1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Monster 2016

"Szörnyek márpedig nem léteznek." Minden valamirevaló szülő ezeket a lózungokat puffogtatja a félelemtől takaróba fagyott 5 éves toddlernek, hogy - hacsak lehet - megússzon egy újabb éjszakát ágybakéredzkedés nélkül.
    Jelen filmünk gyerekhőse már nem annyira kicsi, tán a tizenéves kor elejét karcolja, az anyuka viszont egy tipikus láncdohányos piás lotyó, ahogy azt kell...
    És annyira kasu, hogy az éjszaka közepén szakadó esőben autókázik egy elhagyatott erdős úton, ahol annak a rendje szerint kerékhiba miatt megállásra kényszerülnek, és közben még egy farkast is elpancsolnak...

Egyébként az álló autó, a sűrű fák, és a szakadó eső nagyon emlékeztet a Jurassic Park híres Tirex-es jelenetére, ahol a diétás koszton táplált gyíkok előjönnek intelligensebb kajáért.
    Itt is valami hasonló történik... de amit szinte el sem hittem: tud-tak tel-le-fo-nál-ni... na... ízlelgessük csak ezt egy kicsit... működik a telefon egy horrorfilmben baszki.

Hát ilyet én még nem láttam... ettől majdnem felugrottam a székből... és nem volt lemerülve, nem hagyták otthon, és nem hivatkoztak térerő gondokra sem (általában mindig erre szoktak).
    Hanem működött, és tudtak segítséget hívni... és pár percen belül ki is jött a segítség... pont mint a való életben történne... hát ez az értékelésnél plusz 1 pontot fog érni.

Ezt eddig miért nem lehetett megjátszani? Na persze, nem annyira egyszerű a dolog, hisz a segítség bár kijön hogy elvontassa a kocsit, de ezzel egyidőben egy olyan elvetemült förmedvény ténfereg ki a fák közül, amihez képest a Gyűrűk Ura orkjai szexi csippendél fiúknak tűnnek.
    És itt veszi kezdetét a konkrét cselekmény, ami hogy úgymondjam: nyomasztóan véres és brutális. Bár lehetett volna izgalmasabb is a storyline, de azért az elveszettség érzését kiválóan át tudta adni, mert belegondolva abba hogy a lefulladt kocsi ablakán keresztül bámul rám egy két tonnás ormótlan dúvad egy olyan pofázmánnyal amiben 200 geciéles fog pihen... nem is tudom mit tennék... szerintem szájon át fosnék.

Na de kapunk itt mást is, mert a rémtörténettel párhuzamosan megelevenedik egy családi dráma is, amit flashback-ekben adagolnak a sztori mellé... ez nyilván plusz információ, viszont túl sokat nem tesz hozzá a filmhez. És bár újszerű és ötletes elemeket is pakoltak a filmbe, ez sem nélkülözi a horrorok tradicionális kliséit, ami nélkül nem pöröghet le a szalag.

6/10