1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bexinho
    The Stanford Prison Experiment (2015)

Ezt a kísérletet több film is feldolgozta már, amiket láttam is. Az elsőnek a címére nem emlékszem, még a fősulin egy pszichológia órán tudtam megnézni. Talán német film volt, és elég B kategóriás. A másik a Forest Whitaker-es "The Experiment", ami szintén nem volt kiemelkedő alkotás (5/10), mert elég hollywoodira sikerült véleményem szerint. Viszont itt van ez a 2015-ös változat, ami ismert színészeket nem vonultatott fel (bár akadtak benne sorozatokból ismerősek arcok), mégis életszerűbben hatott. Noha engem még így sem tudott meggyőzni (talán nem filmben, hanem minisorozatban kéne egyszer vászonra vinni - jobban kibontva), de az alkalomadtán bevágott beszédes párbeszédek nagyon ott voltak. Olykor olyan kérdéseket tettek fel, amire a nézőnek kellett magában válaszolnia, és igen. Nagy igazságok voltak benne.
    Ha a 3 filmet összevetem, akkor elsőként biztosan ezt a változatot ajánlanám megnézésre, pláne, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a vége nem megy át baromságba. Szimplán lezárják, mint egy IRL megtörtént kísérletet.

6/10