[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Pio #93714 Nem tudom, miért kell személyeskedni, miközben eddig Te kérted ki magadnak és pont én voltam az, aki hangsúlyozta, hogy ne személyeskedjünk, szerintem nem szolgáltam rá...
Nem az átlag kritikáról beszélek, a magyar kritikusok például szerintem korrektül bántak a filmmel, volt, akinek tetszett, volt, akinek kevésbé, de mindenki igazságos dolgokat írt, még az indexes 4/10-be se kötnék bele, még ha nem is értek vele egyet.
Ellenben Amerikában, ahol igazán komoly tétje van melyik filmstúdió mennyi nézőt kap és ahol a közönség híresen kritika alapon választ... nyilván Neked magyarázhatom, mert cinikus vagy mindenkivel szemben, akinek tetszett a film, de azért ha megpróbálsz felülemelkedni a cinizmusodon és objektíven visszagondolni a filmre... mennyire érzed azt a legkevésbé is racionális kritikának, hogy:
- a film 1/10
- a film grafikája az okostelefonos játékok reklámjának a szintjén van
- a film nézhetetlen
- a film 2 óra elviselhetetlen szenvedés
- a film rosszabb, mint a super mario bros
- a film minden idők legrosszabb játékadaptációja
- a film egy béna game of thrones lopás (hint: a warcraft idősebb az első könyvnél)
- a film újradefiniálja a "lélektelen nagyipari filmgyártás" fogalmát
- a film folytatással fenyeget, el kell kerülni mindenképp
- a filmről írt nem negatív kritikák mind hazudnak
Ezek mind pár random amcsi kritikából/szalagcímből vannak és nem telt 3 percbe összeírni. E mellé tegyük azt, hogy minden idők legnagyobb IMDB-ROTTEN különbségével büszkélkedhet egyelőre.
Tényleg, őszintén jogosnak érzed ezek bármelyikét?
Márpedig azok a kritikusok se retardáltak, ők se keverik össze a film grafikáját egy iphone rekláméval, ők is meg tudják nézni, hogy a játék régebbi a GoTnál, ők is tolerálhatnák a pozitívabb kritikákat... valamiért mégis ezt írják...
Egyébként mégis miért ne lennének fizetett/befolyásolt kritikusok? A filmipar a világ egyik legnagyobb biznisze és amerikában a blockbustereknél dollármilliókban mérhető a kritikusok hatása. Pont emögött ne lenne pénz? Még az orvos is azt a fájdalomcsillapítót ajánlja neked, amelyik gyártója elküldi wellness hétvégére, pont a filmkritikai piac működne másképp? Ezt a warcraft filmtől teljesen függetlenül állítom.
De még ezt se kell mögélátni, ha nem akarod, egyszerűen objektív kritika helyett clickbait cikket írnak, azért húznak le valamit aránytalanul, hogy ezzel vonzzák a kattintásokat, itt pedig teljesen biztosak voltak benne, hogy igen komoly nerdrage-et - és ezáltal olvasottságot - tudnak elérni.
Úgy vélem az vitán felül áll, hogy a fenti pontok teljesen irreálisak, valamiért mégis megíródtak...
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.05.31. 20:00:42