[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Dog's Purpose (Egy kutya négy élete) 2017 IMDb
Kutyául érezném magam, ha ezt a kutyába sem vett filmet nem néztem volna meg.
Most a kritikákat futottam át előbb. Az állatvédők tiltakozása, a kritikusok általános lehúzása ellenére (vagy pont emiatt) lettem kíváncsi.
Még egy "manipulatív film" kritikával is találkoztam. Bár azt nem fejtette ki bővebben, hogy mitől is lenne manipulatív? Titkon rábeszélne, hogy vegyen egy kutyát? Vagy azt szeretné elhitetni, hogy igenis létezik reinkarnáció, lásd eme remek kutyás példát?
A számtalan lehúzó kritika közt amit a film kapcsán átfutottam, egyszer csak egy igazi gyöngyszemre bukkantam..
Pár sor az egész, és lényegében arról szól, hogy érdemes néha a dolgokat egy másik szemszögből is megfigyelni..pl. egy kutya szemén át.
Ez volt az egyetlen valamire való értelmes kritika róla.
A történet nyálasan indul, szinte kellemetlenül éreztem is magam a sok gyerek közt akik a nézőtér nagy részét elfoglalták.
Megfordult a fejemben, hogy talán rossz terembe ültem be, vagy csak elmarad a film és valami gyerekmatiné lesz helyette..
Gondolatban már azt tervezgettem, hogy miként tudok kisomfordálni a teremből anélkül, hogy bárkit is megzavarnék eme cuki kis film megtekintésében, amikor..
A második életében kutyu-mutyu, egy rendőr oldalán találta magát. A feladat: megtalálni dolgokat és ha kell megmenteni egy lányt a vízbefúlástól..(ezt a jelenetet vártam a leginkább, hiszen ez volt ama ominózus incidens midőn a zendülés kipattant nemes állatvédőink szárnyai alól...) de "csalódnom" kellett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy 20 éve vannak kutyáim. Egyszerre csak egy. Volt rá példa, hogy bedobtam a vízbe fürcsizni magam is, majd magam is utána ugrottam. Soha egy percre sem volt veszélyben ilyenkor. Nemes, harcos hős állatvédőink azért tudhatnák, hogy a kutyák alapból tudnak úszni, nem úgy mint a legtöbb ember..(bár tény, hogy a csecsemők is tudnak, csak később ha nem gyakorolják, elfelejtik)
Tiltakozott a kutya! Már hallom is.. Én is tiltakoznék, ha valaki a jéghideg vízbe készülne épp bedobni..erről ennyit.
Nem történt semmi extra vagy felháborító, sőt a fim szempontjából, a kutya ugrott a vízbe magától, hogy életet mentsen.
Egy színész is megtette volna, csak itt most egy kutyu volt a színész..és nem magától ugrott. És? Történt katasztrófa?
A harmadik életben egy magányos fekete lányt segít a boldogsághoz, de csak azért, hogy megtanulja, hogy a negyedik életében mi a feladata...(aki látta tudja, aki nem, majd megnézi ha tudni akarja mi is az)
Konklúzió: nem annyira rossz film ez, mint állítják egyesek.
Woman in Gold (Hölgy aranyban) 2015 IMDb
Megtörtént esemény alapján, nagyon nem ragozom.
Lényege: még a háború alatt egy nőnek (sok sok ezer egyéb nő mellett) menekülnie kellett hazájából.
El kellett hagynia szeretteit, barátait az addigi életét, hogy új életet kezdjen egy másik világban, másik földrészen vagy országban.
Hosszú évekkel később felismer egy képet egy kiállításon, ami valaha a családjáé volt.
Fárasztó és nehéz küzdelem és perlekedés árán megindul a harc a képért..
Egyszerre egy festmény és nő és egy háborús időszak története is, ami egybefolyik..