1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #94864
    Che - Az argentin 1. rész

ha már Fidel megsemisítettnek tekintette amerikát és eltávozott, gondoltam megnézem a Soderbergh-Del Toro féle Che Guevara filmet. De csak az első részig jutottam, a 2.-hoz már semmi kedvem.

A film két időben játszódik. '64-ben a new york-i ENSZ ülés előtt, alatt, után, ahol interjút is ad, ami pedig a forradalmi időkbe visz vissza. Nem tudom rendesen körülírni a szerkesztési módot, ami igen érdekes volt. A jelenetek közötti időhúzások ki vannak vágva. Folyamatosan ugrál egyik helyről a másikra, de a folytonosság megtartásával azért. Sétálnak az erdőben, beszélgetnek, vágás, már egy faluban vannak és hasonlók... Látszik, hogy Che egész életét próbálják bele szuszakolnia 2 filmbe. Che és Fidel a film két legérdekesebb karakterei, de a többiek nem nyújtanak sokat. Talán még Raúl. De maga a forradalom olyan energiátlanul van előadva. Talán túl sok részlet maradt ki ahhoz, hogy egy kívülállónak érdekes legyen...

4/10