1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Hidden figures - A számolás joga

Amolyan direkt Oscar-ra gyártott filmnek tartván, ami a szokásos amerikai fekete problémát meglovagolva akar díjat nyerni, nem nagyon siettem el a megnézését. De mivel fiatal koromban elég közel állt hozzám a csillagászat világa, jelenleg pedig az informatika területén mérnökősködöm, úgy gondoltam azért csak találok valami kapaszkodott a filmben, ami által a giccs tengeren át is élvezhetővé válhat majd számomra. Így hát pótoltam.

És tévedtem. Egyrészt, nincs túl erős kapaszkodó, mert egyik területben sem merül el túlzottan mélyen. Másrészt, nem is volt rá szükségem, mert bár tényleg díjszagúra romantizálták a történetet, a film teljesen megállja a helyét önmagában is. A karakterek érdekesek, a színészekre (legyen az a legutolsó mellékszereplő) nem lehet panasz. A történet végig érdekfeszítő, a korszakkép erős (és szerencsére nem túldramatizált), a szegregáción való felülemelkedés, a küzdelem és az a teljesítmény, amit elértek (beleértve az egész űrprogram résztvevőit színtől függetlenül is), egészen felemelő és példa mutató. Ebben a kicsit egyszerűsített tálalásban is.

Nem mondom, hogy ez az a film, amire 5 év múlva is emlékezni fogunk, de tudom ajánlani a megnézését, remek nézni való volt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.09.18. 19:32:04