1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Words and Pictures (Apropó szerelem) 2013 IMDb

Maradtam a művészet témájú filmeknél úgy látszik

Juliette Binoche-t még abból az filmből ismertem meg, amit ki csokoládénak, ki "shokolád"-nak ki pedig "csoklet"-nek jegyez...
    Ez a csaj tud valamit. Ebben a filmben is totál elhittem, hogy egy festőművésznőt látok, mint ahogy az imént említettben meg azt hittem el, hogy egy csokoládékészítőnőt..

A szavak vagy a képek a fontosabbak? Nyilván kinek mi. Egy irodalomtanár a szavak, egy festőművész pedig a képek mellett teszi le a voksát. Még akkor is, ha ez a végén egy háborút generál. Clive Owen számomra hibátlan választás volt az alkoholista csődtömeg tanár szerepére. Tetszett ahogy felépítették a stratégiájukat a "harchoz". ahogy érveket és ellenérveket gyűjtöttek és különösen tetszett, hogy mindezt a diákok bevonásával tették. A művészetet kevesen értékelik és még kevesebben értik, jó olyan alakokat megfigyelni akik mégis értékelik és megértik ezt a különös világot.
    Hogy milyen művészt, milyen dolgok is inspirálnak majd, azt még ő maga sem tudja előre.
    Az ihlet egyszer csak jön és megszületik aminek meg kell születnie.
    És aztán egyszer majd akad valaki más is, az alkotón kívül is, aki majd megérti talán...

Jó film volt, nálam lehet egy 8/10-is akár
    Csak amiatt nem adok 9-et, mert reménykedem egy folytatásban, ami esetleg überelheti egyszer...