1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    The Golden Compass (az arany iránytű) 2007 IMDb

Az ember beismeri vagy sem, többnyire szereti a meséket...ööö..akarom mondani fantasy-ket (ami végső soron fantázia, tehát mese)
    Tisztelet a kivételnek. Mert vannak akiknek még (már elnézést, de) a sz@r is büdös.
    Büdös, büdös persze. de minek kell szagolgatni?

Témához visszatérve, akár bukott a film akár sem (a kritikusok szerint persze, hogy ja) ez egy kiváló mese, ami odaszögez bennünket vagy két órán át a fotelünkhöz. Mert szeretjük a meséket, mint mondottam volt..
    Adva van egy kislány ki nem szép (de ez most mellékes) és nem is rendelkezik felettébb szuper képességekkel, hacsak a daimonokat nem tekintjük annak. Mi manapság inkább démonainknak hívjuk őket és többnyire bennünk lakoznak. Afféle belső hangként adnak tanácsot, hogy mit tegyünk, illetve mit ne tegyünk...de már megint elkalandoztam...

Szóval van a csajszi, aki még jeges medvét életében nem látott, ezért hát nyitott a kalandra, hogy a kellemes kinézetű szimpatikus Nicole Kidman társaságában ezt megtegye. Ne szépítsük: ki nem tenné?
    De nemcsak jeges medvére, egyúttal barátra is lel a félig már alkoholista maci személyében.
    Miért is ne? Ez egy mese, és itt bármi megtörténhet..
    Nehéz egyszerű szavakkal a sztorit elmesélni, mert annyira összetett és több szálon fut, hogy inkább bele sem vágnék.
    A lényeg tömören: a gonoszt legyőzni, aput megtalálni és boldogan élni...a következő nagy kalandig.

A végeredmény két aranyserleg a vizuális effektekért, és további még kettő független is.
    Persze mondanom sem kell, hogy megérdemelte még akkor is, ha a sztori pont a legizgibb résznél maradt félbe..

Folytatás persze van már idestova 15 - 17 éve magyarul is (A titokzatos kés és a harmadik pedig A borostyán látcső címmel),
    de egyelőre csak regények formájában.
    Miért? Egyesek szerint óriásit bukott az első rész. (180 milcsiből csak 372 milcsit termelt ki. Tényleg bukta.)
    Mások szerint a katolikus egyház tiltakozása miatt.

Hát nem is tudom. A Da Vinci-kód ellen is volt bojkott, mégis lett folytatás..
    Azért én még reménykedem...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.01. 08:17:53