történet. A házaspár 1940 és 1943 között tette azt, amit.
Magyarósi Csaba áradozott róla Shyamalan kapcsán, gondoltam bepróbálom. Úgy összességében nem rossz film, de a hibája ugyanaz, ami Shyamalan filmjeinek mindegyikében, kivétel nélkül, egytől egyig. Ez az ember olyan kibaszott vontatott módon adja elő a sztorijait, hogy egyszerűen a filmjei egy bizonyos pontján az embernek kedve támadna kikapcsolni. Hiába választ érdekes témákat, képtelen akár másfél órára is képernyőn tartani a nézőt. Tele van üres töltelék jelenetekkel, amik sehova ne vezetnek, funkciójukban pusztán játékidő kitöltésük van.
Az új filmjéről mesélt pár ismerősöm, és pont ugyanezt szűrtem le belőlük, érdekes a sztori, meg vannak jó pillanatai, de azért kicsit mindenki unta egy idő után.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Amúgy megnéznék egy Bruce Vs. Beast meccset. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.31. 14:06:06
De ahogy a Splitben is elhangzott, a tűnetek, amit a beteg produkál (és ahogy azt a végén látthattuk is), már már szuperhősi (nem létező) képesség(ek).
A Sebezhetetlen pedig pont e témáról szólt. Ha még nem láttad, ajánlom megnézni, sajnos arról a filmről, elég nehéz spoiler nélkül beszélni.
Amúgy, nem csak Willis karaktere lett áthozva a Splitbe onnan. Akiről beszélnek a pult mellett, a tolószékes furcsa ember, a Sebezhetetlen másik főszereplője.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.31. 09:20:03
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Egy fontos kérdésem lenne a film végét illetően!!!!
Mert ezt a részt nem értettem. :D
Ja és milyen 2 filmet fonnak össze?
Igaz történet Naw Kham elfogásáról, aki Mekong Burma, Laosz, Thaiföld találkozásánál lévő Aranyháromszög drogbárója volt 2012-ig. Miután lemészárolnak 13 kínait, ők beküldik a special task groupot, hogy kapják el élve.
A film egy sima akció film egyszerű karakterekkel, motivációkkal és látványos jelenetekkel. A másik része a pátosz és propaganda. Nincs baj a filmmel, csak nincs benne semmi, amit másik akció filmben nem láttál már. De ez legalább elfogadhatóan van megcsinálva. Azért volt 1-2 olyan jelenet, amit manapság kőkemény hollywoodi akcióban már nem nagyon látsz. Bevállalós volt. Szóval nem igazán veszít vele semmit az ember, ha megnézi, de akkor sem ha nem...
5/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.01.30. 21:37:53
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Keser-édes romantikus musical, ezen stílusok tökéletes egyensúlyban tartásával. Mese, két, az élete célját hajszoló fiatal szerelméről, és annak múlásáról, a változásról. Megérdemelten szerepel ily sok helyen szinte minden díjátadón. Kötelezővé ugyan nem írnám fel, elsősorban a stílusa miatt, de gyönyörű alkotás lett. Ahogy kijöttem a moziból, kedvem lett volna újra beülni és megnézni
Az énekeket nem viszik túlzásba, bár fontos részét képzik a műnek. A mondanivaló örök, a látvány fantasztikus, és a két színész között csak úgy ízzik a levegő. Az első két betét dalon nem kell megijedni, mikor jön a jelenet fent a hegyen, kettőjük között, az egyszerűen lélegzet elállító. Nem kis munka lehetett ezt összehozni.
Le a kalappal a rendező előtt is, nagyon példás munkát végzett. Biztos, hogy újra fogom még nézni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.30. 21:29:56
A film már önmagában is érdekes, mert komédia is de dráma is egyben.
Én egy kissé elfogult vagyok ezzel a sztorival kapcsolatban, mert egy közeli ismerősöm is hasonló szituba került, mint az unoka.
Engem mindig mélyen megdöbbent és elszomorít amikor hasonló esetekről szerzek tudomást.
Nem tudok és nem is akarok belelátni az olyan lelkileg beteg ember elméjébe, akinek a fejében megfordul, hogy egy gyerek jövőbeni érzelmi életét szándékosan tönkre vágja. Én csak azt tudom, mit tennék egy ilyen emberrel egy félreeső kietlen helyen.
Soha többé nem tenne hasonló dolgokat azt garantálom, anélkül, hogy egy ujjal is hozzáérnék<#vigyor5>#vigyor5>
De térjünk inkább vissza a filmhez..
A három "grácia" tökéletes választás volt a szerepre<#eljen>#eljen>
Felicity Kendall Huffman mint anya: szerintem elég csak a Született feleségeket említenem. Már ott is minden anyuka leg-anyukábbika volt.
Lindsay Dee Lohan mint lázadó tinédzser: elég csak az igazi életére vetni egy pillantást: drogok, pia, letartóztatás.
Ugyan ki is lehetne nála alkalmasabb erre a lázadó szerepre?
Lady Jayne Seymour Fonda mint nagymami: Ki lehetne hitelesebb nagyi egy igazi nagyinál, aki mellesleg Oscar díjas színésznő is?
Persze lehet jelezni, hogy "de csak 5,9-et kapott az IMDb-n"
És? Minden film szubjektív, nyilván nem fog mindenkinek tetszeni.
Amúgy meg lehet tojni mások negatív véleményére.
A film szerintem elég hiteles ahhoz, hogy nekem tetsszen.
És ott a pont.<#nyes>#nyes>
10/10.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.30. 18:43:52
Billy Mack (vagyis bocs: Bill Nighy) a Christmas Is All Around óta már amúgy is ász nálam..<#vigyor>#vigyor>
Viszont az About Time-ról muszáj szót ejtenem, mert ez az a film, amit ha nincs a random.org és a Filmbarátok Podcast, soha az életbe nem nézem meg, mert rettenetesen riasztó nyálas a plakátja és érdektelen a trailerje. Pedig kötelező olvasmányok mellett (néhol helyett), kötelező filmnek írnám elő.
Egy igazán életigenlő, példa mutató, szívfacsaró és mégis szívmelegítő film, melyet első sorban édesapáknak és másod sorban mindenki másnak ajánlott.
Nehéz írni róla, mert ritkán látni ilyen filmet. Az alapötlet, egy Pillangó hatás szerű vissza ugrálás az időben szituáció, melyre az apa és fia is képes a családban, bizonyos megkötésekkel. Pont őket érintve, van egy erős, könnyfacsaró drámai szál is benne, de messze nem erről szól a film. A fővonal inkább romantikus, de nem az az Igazából szerelem túltolt stílusában.
Ami nagyon tetszett, az pont e két elem találkozásából, illetve nem találkozásából született meg. Ugyanis ez a visszaugrálás, inkább csak egyfajta komikus elemként van használva, és a találkozás(okat) kivéve, nem ezzel a módszerrel oldja meg a főszereplő az élete problémáit. A legtöbb esetben, csak újra átéli őket. Persze azért nem szent, ahol lehet, módosít annyit, hogy az ő javára történjenek a dolgot. De korán fel ismeri (amit a Pillangó Hatásban nem), hogy mindenre ez nem lehet ellenszer, van, ami utána örökre megváltozik és nem biztos hogy egy elfogadható irányban. Erre a legjobb példa a nővérével történt dolgok, akkor is, ha az ok, ott is inkább önző.
Tudom, túl romantizált darab, valójában senki, én sem, így viselkedne, hanem a lehető legönzőbb módon használná ki ezt az adottságot. De pont ezért tesztet, mert megmutattak egy másik, oldalt, hogy az élet ennél nagyszerűbb és átfogóbb is lehet. Talán egy fajta sablon üzenet is benne van, hogy élvezzük ki az élet minden apró kis örömét. Nem baj, kell néha erre az egyszerű tényre is emlékezni.
Gondolom senkit nem sikerült ezzel a rózsaszín ömlengéssel meggyőznöm, de mindenkit biztatok arra, hogy adjon neki egy kis esélyt. Egy minimális szellemi érettség azért elvárt, és tudom, vannak olyanok akiknek az élete nem úgy alakul/alakult, és inkább csak felhúzza magát a filmen, de biztos vagyok benne, hogy a többségnek maradandó élmény lesz.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.30. 10:19:14
Akárhogy számolom, nem négy életet láthatunk a filmben, szóval valaki elrontotta a magyar címet. Semmi komoly egyébként, csak úgy tökéletes a film a maga témájában, ahogy van. Ha valaki veszített már el kedvencet, annak erősen ajánlott megnézni. Amolyan "Nicsak, ki beszél!" csak gyerekek helyett kutyával. Emberi sorsokat láthatunk kutyák szemszögéből némi poénnal fűszerezve. A poént meg nem lövöm le, azt megteszi a szinkronos trailer.
- Once
- A vilag masodik legjobb gitarosa
Nagyon vegyes élmény volt, a film legalább annyira tudathasadásos, mint annak a szereplője. Őt James McAvoy játsza, maximálisan kiélvezve ezt a nem mindennapi karaktert. Lényegében 5-7 személyiséget kell vászonra vinni, mely akkor igazán lenyűgöző, mikor hirtelen vált az egyikből át a másikba.
A történet legnagyobb részében a föld alatt vagyunk. Ennek megfelelően a rendezőnek sikerült egy igazán nyugtalanító, feszült, klausztrofóbikus érzést keltenie, melyet a mostanában újra divatba jött arc közeli kamera snittekkel alaposan rásegít.
Kifejezetten örültem annak, hogy a kamerakezelés végre nem a kamerarángatózással próbált még jobban zavarba hozni minket (a film előtt levetítették például a John Wick, 2 előzetesét, amiből alig lehetett valamit rendesen látni, annyira ugrált a kép). Pedig nem nagy titok, ebben a filmben is vannak üldözéses, futkározásos jelenetek.
A történetről sokat spoiler nélkül kár lenne lelőni. Adott a főszereplő,aki elméje 23 külön személyiségre tört szét, melyek nem csak gondolkodásban, de fizikai tulajdonságukban is különböznek. A gyermek személyiség suta és gyenge, az egyik női énje pedig cukorbetegség tüneteit mutatja, miközben a többi 22 nem. De egy közös van mindegyikükbe: egy 24. gyilkos bestia megszületésétől rettegnek.
2-en közül próbálják kordában tartani a többit, és felkészülni az eljövetelre. Az ő fogságukba (fogságába) esik 3 fiatal leány, köztük a lelke mélyén nagyon is sérült Anya Taylor-Joy játszotta kislány. Hogy miért sérült? Nos, ez egy M. Night Shyamalan film, így egy csomó egyéb jelenség mellett, erre is fény fog derülni. Hogy végül minek, mennyi behatása vagy fontossága van a néző és az események számára, az már elégé vitatott kérdés. Mindenesetre a hangulatnak minden kis fordulat vagy lelepleződés, rendesen alá dolgozik.
Mert bár a jelentet sorok és a látvány világ nagyon is néző barát, ami a háttérben van, az elégé gyomor forgató.
És akkor, a Shyamalan tényező.
A vége. Igazából csak annyit vártam, mint a The Visit esetén, és úgy gondoltam, ezt a lány történet szálával fogja kibontani. És erre a film utolsó 20 perce átfordul egy olyan agyament őrületbe, amire nem voltam felkészülve. Az addigi thrilleres száll horrorba, a logikusnak tűnő dolgok teljesen kifordítottá válnak, pedig ennek korábban, ténylegesen megágyaztak. Csak figyelni kellett.
Szerencsére a bezártság hangulata megmarad, és írtózatos feszültséget kell továbbra is a nézőben, de biztos vagyok benne, hogy ahogy sok korábbi filmjénél, itt is sokaknál ki fogja verni a rendező a biztosítékot.
De van még valami.
Az utolsó két perc. Két dolog miatt nem volt a stáblista végén. Egyrészt, mivel senki nem számított rá. Másrészt, mert lehet, hogy több köze van/lesz a történethez, mint sem azt sejteni merjük. Tetszik, ahogy egy univerzummá fonja a rendező a két egymástól nagyon is különböző filmet, mint ahogy azt JJ tette a Cloverfieldben. Mikor hallottam, hogy jön a Sebezhetetlen 2 része, nem nagyon vártam tőle sokat. Most, sikerült felkeltenie a kiváncsiságomat.
Engem nagyon beszippantott a film, minden hibája ellenére odaszögelt a nagyvásznon elé, és sikerült elérnie, hogy tűkön ülve várjam a következő mozit tőle.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.29. 20:55:09
Az előzetesek tetszettek és kíváncsi voltam mit alkot Ang Lee Pí után, de ez egy kicsit kevés volt. Az atmoszféra, a katonák, a hangulat megjelenése és megjelenítése jó volt, de történetileg mégis gyenge lett. Az üzenet, amit próbált közvetíteni az otthoni bizarr háborús hangulatról, a fél-igazságok, amikkel az emberek közeledtek feléjük és ahogy körbe hordozták őket, mint egy cirkuszt jól lett kivitelezve. Még a Billy Lynnt alakító sráccal sem voltak gondok, megfelelően lehozta a szerepet első filmeshez képest.
Steve Martint jó volt újra látni. A Vad évad óta nem láttam semmiben. Kár érte. De Chris Tucker is érdekes, hogy néha a semmiből feltűnik ilyen mellékszerepekben. Mondjuk az ilyen visszafogottabb, nem annyira nagy dumás, szerepek is mennek neki. Neki is még bőven beleférne jó pár film. Vin Diesel meg úgy látszik már eggyé vált az erővel és csak olyan szerepeket vállal, ahol a családról, karmáról, összetartásról tud prédikálni. Az is érdekes, hogy mi motiválta egy ilyen minimális szerep elvállalásában.
Akárhogy is, a sztori nem volt elég, hogy magasba emelje a filmet.
6/10
Az alapötlet nem rossz. A kivitelezés már annál inkább hiányos, félre siklott.
A vége pedig nagyon kiszámítható volt. Még a csávó ki sem tette a lábát a zsilipen már biztos voltam, hogy a vége az lesz, hogy a csajszi fogja visszahúzni az elszakadt kábellel. Nagyon kiszámítható volt.
És sajnos kihagytak egy magas labdát a készítők, ami ugyan nagyon sokat nem tett volna filmhez, de azért érdekes lett volna. Én úgy fejeztem volna be a filmet, hogy a felébredőket a gyerekeik várják.
Sajnos a filmzene is gyengus volt. (legalább is mondjuk az Interstellarhoz képest). Látvány azért szép volt.
Egyszer mindenképpen megnézhető, de ennyi.
6/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
McAvoy-ról eddig is sejtettem, hogy nem százas, de most már biztos vagyok benne. :D Viccet félretéve izgalmas kis thriller volt, ami a végére igencsak beindult, már-már átment horrorba is. Amit sajnálok az az, hogy a sok személyiségből nem fért bele a filmbe csak egy kis töredék, ezt jobban ki lehetett volna bontani. De egyébként kellemes szórakozás, egyszer érdemes mindenképpen megnézni. Bár, hogy ez lenne Shyamalan nagy visszatérése, azt azért nem jelenteném ki. 7/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Fiú. Rémálmok. Szörny. Mesék. Elszakadás.
A fiú (mint szereplő) kicsit erőlködött. Nem is ő miatta jár a 7 pont.