1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    ezzel én is így vagyok. szerintem a párhuzam jó a gyűrűk urával, mert bár aki olvasta a könyveket, és a szilmarillokat, annak lehet hogy kevés volt peter jackson filmje. DE! a fanok is elismerték, hogy jó feldolgozások voltak, ahhoz képest nehéz dolguk volt vászonra vinni, de nagyjából sikerült nekik megközelíteni az élményt egy eléggé hálátlan témából, hiszen nagyon sokmindent lehetett volna még megjeleníteni (pl. Bombadil Toma is kimaradt a filmekből, vagy akik a filmből ismerik Középföldét, azoknak fingjuk sincs pl. Morgothról, és hogy Sauron csak kismiska mellette...). A Hobbit pedig, háát... inkább hagyjuk, nem csodálom hogy a jogokat birtokló család nem adja tovább a Szilmarillok jogait megfilmesíteni.

Mondom szerintem hasonló a helyzet a Warcraft univerzumokkal, tény, hogy rengeteg felé ágazik a történet, egy filmbe lehetetlen belesűríteni. Ha a játékok mentén megy majd a filmes sztori, akkor idővel úgyis megismerjük a lore nagy részét. Ha a '94-es Orcs & Humansból indulunk ki, akkor lehet hogy összecsapottnak tűnik a sztori, de könyörgöm! Legalább nem csináltak csonkított Azerothot a filmben, csak kis részletét mutatták be (és itt lehet kihagyni az Uwe Bollhoz hasonlítgatást, mert a film hű maradt a legelső warcraft játékhoz...)
    A blizzard sose követte a mainstream áradatot, mindig inkább a játékipar is próbált hozzájuk idomulni/felzárkózni. Az animációik az egyik legprofibbak voltak a játékiparban akkortályt, ami nagyon nagy szó volt, azokban az időkben mindenki egy egész estés Blizzard filmet várt tőlük, mindegy lett volna hogy Diablo, vagy Warcraft. És végre itt van!
    Még ha ocsmány is volt a grafikája a játékoknak mire megjelentek, mérföldkőnek számított maga a játék. (Pl. Diablo 2, Starcraft, Warcraft 3! Mind a saját idejében már kicsit megkopott volt, de mégis évekre meghatározó szereplői lettek a műfajuknak.

Szóval a folytatásokból mindent megfogunk szépen tudni, gondolom a következő film a Tides of Darkness lesz, utána jöhet a Warcraft 3-at feldolgozó trilógia (ahol kvázi 1 kampány cselekményét tudják csak belesűríteni egy filmbe, de ugye az alapjátékban van 4 kampány, és aztán ott a Frozen Throne kiegészítő ami megint csak legalább 2-3 filmet sejtet sztori mélységben).
    Majd jöhetnek a WoW éra történetei, ott is ha vesszük:
    -Vanilla WoW, itt is volt pár konfliktus + Naxxramas, Onyxia...
    -Burning Crusade története, ami szerintem a legmagávalragadóbb hangulatú kiegészítő volt, én akkor voltam 17 amikor megjelent, rengeteg szép emlék fűz hozzá.
    -Wrath of the Lich King
    -Cataclysm
    -Pandaria (? bár ez inkább ne legyen)
    -Warlords of Draenor (és végülis még csak ebben a kiegészítőben varrták el azt a bizonyos Gul'Dan szálat is!)

Szóval ha nem kapcsolnak az iramon, és ilyen mélységekben dolgozzák fel a játék sztoriját 1-1 film alatt, akkor is van már az eddigi történetekből cirka 10 film terv! És még a könyveket sehol sem vettük figyelembe...

szóval szerintem objektív mércével nézve, több potenciál van benne mint a gyűrűk urában, de ez az első film még nem ütötte meg a gyűrű szövetsége szintjét. de a hobbitnál mindenképp jobb volt, szóval valahol a kettő között áll. remélem hogy sikeres lesz ez a film az irodáknál, és a következő filmre Duncan Jones még több erőforrást kap, hogy ennél is monumentálisabb alkotást rakhasson le az asztalra.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.31. 11:34:23