Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
//FMF2014: Hans Zimmer — Inception Suite
Hans Zimmer — piano
Czarina Russel — voice
Aleksander Milwiw-Baron — electric guitar
Tristan Schulze — electric cello
Beethoven Academy Orchestra
Diego Navarro — conductor
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.09.12. 19:50:31
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Elsőre a Hazafi ugrott be róla, és még a korban is mindössze néhány évtizednyi eltérés van amiben játszódnak. Akinek már a könyökén jönnek ki a high-tech kütyük ezreit felvonultató sablon akciófilmek, a Swat-os Deltaforce-os, kommandós marhaságok, a drónok meg a nukleáris rakéták, annak bátran ajánlom McConaughey új filmjét.
Élvezetes volt látni a régi csatákat... mai szemmel valahogy olyanok voltak mint a sakkjátszmák. Lépnek, lőnek... a másik oldalról lekerül pár bábu... majd míg előzőek az újratöltéssel kínlódnak, addig a másik seregé a szerva joga és az ellenkező oldal bábui is földre buknak.
Gyakorlatilag aki az első sorban menetelt alighanem tudta hogy reszeltek neki, max annyit tehettek hogy igyekeztek leszedni minél több ellenfelet mielőtt őket is kilyukasztják... túlélésről szó sem volt. Fordulatos volt a film és végig lekötött. 7,5/10
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Tegnap néztem. és még azt olvastam hogy az év horror-ja lehet, egy cikkben. Na persze...
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Hát, amennyire jókat hallottam a filmről, akkora csalódás volt. A film legnagyobb hibája hogy végtelenül kiszámítható, ezért igen nehéz izgulni, nem jön át az a feszült hangulat, amit szerettek volna (és amit én is szerettem volna), és ez alapjában véve rontja el a filmet számomra. Nem beszélve arról, hogy több olyan momentum is van, ami inkább röhejes, és ha épp elkezdtem volna átérezni a feszültséget, ezek teljesen kizökkentettek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kiszámíthatóság: adott 3 főszereplő. Ebből egy kap csak háttértörténetet, a lány, és az is egy gyorsan összedobott, klisés sztori (szemét mostohaapa, lecsúszott szemét anya, szegény szerencsétlen kishúg, akinek megígéri, hogy elviszi). A másik két szereplőről nem kapunk semmit. De úgy tényleg semmit. Na, vajon ki fogja akkor túlélni a filmet? Biztos a két srác közül valamelyik, akikről semmit nem tudunk, és ezért nem is érdekel, hogy élnek-e vagy halnak. Innentől kezdve abszolút nem tudtam izgulni a szereplőkért, bárki aki nézett filmeket életében már tudhatta előre, hogy a végén egyedüli túlélőként végül elviszi a húgát.
Nevetséges momentumok: tipikus mindent túlélő főgonosz, aki mindig éppen pont jókor van a jó helyen. A teleportáló kutya, aki szintén mindig mindenhol ott van. Komolyan, egy idő után amint megjelent a kutya, a moziban mindenki felröhögött, és nem hiszen, hogy ez lett volna a film célja.
A vége: bedobják, hogy a vak férfi túlélte. Na bumm. És? Az ég világon semmit nem ad a sztorihoz ez a tény. Senkit nem érdekel, de tényleg. Szimpatizálni nem lehet vele azok miatt amiket tett, félni nem lehet tőle, mert elutaznak, és nem fogja őket megtalálni. Semmi értelme nem volt.
Őszintén nem értem miért kap ilyen jó kritikákat. A műfajból és a stílusból adódóan a film legnagyobb erősségének kéne lennie a folyamatosan fenntartott feszült hangulatnak, és mivel a leírt dolgok miatt számomra ez egyáltalán nem volt meg, ezért tulajdonképpen értelmét veszti a film.
4/10
Daniel Radcliffe-fel nekem semmi bajom.
Az Imperiumban meg különösen meggyőző volt a srác.
De szép bauxit, honnan van?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
*** = ne sírjon fel senki: ez az én véleményem. Ettől még imádhatjátok. Ti dolgotok.
Felüdítő látni hogy D. Radcliffe végre teljesen kilépett a nyálas "HerriPotter" szerepből és végre egy igazán tökös filmben látni. Neonácik közé beépülni egyáltalán nem veszélytelen húzás, és itt bizony minden egyes tettnek és szónak súlyos következménye van. Végig lekötött, izgalmas is volt, talán csak az Amerikai História X-en szórakoztam még ilyen jól.
8/10
8/10
Jó volt, néha a cgi gyenge volt. Az elmúlt pár év kedvenc és legjobb akció jelenete volt az előző részben és vártam, hogy most is meglepnek e minket valami hasonlóval, és hát igen. A zene most is király régi szám volt alatta, és ez is sok jó ötletet tartalmazott, de azért a régi az etalon. AZ miatt a jelent miatt még 3D-be is beszereztem a filmet mert kiváncsi voltam, hogy úgy csinálták e meg ahogy én gondoltam a 2D-ből és igen megérte. 😊
Casey Affleck, Norman Reedus, Aaron Paul, Anthony Mackie, Chiwatel Ejiofor, Woody Harrelson, Gal Gadot. Korrupt zsaruk extra nélkül...
5/10
te jó ég, ezek mit szívtak és kinek a fejéből pattant ki a nyitójelenet, két Lego kockával romba döntöttek egy piramist, közben olyan CGI-t láthattunk amit még a Gods of Egypt is megirigyelhetett volna 😄 Szóval a nyitójelenet meg is adta a minőséget, javulás nem történt, megint kaptunk egy gonoszt aki meg akar ölni mindenkit, mert csak...a többit szerintem tudja mindenki, porig rombolják a bolygót, milliók halnak meg... következő rész: civil war
5/10
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Vagy ha mindenképp 2 órásra akarták, akkor kezdődhetett volna a film Ben Hur rabszolgaságával, és visszaemlékezésekkel bemutatni az előzményeket. Ugyanis eme legújabb alkotásban ez a rész van leginkább elhúzva.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Nem tudom, de manapság szerintem garantált csőd lenne egy majd' 4 órás filmet vetíteni. Az 59-es BH ugyanis annyi volt. Mondjuk emlékszem, azt is 15 perces szünettel vetítették anno a magyar mozikban.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
A doboz
100 halálos lépés
Sötét vidék
Howl
Szerintem ezekben van valami darkos atmoszféra.
Ezt meg külön kiemelném: Betolakodó /A l'intérieur/ 2007
Ebben vannak gore elemek is, viszont nem arra épül, nagyon nyomasztó az egész film, köszönhetjük ismét a franciáknak...
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Rendes fickók
Szénné röhögtük magunkat. Örülök, hogy Shane Black azóta sem szakad el a Halálos fegyver féle stílusától. Mai napig az akció-vígjátékok királya. 1-2x azért kicsit kapkodósra lett véve a figura, és nehéz volt követni, hogy most épp mi is és miért is történik.
Star Trek Beyond
Szinte még jobban tetszett, mint az előző része. Szépen bővítették az univerzumot. Szintúgy pozitívum, hogy kicsit borítottak az arányokon, és néhány eddigi mellékszereplő előrébb kerülhetett a rivaldafényben. Bár azt sajnáltam, hogy szegény Anton Yelchin kb az egész filmben csak szívott, még ha poénosra is volt véve a figura.
A Sabotage jelenet meg valami iszonyú epikus volt, rázott a hideg, miközben én is finoman bólogattam a ritmusra.😄D
Függetlenség napja Feltámadás
Hát ez nagyon rossz volt. Főleg a Star Trek után már az első 10 percben feltűnt a kontraszt.
Teljesen szétesett a film. A különféle hangulatok arányai is kaotikusak voltak. Az első támadás alatt, amikor talán Franciao. felett repülnek el Goldbloomék, épp elpusztul több ezer ember, felrobban szinte egy teljes ország, erre a böszme Thor öcsi végigpoénkodja az egészet, és ugyanazzal a "debuli" pofával tolja végig az egész filmet. De ugyanez volt a helyzet Goldbloom apjával, a legneccesebb, halál közeli pillanatokban is jópofa(nak szánt) poénok ont magából, az embertől meg elvárják, hogy izguljon érte. Bizonyára pont egy vicceskedés közepette fog meghalni, hogyne.
Ben-Hur
Ahogy várható volt, ez is nagyon gyenge lett. Tipikus XXI. századi reboot. Pörgetik, pörgetik a cselekményt, mintha muszáj lenne. De annyira, hogy sokszor párbeszédekre sincs idő. Így meg aztán ember legyen a talpán, aki bármelyik szereplővel is tud azonosulni.
A vízi csata azért király volt.
Dzsungel könyve
Hát néztem egy nagyot, amikor a film előtt kiírták, hogy 6 éven aluliaknak nem ajánlott.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyerekeknek célozzák a filmet. De még így sem tudok rosszat mondani rá. Tökéletes gyerekmese volt. Mellőzve a bosszantó bugyutaságokat, infantilis poénkodásokat. Az egész film egy jópofa tanító mese a gyerekeknek. Van benne 3 haláleset, de azok sem premierplánban történnek.
mintha az egész filmben csak töltelékjelenetek lennének.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Azt nem tudom miért, de mindenhol az van írva, hogy ez részben vígjáték. Hogy hol volt benne vicc, azt nem tudom, mert én egyet se láttam, hallottam.
Egy nyomozó próbálja eltussolni a gázolásos balesetét, de valaki látta és megindul a zsarolás. Szinte folyamatosan pörög a film. Főszereplőnk ide-oda rohangál, intézkedik és próbálja egyre kevesebb sikerrel kézben tartani a dolgokat. Nem volt rossz, de nem is egy túl nagy szám. És a film tanulsága, hogyha elég ügyes korrupt zsaru vagy, akkor elnyered jutalmad...
6/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.09.05. 12:42:26
We Are Still Here (2015) imdb link
Hazánkban annyira nem ismert filmről van szó, viszont olvastam róla jókat, így rávetettem magam. Nos, maga a film egy hagyományos kísértetház horror, szóval nem kell semmi extrára számítani ilyen téren. Ijesztgetések megvannak, de nincs túlzásba vitt jumpscare. Az film viszont nagyon vontatottan, nehezen indul, szóval az első 20-25 percet ki kell bírni elalvás nélkül, utána azért jönnek a jó dolgok. Őszintén szólva semmi kiemelkedőt nem tud nyújtani a film ekkor sem, azonban van 1-2 igen látványos jelenet, és ez sokat javít az összképen. A sztori sem rossz egyébként, bár nem mentes a szokásos, unalomig ismételt kliséktől. A Conjuringban is van egy halom klisé, de mégis sokkal jobb film, mint ez, bár nyilvánvalóan teljesen más költségvetésű a két produkció. Ettől függetlenül egyszer mindenképp meg lehet nézni, ha horrorra vágyik az ember. 6/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.09.05. 11:03:17
Érdekes volt és lassú hangvételű. Tetszett, hogy az egész film tele volt filozofálgatással, elmélkedéssel, aminek köszönhetően még a befejezést követően is járt az agyam. A szereplők jól meg voltak írva, nagyon jók voltak a dialógusok. A 2000-es évek hangulata nagyon visszajött, bár őszintén megvallva, a filmről nekem inkább a '90-es évek vége ugrott be.
Ami viszont számomra kérdéses, az a film vége. Ha valaki emlékszik rá, segítsen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
7/10
The Truman Show (1998)
Koromnál fogva a 2000-es évek előtti filmeket csak 2006 után volt lehetőségem megnézni, így a Truman Show is a mai napig váratott magára. Korábban is jókat olvastam a filmről, és hogy J.Carrey élete egyik legjobb alakítását hozta, de valamiért mindig kimaradt. Nos, tegnap sikerült pótolnom. Jó volt, sőt, kifejezetten tetszett. Igaz, tudtam, hogy nagyjából miről szól a film, de így is okozott néhány meglepetést.
9/10
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Vicces sci-fi vígjáték, aminek a fő előnye hogy abszolút nem veszi magát komolyan, jól lehet szórakozni rajta és már az alapsztori is röhejes: a földönkívüliek 4 darab emberfeletti technológiájú fegyvert küldenek a hadseregnek mert egy másik földönkívüli faj fenyegeti a Földet, de a fegyverek egy véletlen malőr folytán 4 agyatlan kretén birtokába kerülnek... egy könnyed esti filmnek tökéletes.
7/10
Do-Man közrendőr mindent mindig szabályosan, tökéletesen és legjobb tudása szerint próbál csinálni. Így mikor a rendőrség legújabb bankrablásos gyakorlatának élére teszik meg, mint bankrablót, kő kövön nem marad. 😄
Fantasztikus film, és nagyon okosan van megcsavarva ez az egész bankrablásos téma. Ahogy a bankban lévők egyszerre veszik komolyan és bagatellizálják el a dolgot, az nagyszerű. De a kint lévő média is úgy közli, mintha valós lenne, persze közben folyamatosan sulykolva, hogy nem az. Mikor egy túsz megpróbál fölül kerekedni a rablón és látjuk, hogy valóságban mi történik, meg ahogy elképzelve mi történik. Féltem, hogy valami burleszk baromság lesz, de nagyon nem. Külön tetszett, hogy nem volt valami félreértéses fordulat, hogy valaki azt hiszi ez igazi, hanem végig mindenki tisztában volt a helyzettel.
Nagyon jó film, mindenkinek nagyon ajánlom. Legyen még egy nagyon a végére... 😄D
8/10
Veszett világ
Egy radikális családi egyházról szól. Homofóbok meg úgy általánosságban utálnak mindent, amit a világ jelképez. És a hosszú utat választva egyesével tisztítják meg azt.
Igazából korrekt volt. Felvetett érdekes témákat, még ha azokat nem is bontotta ki. Mellé voltak nem túl tipikus fordulatok, amiket ritkán lát az ember filmekben. Bár az iskolai duma a tanárral nagyon irreális és expozíciós volt. De utána jól vette fel a fonalat film. Itt-ott a film végi lövöldözés elég olcsó volt, de schimán elnézhető. Néhány elem a horror filmekre jellemző általában, de mégis itt sokkal jobban voltak megoldva és sokkalta több feszültség volt bennük. Még én is izgultam egy kicsit. Korrekt volt...
6/10
Agyar
Na ez viszont bazi nagy waddafuk. Tudtam mire vállalkozom, de ez még így sokkolt. Nagyon beteg történet, nagyon beteg befejezéssel. Kibaszott furcsa, de jó volt...
6/10
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Miért, az éves bérjegyzékükről is volt szó a filmben? 😉