106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Shep
    Igen, ilyesmi kellene csak kicsit fiatalabb kiadásban, mert ezeket már láttam.
  • Bokafix2
    Bukott angyalkák... az vérbeli lövöldözős, és ázsiai... Vagy John Woo minden mennyiségben. A fegyverek istene és a Szebb holnap filmekben annyi golyót lőnek ki mint az összes többi akciófilmben összesen. Tipikus "unlimited ammo" filmek... sose táraznak benne újra. :D

(igaz nem mostaniak)
  • IMYke2.0.0.0
    Biztos akadnak olyanok még, párat ugye láttam is a 2014 márciusa óta egyhuzamban megnézett ázsiaiak között (csak koreai 84 db volt eddig), viszont nem stílusra megyek rá, hanem sztorira.
  • Shep
    Van mostanában jófajta lövöldözős ázsiai akciófilm, vagy azokat annyira nem kedveled?
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Deo Pon" (The Phone) - 7/10
    (2016.06.10) (115 perc, dél-koreai)

2014-et írunk. A hírekben előre figyelmeztetnek a Nap szokatlan aktivitására, és a napkitörés miatt hamarosan bekövetkező GPS és kommunikációs fennakadásokra, kimaradásokra. Koh Dong-ho egy ügyvéd, aki folyton halálos fenyegetéseket kap, de nem veszi komolyan azokat. Történetünk kezdetén különösen nem, mert a sikeres előléptetésének megünneplésére készül a kollégáival, és ezért késő esti hazatérésre készül, lánya Kyungjoo-ba indul egy versenyre, így a bájos feleségével a hétvége majd csakis az övék lesz.
    Késő este hazatérve viszont a feleségét vérbe fagyva találja a lakásban, és az élete hirtelen romokban hever.
    Egy év múlva sem lépett túl a dolgon, még mindig nyomoz a tettes után, aki majdhogynem tökéletesen eltüntette a nyomait. Felesége halálának épp egy éves évfordulóján megcsörren a telefonja, és amikor felveszi Yeon-soo, a felesége szólal meg a túloldalon...

//A már ismert "időutazós" sémát - az egy évvel későbbről/korábbról kommunikálás - jól komponálták a nyomozással, és a tettes üldözésével.
    //A feszültség is jól volt adagolva, és a vége is kellően ködös ahhoz, hogy az ember ne csak legyintsen egyet.
    //Lehetett volna még fokozni, sőt, akár kiváló sorozatkezdés is lehetett volna.
    //Azoknak ajánlom, akik szeretik az idő(manipulálás) és a végkimenetelek változásaira épülő történeteket.
  • gombabácsi
    még warcraft vélemény
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

színészek: az a jelenet pl számomra megdöbbentően jó volt, amikor a parancsnok fia meghal. a parancsnok nem a sablonos-tipikus "jaj leborulok a földre és sírok meg szenvedek"-féle műanyag izét adta elő, hanem tök komoly volt, hogy mint katona és szülő nézte a katona fiát, ahogy az küzdelemben meghal. ilyesmiket még drámai, ún. "komoly" filmben is ritkán látni... ilyesmit csak jó színész és jó rendező tud csinálni.

a másik meg hogy az orkokat nem nyálasították el és nem pc-sítették. a főhős ork (bár morális válságban van) is átjön a portálon, amit életek árán nyitottak meg stb... nem az ork törzsekből akar kiválni, hanem a túlzásba vitt és ork szinten is gonosz varázslás ellen van. a halála meg szintén totálisan súlyos és drámai volt.

aztán a királyt alakító színész is tetszett. első ránézésre ugyan épphogy szörnyűnek tartottam, de itt is kijött hogy jól meg van írva a szerepe, nem volt sablonos.

mondjuk annyit hozzátennék, hogy semennyire se ismerek a játékokat, szóval nem tudom ez mennyire "warcraft-hű"

de az biztos, hogy nagyon sok egyedi dolog van a filmben, nem azt mondom hogy kimagaslóan egyediek, de egyediek.
    van súlya a filmnek.

• Shep
    Ha már mindenki Warcraft akkor én is. Számomra egy ilyen se eleje, se vége, teljesen középszerű film volt a CGI-t leszámítva ami egész jól sikerült. Nálam egy szinten van szórakoztatás szempontjából az Egyiptom Isteneivel. Szakmai szempontból nyilván a W jobb, de kikapcsolódást tekintve nálam nincs különbség. Egyébként szerintem ez a film kifejezetten a rajongóknak készült én úgy, hogy csak a régi játékokkal játszottam és szinte semmire nem emlékszem már belőlük, egy csomó minden zavaros, vagy inkább homályos volt. Persze az alap story érthető és eléggé faék is, de rajongóknak akik képben vannak az egésszel tutira sokkal kerekebb az egész és nyilván ez is az oka a középszerű érzésnek, hogy hiányoznak a a háttérben "megbúvó" finomságok. Ja, a murloc a hídnál az jó volt .DDD
  • Prof William
    Én sem értem hogy miért sírnak a kritikák hogy "mennyire tömény" meg hogy "az első húsz percet alig lehet érteni annyi az infó" meg "Warcraft ismerete nélkül érthetetlen..."

Nekem minimális emlékeim vannak a Warcraftról + olvasgattam egy kicsit a Loret de ettől függetlenül egy percig sem volt zavaros, vagy érthetetlen a történet. Nem tudom hogy a kritikák íróinak milyen lehet a felfogóképessége. :)

Egy teljesen korrekt High Fantasy filmet láttam. Lehetett volna jobb is (meg hosszabb) de simán hozta azt amit vártam.
  • dartonite
    Warcraft:

Nem volt ez rossz.Mondjuk a jotol is kurva messze van.
    En wowoztam anno eleg sokat, es foleg emiatt szippantott be a film, legalabbis nehany resznel.Szamomra (es ex-Vikingek rajongokent) Ragnar volt a leggyengebb? legerdektelenebb? fene tudja mi a jo szo erre, de olyan erzesem volt mintha be lenne tepve nehany jelenetnel.Nem egeszen igy kepzelek el egy wannabe kiralyt aki aggodik a nepe sorsaert.Eleve a kaszting sem nagyon jott be, Ben Foster sem volt meggyozo, en egy idosebb szineszt valasztottam volna.A fel-ork lany szerepere sem jottem ra, azon kivul hogy eyecandy segge van, es a dialogusok is eleg gyengek sokszor.

Mindezek ellenere tudom javasolni annak akit erdekel a wow vilaga, mert a CGI nekem nagyon tetszett, az orkok eszmeletlen jol meg vannak csinalva, a harci jelenetek es eleve az egesz film nagyon latvanyos.A griffes repules, Stormwind, vagy a kezdo szintezo helyszinek mind mind kellemes emlekeket ebresztettek, es a Karazhan raidek is eszembe jutottak hirtelen.
    Ezeket merlegre teve nekem is meger egy 6/10-et.Talan 7-et a WoW emlekek miatt.

Kivancsi vagyok a folytatasra, es az a film ami ezt eleri az nem nevezheto rossznak.
  • gombabácsi
    warcraft film: hát ez nagy meglepetés nekem, ugyanis ez egy jó film
  • hiper KOCKA
    Warcraft 2016

Nos megnéztem, és jobb lett mint amire elsőre számítottam. Nem gondoltam hogy egy kicsit is tetszeni fog, mivel jómagam abszolút laikusnak számítok a Warcraft világában, azaz nem csépelem az ellent 2 millió szintű vérgoblinnal éjszakánként, nincs WoW előfizetésem, és úgy egyazegybe kimaradt a játék az életemből.

Nem fogtam a filmben az utalásokat, nem ismertem fel a szereplőket és a helyszíneket, tök hülyeként álltam neki a filmnek... kissé aggályaim is voltak, hogy vajon egyáltalán mennyit értek meg a történetből, de azt kell mondjam nem volt ez annyira bonyolult... érthetőek voltak a szereplők motivációi, értettem kinek mi a célja, nem volt hozzá szükség semmilyen játékosi előéletre. Szóval ami a lényeg azt levágtam.

Külön dícséret jár a CGI-nek, már ami a karakterek megjelenítését illeti. Az orkok szédületesen vannak kidolgozva és nemcsak egy vázszerkezetre pakolt textúrahalmaznak tűntek, hanem érezni lehetett bennük a súlyt amikor mozogtak. A környezet kidolgozottsága is ütött helyenként, a nagydarab kendermagos tyúkot pedig - amivel hősünk ide s tova röpdösött - én is szívesen elfogadnám... remek ellenszere lehetne az oly gyakori belvárosi dugóknak.

Lényegében maga a sztori is egyszerű: van ugye a zöld trutyi ami veszélyes és halálos... megfertőzi a használóját, nem tesz túl jót a fotoszintézisnek és úgy anblokk gerincre vágja a teljes élővilágot... na meg a Greenpeace se örülne neki ha valaki ezzel feltúrbózva koslatna be egy természetvédelmi területre. És a másik oldalról van a kék trutyi, ami egy alternatíva lehet a zöld trutyi ellen, bár nem olyan erős mint az... de nem is szottyasztja szét a testedet.

Szóval így az én szintemre lebutítva a lényeget, azt mondhatom egy kellemes szűk két órát kaptam, jól kidolgozott karakterekkel, mágiával, szép helyszínekkel és egy kis misztikummal.

7/10
  • CSOCSO
    Gondoltam, hogy batou az.. Az a szinesz meg eleg erdekesen nez ki :/
  • IMYke2.0.0.0
    [2005] - (imdb) - "Neoneun Nae Unmyeong" (You Are My Sunshine) - 8/10
    (2016.06.08) (122 perc, dél-koreai)

Vidéken vagyunk, egy kisvárosban, ahol tisztes polgárok élnek a termőföld és állattenyésztés javaiból és ahol majdnem mindenki ismer mindenkit.
    Seok-joong (Hwang Jung-Min) egy helybéli, nyámnyila gazdálkodó, akinek bár jól megy a sora, közel negyven évesen még az idős édesanyja szoknyáján ül, és a tiszta szerelemből született házasság híve - így természetesen még agglegény.
    A városkában nyílik egy "Rajongás" kávézó, mely házhoz, vagy megadott címre is kiszállít kávét... csinos hölgyek által, akik nem restek egy kis pénzért más szolgáltatást is nyújtani a tisztes férfi polgároknak. Ebbe belefér egy könnyed évődős italozás, karaoke, vagy másfajta activity/elfoglaltság is.
    Seok-joong villámcsapásszerűen belezúg az egyik hölgybe, akit az utcán pillant meg, amint elmotorozik mellette. Erre a szerelemre várt több mint 20 éve, és megtalálta. Tinis zavartsággal elkezd udvarolni Eun-hának (Jeon Do-Yeon), akinek hízeleg a dolog, de leginkább csak kuncsaftot lát a férfiban.
    De a szív és a Sors útjai kifürkészhetetlenek.

//Nagyon erős film a mérhetetlenül nagy szerelemről, amely képes felülemelkedni ellenző családon, barátokon, ismert tényeken, és akár a halálos betegségen is.
    //Azért a történet valódi végét nyilván nem ismerhetjük meg - a betegség kimeneteléről -, de azt tudni kell, hogy a film valóban megtörtént eseményeken alapul.
  • Tyler1
    JK Simmons kicsit ráedzett a Justice League-re 61 évesen

• Seth
    Lehet még a haj upgrade előtti állapot :D
  • LasDen #93810
    nem, mert ő itt Batou
  • Seth
    Gondolom a Batou-t játrszó színész, azt meg tudhatjuk már kicsoda imdb szerint. Pilou Asbæk
  • CSOCSO
    arghhh kinek van kitakarva az arca????:D
  • LasDen #93807
    HongKongban már forog Motoko őrnagy legújabb kalandja
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Kang-chul-i" (Tough As Iron) - 5/10
    (2016.06.07) (109 perc, dél-koreai)

Gang-cheol beteg anyjával él. Annak ellenére, hogy nem könnyű az idős nővel, a fiú boldognak érzi magát, és keményen dolgozik azon, hogy édesanyja műtétje megvalósulhasson. Ráadásul, hősünk megismerkedik egy mutatós hölgyikével is, így boldogabb már szinte nem is lehetne.
    A krach akkor üt be, amikor akaratlanul is szemtanúja lesz a helyi gengszterek és a Jakuza közti egyik leszámolásnak és az azt követő nyom eltakarításnak. Az események követik egymást, és Gang-vasfejű-cheol egyre mélyebb slamasztikában találja magát.

//Izgalmasan hangzik, ugye?
    //Hát, sajnos, a film maga nem volt az. Valahogy nem sikerült vérbeli koreai akciót belecsempészni az amerikai sziruppal megöntött családi drámába, de még csak a szerelmi szál is amolyan lötyögős, kazuár szál volt.
    //Nem kaptunk magyarázatot arra sem, hogy Gang-cheol miért is olyan szívós, vagyis "vasfejű", és a Jakuzás szál is olyan esetlen volt.
    //Igazán kár az egészért, mert kicsivel kevesebb anya-pesztrálással, több és keményebb akcióval, pörgős zenével (mert az - a pár érzelgős etűdön felül - szinte nem is volt) üthetett volna a dolog.
    //Nem tudom szívből ajánlani a filmet.
  • LasDen #93805
    Az első részt sem Bay rendezte, hanem Jonathan Libesman...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.06.08. 12:27:20
  • kutyakiki81

Tini Nindzsa Teknőcök 2: Elő az árnyékból

Érdekes módon teltházas vetítés volt, pedig tegnapelőtt mikor rendeltem a jegyet kongott a terem az ürességtől.

A rendező most nem Michael Bay, de azért bőven érződik a produceri jelenléte. Látványos akciók (autós-motoros üldözés), gyors vágások, elnagyolt jelenetek (repülős jelenet).
    De igazából szórakoztató, egyszeri megnézésre.
    Megan Fox még mindig iszonyat dögg, főleg a iskolalányos szerkóban. ÁÁÁÁÁÁÁ!
    Bebop és Rocksteady-től valahogy többet vártam, ahogy Zúzótól is, mert igencsak a háttérbe szorult.

5/10
  • bexinho
    Szerintem a Conjuring pont abban volt kiemelkedő, hogy a már elcsépelt történetet sikerült olyan formában bemutatnia, hogy az végig érdekes tudott maradni. A színészi játék, a hangulat, a hangok és a látvány mind egyszerre klappolt, ami a horrorokra egyáltalán nem jellemző. Máskülönben miféle újdonságot tehetnének egy démonos történetbe? :) A közel 100+ éves filmezési korszak alatt szinte már mindent kiveséztek (kisebb nagyobb sikerekkel). Viszont ha összevetjük a Conjuring filmet a többi démonos filmmel, akkor szerintem erősen kiemelkedik a többi közül. Tehát ennek tudatában én sem értem azokat, akik annyira lehúzzák a Conjuring-ot :)

Amúgy nálad mik a favorit horror filmek?
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.06.08. 10:14:22
  • Dynamic
    Sosem értettem a Conjuring ajnározását. Tipikus "démon a házban" tucatfilm, amit soha nem tudtam megkülönböztetni az Insidious, Kopogó szellem, Kísértetjárás Connecticutban stb. filmektől, és mindig meg kell néznem, hogy ez akkor melyik is :) A The Vvitch más tészta, az minden szempontból unicum.
  • bexinho
    The Vvitch (2016)

Nemrégiben egy filmajánló oldalon leltem rá erre a filmre, ami fel is keltette a figyelmemet. Gondoltam rossz nem lehet a 83 pontos metacritics és a 6,8 imdb-s értékelésével. Nem csalódtam! Borzasztó jó film volt. Végre egy horror, ami sokszor a szőrt felállította a kezemen. Legutóbb talán a The Conjuring nézése közben éreztem ilyet. A zene és a hangok zseniálisak voltak, a főszereplő apuka és lány szerepe kiváló volt. De még a megkeseredett anyuka is hitelesen hozta a szerepét. A boszorka misztikussága pedig kifejezetten plusz pontot ér. Nem csak a megjelenítés miatt, hanem hogy a rendező nem fedte fel őt, csak 1-1 pillanatig, azt is félhomályban tette. A kor, amiben játszódott, a kellékek, mind-mind nyomasztóan hatottak, illett a boszorkás miliőhöz. Csak ajánlani tudom a filmet! Amit negatívumként fel tudok hozni, az a film utolsó fele. Személy szerint én máshogy fejeztem volna be. Így se volt rossz, le lett zárva, de sokkal jobb lett volna, ha kérdéseket hagy a nézőben, ha meglepőt húz a végén. Ez elmaradt. Emiatt, illetve a gyerekek színészi játéka miatt adok csak 8 pontot.

IMDB: 6,8/10
    Én: 8/10
  • Kongy
    Oculus (2013)

Még nagyon régen, azt hiszem ebben a topikban ajánlotta valaki a Conjuring után. Pff, hát nem egy egyszerű film. Engem végig lekötött, elég durva tempót diktál, és figyelni kell az apróbb dolgokra. Eszméletlenül kegyetlen a film, ugyan úgy játszik a te agyaddal is, mint a szereplőkéivel. Szóval jól ki van találva. Ami pedig külön pozitív, hogy nem az idióta jumpscare-ekkel akar megijeszteni, hanem magával a hallucinációval. Jó, oké, elsütöttek azért 1, max 2 jumpscare-t is, de én ennél sokkal többre számítottam. Egy jóféle horror volt szerintem, amiben azért volt minden. Kevéske gore, izgalom, aztán a szokásos, ilyenkor várható befejezés is. Nekem tetszett, mindenképpen a jobbféle horrorok között a helye. 8/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.06.08. 00:43:32
  • bexinho
    Gods of Egypt (2016)

Tegnap sort kerítettem Jaime Lanniester és Gerard Butler új filmjére. Úgy ültem le a film elé, hogy nem fűztem hozzá nagy reményeket. Elég lesújtó kritikákat olvastam/hallottam már előtte a filmről, főként a CGI, történet és színészi teljesítményről. Nos az én értékítéletem szerint a CGI-vel nem volt nagy probléma, bár itt-ott kilógott a lóláb (pl. a film első felében a menekülős lovashintós rész nagyon gagyinak hatott). Végére is mintha már fogytán lett volna a dollárból, mint ahogy az ötletből is. Összességében a hangulat egy igazi mitológiai mesefilmet adott vissza. Szerintem semmivel sem volt gagyibb, mint a Titánok Haragja. A történet gyermeteg volt és unalmas, egyáltalán nem akarta komolyan venni magát, ezt nagyon sajnáltam. A színészi játékot nem mondanám kiemelkedőnek. De ilyen forgatókönyv mellett szerintem nincs is értelme értékelni ezt a részét az alkotásnak.

Mindent egybevetve egyszeri megnézést azért megért, bár moziba is csak azért kerülhetett, mert két ismert színész volt főszerepben. +1 pontot kizárólag csak azért adok a valós értékhez, mert szeretem a mitológiai filmeket. Kár hogy a 300 minőséget eddig még nem sikerült reprodukálnia Hollywoodnak...

IMDB: 5,6/10
    Én: 6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Byuti insaideu" (The Beauty Inside) - 9/10
    (2016.06.06) (128 perc, dél-koreai)

Woo-jin férfinak született. Történetünk kezdete előtt 12 évvel, épp a 18. születésnapjának reggelén esett meg vele először, hogy nem ugyanaz az arc nézett vissza rá a tükörben, mint amelyikkel este lefeküdt. A sokk leírhatatlan volt. S azóta minden nap úgy ébred, hogy vagy más a neme, a kora, a nemzetisége, az anyanyelve, a magassága, a lábmérete stb.
    S bár az újabbnál újabb testekben ugyanaz a Woo-jin él, és ugyanúgy ért az asztalos munkához, ugyanaz az édesanyja, és a gyermekkori legjobb barátja és egyben munkatársa: mindig sokkolják. Ezek ellenére reménytelenül próbál "hétköznapi" életet élni, kapcsolatokat szőni (amiket még a másik fél ébredése előtt le is kell építenie).
    Egy napon azonban rátalál az igazi szerelem Yi-soo (Han Hyo-Joo) személyében. Csakhogy a nő még nem tudja, mi vár rá...

//Kezdjük a legrosszabbal: ez bizony nem sci-fi, hanem romantikus film. Viszont, legalább jó romantikus film. S az alapszituáció is érdekes ebben a témakörben.
    //A folyton változó külső egyfajta irodalmi eszköze a valóságnak, miszerint minden napra kicsit másként ébredünk rá, a monoton hétköznapi rutin mellé mindig kerül valami frusztráció, és a testük is folyton változik, öregszik, és sosem vagyunk elégedettek vele.
    Hisszük, hogy csak a "belső szépség" számít, de az Élet folyton elénk tartja a valóság tükrét. Hát ki ne szeretett volna már fejet cserélni, vagy vállakat, vagy lábakat, vagy karokat, szemszínt, orrot, szájat, elálló füleket... s hányszor gondoltunk bele abba, hogy milyen jó lenne pasiként a szomszéd jóképű, izmos fiatal srác, vagy csajsziként a szomszéd bombanő lenni... nos, a változó testtel nem csak előnyök járnak
    //Han Hyo-Joo -- Dong Yi az eszméletlenül jó 2010-es "A palota ékköve" sorozatból, a valóban élt Choi Suk-Bin (https://hu.wikipedia.org/wiki/Csh%C3%B6_szukpin) megszemélyesítője -- még mindig gyönyörű.
    //A szereplőgárda nagy része ismerős volt (Woo-jint ugye sok színésznek kellett eljátszania), de akire külön felhívnám a figyelmet az a japán anyanyelvű hölgy és az által mondottak... (itt kell megemlíteni, hogy Han Hyo-Joo imádja, és folyékonyan beszél japánul)
  • xido
    Hát pedig ezek után ne csodálkozzunk,ha az Avatar folytatásaiban az összes na'vi csajt megverik :)
  • mégvadabbdisznó
    Ez egy baromság... Apokalipszis el akarta hozni a világvégét, és kb. mindenkivel agresszív volt, ezek meg kiakadnak hogy épp egy mutáns nő nyakát szorongatja a plakáton... //facepalm

Egyébként pont a fojtogatós jelenet előtt ment oda Mystique a főmutáns komornája képében, és egy lézerpengével feltárta a fószer légcsövét egészen a hátsó csigolyákig. Ezek után a jogvédő feministák lebasszák hogy elkapja a nyakát.

Hölgyeim, meg kell nézni a filmet és minden érthető lesz. Ez egy X-Men, b*ssza már meg... aki még ebbe is beleköt annak maxiumum feltűnési viszketegsége van... de nem is akármilyen.
  • Amiga
    Igen. :-)

Na hát ezt kellett volna a Fox-nak is tennie. Elmagyarázni, hogy ha valaki a nők elleni erőszak népszerűsítését látja abban, hogy egy Hórusz-szerű alak fojtogat egy kék mutánsot egy X-Men plakáton, akkor az nem a plakát hibája.

Kontextus ide vagy oda, nem hiszem, hogy a plakát hatására kezdik ezentúl az emberek fojtogatni a kék nőket.
  • IMYke2.0.0.0
    CDP-nek jár is a piros pont :)
  • Amiga
    PS-exkluzív volt, és ezért nem vették észre...

A Witcher készítőit meg bírálta a Chinese Room (Dear Esther), hogy szexista a játékuk, mert női fenekek meg fehérneműk vannak benne. A CDP meg azt válaszolta, hogy szerették volna a játékukat realisztikusra csinálni. "Néha az embereknek van fenekük, néha fehérneműik, és olykor a kettő egyszerre."
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.06. 15:31:49
  • IMYke2.0.0.0
    A "Beyond Two Souls"-ban a főszereplőnk arról az Ellen Page-ről van szó szerint mintázva, aki meleg és aggódik, hogy nem játszhat "egyenes" karaktereket.
    A játékban meg testét és hangját adta egy férfival való* flörthöz/szerelemhez. Ezért vajon a melegek miért nem lázadoztak?

* = ráadásul, a játékban több férfit is meg lehet hódítani.

//ÉS hogy ON is legyek.

//Valamelyik nap elkezdtem megnézni a "Hard Candy"-t. (imdb)
    Számomra nézhetetlen volt. Addig bírtam elviselni, míg férfi hősünket székéhez kötözte, és a csaj elkezdte a nagy halált, meg a koncepciós perezést (pedofilnak titulált a férfi).
    //A végére még ránéztem, de az meg a szokásos kemény csajos.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.06.06. 15:32:39
  • Amiga
    Jesszus, hát nekem ettől hányingerem van...

Visszanézve, a LOST még egész normális sorozat volt, ott nem derült ki a Sawyer-ről sem, hogy meleg, meg a Kate sem volt leszbi...
  • IMYke2.0.0.0
    Én mondjuk nem hallottam ilyesmiről, de vajon mikor kezdenek ilyen karaktereket egyszerűen kitakaríttatni a játékokból?:

//Bírom a csajt amúgy a játékban - frankó humora van, és a teste is jó (jaj).
  • Amiga
    Ez nagyon sokkoló azért szerintem. Állítólag szólásszabadság, de ezek miatt a szélsőséges eszmék miatt ez megy... Itt már az egyik fél nem szólhat lassan és az mi vagyunk...

Játékok terén is, beleszóltak a Street Fighter V-be, az Overwatch-ba, a DoA - Xtreme3-ba... Utóbbit a japánok inkább nem is adták ki nyíugaton, éppen ezért. A Dragon Age: I-ban meg megjelent a nyíltan meleg hős, aki felvállalja a másságát...

Közben balhé volt az Oscaron is, hogy ugye nincsenek színesbőrűek nominálva. Pedig mindenki elismeri a jó színészeket bőrszíntől függetlenül. De mégis, ennek a hangos rétegnek egyre durvábbak és agresszívebbek a támadásai.

Ha csak ezt az X-Men plakátot nézem, a Fox nagyon helytelenül tette, hogy nem küldte el a fenébe őket. Mi lesz a következő? Ha majd lesz a plakáton egy hosszú hajú, a kopaszok tiltakozni fognak a diszkrimináció miatt? Itt M.o.-n még ez nem érzékelhető annyira (bár a felvonulások már itt is meghonosodak), de számomra nagyon riasztó ez az őrület...

Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.06. 15:22:24
  • IMYke2.0.0.0
    Amikor már a Sims 4-ben is: "A Sims 4 új alapokra helyezi a gender határokat"

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A legutóbbi update során radikálisan megváltozott a „Sim létrehozása” („Create a Sim”) opció és teljesen átalakultak a lehetőségek is. Mostantól az eddigi, biológiai nemhez kötött bármilyen kinézeti funkció bármelyik Sim részére elérhető lesz, beleértve a testalkatot és a hangszínt is. Ezen kívül Simjeink bármikor nemet válthatnak, valamint meghatározhatjuk, hogy képesek–e a szaporodásra. Az eddig a játékban használt nemet jelző szimbólumok kikerültek a játékból, viszont több mint 700 játékbéli eszköz vált elérhetővé bármely Sim számára, visszavonva az eddigi férfi/női nem szerinti besorolást és a korlátozásokat is.

akkor mit várhatunk még a világtól?
    Lassan ciki lesz "egyenes"-nek, és bűn nőimádó férfinak lenni.
  • LasDen #93787
    Ez a legrosszabb. Egyrészt igazuk van, mert van faji vagy egyéb alapú megkülönböztetés, ahol a fehéreknek több lehetőségük van. De mikor így túl tolják a dolgot, arra nem lehet mit mondani. Szerintem szándékosan reagálják túl ezeket a dolgokat, hogy így próbáljanak előnyt szerezni....
  • szabii98
    A CW egyik újabb sorozata, a The 100 pont emiatt van veszélyben, mert az LGBT community nagy "támadást" indított ellene, hogy egy biszexuális karakter meghalt a sorozatban :) ez 2016.