[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Valerian - 8.5/10
Most jöttem haza a moziból, de lehet holnap megnézem mégegyszer... - ez így bevezetőnek.
Luc Besson visszatért! Ezzel a filmmel valami olyat durrantott, mint tényleg annak idején az Ötödik elem-mel.
Aki sci-fi rajongó, annak nagy eséllyel tetszeni fog a film. Én rajongóként a műfaj forradalmasításának kezdetét sem tartom kizártnak. Az Interstellar-on kívül nagyon rég láttam már jó sci-fi-t. A star wars meg star trek azok külön világok (nem kis múlttal), őket ne vegyük most ide.
Szóval a Valerian pontosan azt hozza, amit egy szórakoztató, sci-fi világba zárt kalandfilmnek hoznia kell. Grafika, hang, szereplők helyükön vannak. CGI? Minden mennyiségben, agyorgazmus! És??? Ez nem egy tegnap tőrtént londoni gengszterfilm, hanem több száz évvel később -isten tudja melyik galaxisban- zajló kaland. Ilyennek kell lennie.
A tőrténet nem nagy mutatvány, de ez engem nem nagyon zavart.
Ha tetszett az ötödik elem, akkor nézzétek meg. És ne sajnáljátok megvenni a mozijegyet. Én másodszorra se fogom. ;)