[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #93987 Fuggetlenseg napja 2:
Kezdjuk ott, hogy az elso resz tortenetet nehez, lehetetlen megismetelni. Ott epp azert utott nagyot a sztori, mert a mi vilagunkban tortent, es mi is holnapra ebredhetunk arra, hogy oriasi ufok lebegnek felettunk. Nem kell reszletezni ez miert nem ismetelheto, igy nem is probaltak hasonloan jo sztorit osszehozni.
Ebbol az elvarasbol indulva is elegge felemas lett a velemenyem rola. Kezdjuk a rosszal:
Az elso resz nagyon egyben volt, minden jelenet hatasos volt, az aldozatokat atereztem, a poenok mind a helyukon voltak. A masodik ehhez kepest nagyon szedettvedett volt. Sok helyen el lett kapkodva, az elso tamadast peldaul egyaltalan nem ereztem at, a latvanyossaga ellenere nem ereztuk milliok halalanak a sulyat. A tobbi epitokocka is veletlenszeruen lettek elhelyezve, nem szerves reszei a tortenetnek. Veletlenszeruen 1-1 hulye poen itt-ott, kotelezo klisek, csak a poenok kedveert behozott funkcionelkuli karakterek, es onismetlesek.
Tipikus peldaja annak, amikor nem az otletbol lesz a film, hanem eldontik hogy kell a film, es utolag fercelik ossze hozza a tortenetet.
DE! Ennek ellenere egy percig nem unatkoztam, az elejetol a vegeig teljesen lekotott a film, es osszessegeben elveztem. Nem fogom annyiszor megnezni mint az elso reszet, de egyszeri nezesre kituno szorakozas volt. Emellett az univerzumepitesben is egeszen jo iranyba lepett elore, nagyot tagult benne a vilag, de nagyon rejtelyes is maradt. Sikerult beinditania a fantaziamat, ami mindenkeppen pozitiv dolog.
Azt hiszem leginkabb a vagoasztalon tortent a legtobb hiba. Bizonyos tortenetszalaknak a kukaban kellene landolnia (pl az iskolabuszozas), cserebe mas jeleneteket nem kellett volna elkapkodni, illetve egyes poenoknak, torteneseknek jobb utemezest kellett volna adni, es jo film lenne.
7/10, mert a nyilvanvalo hibai ellenere nagyon jol szorakoztam rajta.