106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A többi középszar mellé lehet tenni a Warcraftot is. -
Pio #93664 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cameozott Grom Hellscream, kezében a Gorehowl-lal, illetve Kargath Bladefist is, mint ork warlordok. -
[2013] - (imdb) - "Eun-mil-ha-gae eui-dae-ha-gae" (Secretly / Greatly) - 8/10
(2016.05.28) (134 perc, dél-koreai)
Hősünk a kerület bolondja.
Legalábbis, ezt tetteti. Mert valójában az északiak kémje, aki 9 évnyi brutál-kemény kiképzést követően azt a feladatot kapta, hogy Délen dolgozzon az 'Egyesítés elérésén', és amikor kell, hajtsa végre a titkos csatornákon érkező parancsokat, de mindenek felett: maradjon éber, hűséges az országához, és élje túl.
Dong-gónak nincs "nehéz" dolga. Néha találkoznia kell az összekötőjével (aki történetesen a helyi idős postás), elvégezni ilyen-olyan munkákat a "nagyi" mellett, elviselnie a mostohatestvér szurkálódásait, játszani a szomszéd fiútestvérekkel, titokban csodálni az egyik egyre csinosodó lánykát, és néha morbid dolgokkal alátámasztania az idióta szerepét.
A dolgok akkor változnak meg, amikor egyre több szereplő jelenik meg a színen, és végül megérkezik egy váratlan parancs a Párttól... utána viszont már vége a mókázásnak... vér kezd el folyni.
//Ez az Extended változat volt. (+10 perc)
//A film egy "HUN" (Choi Jong-Hoon) nicknevű rajzoló webcomic-jából készült ("Covertness"), és kasszát robbantott az első napon, megelőzve minden idők legsikeresebb koreai filmjét, a "The Thieves"-t.
//A magyar cím beszédes és spoileres: "Titokban, délen".
//Mindenek előtt: a film szereplői fiatalok. Az a generáció, melyre később tuti építeni fogják az újabb akciófilmeket. (Kim Soo-Hyunnak olyan hasizmai, tricepszei vannak, hogy csak nézel - pedig vékonynak látszik).
//A történet humoros-idiótaságnak indul, a falu-bolondja skatulya mellett. Akár azt is hiheti az egyszeri néző, hogy az egész a csetlő-botló, és a többi "komolykodó" kémecske interakciójára, a bújócskára fog épülni, valami nem várt, de amúgy vicces helyzet komikummal megfűszerezve. A komolyabbá válást szinte hajszálpontosan a film felétől lehet igazán érzékelni.
//Ha eltekintünk attól, hogy az egész kissé áramvonalas, egyszerűsített, és a dramaturgia kedvéért felgyorsított idősíkon zajlik (nem hosszú éveket ölel fel), akkor némileg átgondolható, hogy vajon hány hasonló ügynök élheti "mindennapi" életét most is Délen...
//A nyolc pont a három fiatal szereplőnek, a harcoknak (amik esetében azért azt a néhány kamerarángatást utáltam) és pár ismerős profibb színésznek szól.
//Kim Soo-Hyun - pl. "The Thieves" (nálam: 7/10), "Miss Granny" (az eredeti) (nálam: 8/10), és a 2016-os, forgatás alatt lévő "Real" c. filmje akciófilm lesz. -
Prof William #93662 Ja igen ez kimaradt. Minden kockájából sütött nagybetűs Warcraft HANGULAT.
Egy pillanatig sem érzetem hogy kínosan erőlködne a film, hogy hangulatot teremtsen...
Mellesleg 1-2 jelenetben nemSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt a háttérben? Őt felismertem a W3-nól. biztos volt több ismerős is de W3 -óta nem Warcraftoztam.Hellscream
Az biztos hogy erre a filmre nem leeht azt mondani hogy nem olyan mint a játék. elég csak az orkokat megnézni. A hideg ráz ki attól a gondolattól hogy volt olyan rendező, aki beöltöztetett emberekkel akarta megoldani őket.
De a fegyverek őáncélok stb is ott voltak a toppon. -
Valamennyire azért szubjektív, hogy ki mit tart annak. Azért nehéz meghatározni. Ha írtál pár könyvet, ami egy világban játszódik, és egy koherens, működő világot ad ki, akkor már lehet hardnak tekinteni... -
gombabácsi #93660 ja a hard scifi is vicces dolog, pl asimovot tartja mindenki hard scifinek. róla is az a véleményem hogy nagy üres álmodozás amiket írt (pár kivételtől eltekintve). pl az alapítvány marhára nem hard scifi, de mégcsak scifi se nagyon. szóval nagy üres álmodozás amiket írt.
erre persze minden asimov rajongó ideges lesz. csakhogy nem is olyan rég találtam egy asimov idézetet, amiben szinte tök azt mondja a saját írásairól amit én (azaz hogy nem scifi hanem üres álmodozás) :D:D:D -
Banszien #93659 És mitől ne lenne igényes a film? -
Bad Robotnál vannak a jogok, de hogy mikor lesz belőle akármi is... a development hell nem enged olyan könnyen... -
Pio #93657 J.J. Abrams behúzta rá a jogokat (vagy csak beszélt GabeN-el, nem emlékszem), nyilatkozott, hogy írják már a sztorit (Half Life és Portal mozihoz is) és leszerződtette a Portal rövidfilm rendezőjét (első közös filmjük a 10 Cloverfield Lane), szóval lehet, hogy hamarabb, mint gondolnánk. -
Talán a legjobb magyarázat a high-low fantasy v soft-hard scifi-re:
"Beállítod a dátumot, megnyomod a gombot és tessék, idő utazás."
"Beállítod a dátumot, 88mph-re gyorsítasz és idő utazás."
"Amikor a mágneses fluktuáció során a a beépített elektromágnes reakcióba lép az atomreaktorral, az akkor abból keletkező kisülés lehetővé teszi az idő utazást." -
gombabácsi #93655 ja én aszittem a high arra utal, hogy igényes
:) -
bcrics #93654 A kellemes warcraft kritikakat olvasva itt lenne már az ideje egy half life univerzumban játszódó filmnek is.
-
Pio #93653 OFF
Amióta Viki azt mondja a filmről és a játékról is :D
Komolyra fordítva, hordozza a stílusjegyeket, nem a Földön játszódik, epikus léptékű sztorikról szól (kivéve amikor a WoWban vécépucolós kveszteket csinálsz :D ) melyek során hatalmas, gonosz erőkkel kell szembeszállnia a jóknak, a legtöbb fő karakter vagy nagyon jó vagy nagyon gonosz vagy egy viszonylag gyors átmenettel az egyik végletből a másikba vált át.
Nyilván ha az egész univerzumot nézzük akkor az már olyan hatalmasra hízott, hogy találni benne más elemeket is, mint ahogy a Sword of Truthban vagy a Forgotten Realmsben is, de ha egy műfajt kell mondani, ami dominálja az univerzumot, akkor az teljesen egyértelműen a high fantasy. -
Azért nem egészen. A high fantasyban nem csak úgy "működik, csak mert" alapján vannak a dolgok, hanem minden jól megmagyarázható és reális a cím saját világán belül. -
Banszien #93651 Egy egyszerű google kereséssel megtalálhatod a választ. High fantasy-nek azt szokás nevezni, ami teljesen más világban játszódik, jó sok fantasy elemmel. Low fantasy az, ami a mi, vagy a miénkhez nagyon hasonló világban játszódik, néhány fantasy elemmel. -
gombabácsi #93650 off, de a warcraft mitől high fantasy? -
Pio #93649 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 3. kritikus pontodhoz annyit írnék, hogy ami a filmből kimaradt és az általam említett Utolsó Őriző regényből ismerhető az az, hogy Medivhben valójában benne lakik a főgonosz, Sargeras avatárja, azért változott át olyan hamar, egyszerűen felszínre jött a benne lakó figura.
Ennek az a háttere, hogy az Őrizők rendje az egy olyan rend, amit arra hoztak létre (Tirisfal mágusai) annak idején, hogy a Burning Legion (Sargeras bandája) ellen megvédje Azerothot. Ez a hatalom mindig úgy öröklődött, hogy az aktuális Őriző az élete során kapott egy utódot Tirisfal révén, tipikusan egy tehetséges ifjú mágust, akinek aztán átadta a hatalmát. Aegwynn egy Őriző volt és meg kellett küzdenie Sargeras egy avatárjával, akit le is győzött, de valójában ez volt Sargeras terve, mert az avatár beleköltözött Aegwynnbe és bár nem volt teljes hatalma felette, arra rá bírta venni, hogy bizalmatlanná váljon a többi mágussal szemben, ezért saját utódot szüljön és annak adja át a hatalmát. Ez az utód Medivh, Sargeras avatárja pedig bele tudott költözni a fogantatásától és így teljes hatalma volt fölötte.
Szóval azért változik át olyan gyorsan, mert lényegileg a benne lakozó avatár a felszínre tör, nem pedig azért, mert a fel kikészíti. Amivé átváltozik végül az maga az Avatar of Sargeras. Ez is egy olyan mellékszál, amit remélem legalább valami visszaemlékezés formájában beletesznek a bővítettbe, ha lesz, mert Medivh-el amúgy csak a 3. részben találkozunk újra akkor már jófiúként.
-
gombabácsi #93648 birdman
értem én miről akart ez szólni, de szerintem tök mesterkélt volt az egész
amellett hogy filmes technika szempontból, meg színészileg is rendben volt, meg szórakoztató is volt. -
Pio #93647 Szintén Warcraft, spoilermentes
Eddig nem tudtam erről a topikról, de tigeroo linkelte és gondoltam ide is beteszem, ha már megírtam és valójában ide tartozik... :)
Előrebocsájtom, hogy a Warcraft univerzumot a Warcraft 1 óta követem, mindhárom RTS megvolt legalább 4-5-ször és a wow accountom 11 éve szinte folyamatosan aktív (noha már alig-alig loggolok be), szinte minden regényt olvastam, ami kijött a témában, szóval elég nagy ismerője és egyben kedvelője vagyok az univerzumnak.
Pontozni nem annyira szeretek, a film szerintem zseniális volt, látványos, totálisan hozta a warcraft hangulatot, a sztori is javarészt stimmelt, a változások nem voltak gázosak és persze a lényeg, hogy tele volt a rajongóknak szánt easter eggekkel.
A beszélgetős részek közt volt 1-2 butácskább, de egyáltalán nem voltak veszélyesek és nem éreztem úgy, hogy feleslegesek lennének, illetve külön öröm, hogy a filmre kitalált szerelmi szálat nem erőltették túl és még poénokat is kihoztak belőle.
A színészi játék a relatív újonc gárdához képest jó volt, egyedül Llane királyt éreztem némileg unottnak, de lehet, hogy csak felelősségteljes szeretett volna lenni és nem sikerült jól eltalálnia.
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez volt az első olyan film, amiben az úgynevezett uncanny valley hatást semmilyen mértékben nem éreztem magamon, az orkok tökéletesek voltak, minden ránc, minden hajszál a helyén, a méreteiknek megfelelően mozogtak, ha két ork összecsapott akkor éreztem magamon, ahogy a föld is beleremeg, le a kalappal, Duncan Jones-nak tökéletesen igaza van abban, hogy most ez a film lett az etalon, amelyik kritikus meg tabletes játékok reklámjához hasonlította a grafikát én tényleg nem tudok mást mondani, mint azt, hogy valószínűleg akkor is fikázná a filmet, ha az gyógyítaná a rákot.
A szinkronhangok nagyon eltaláltak voltak. Többen kifogásolták a nevek magyarítását (WoWos klántársaimmal mentünk, 25en voltunk), amivel szerintem is mellényúlt a szinkronstúdió, hisz a regények vonalát követték és nem számoltak azzal, hogy az emberek többsége a játékból ismeri az említett személyeket, helyszíneket, de mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy olvasson pár regényt, például egyből a filmhez szorosan kapcsolódó Utolsó Őrizőt és egyből nem fognak olyan idegenül hangozni a magyar nevek.
Tudom, hogy rajongó vagyok és elfogult, de én határozottan úgy gondolom, hogy ezzel a filmmel elszállt az átok, miszerint játékból csak rossz filmek készülhetnek. Ez szerintem egy nagyon jó film, de szerintem objektív szemmel se nevezhető rossznak. Kezdem úgy érezni, hogy ez az átok már amolyan önbeteljesítő átok, egyszerűen úgy áll a sajtó és a kritika ezekhez a filmekhez, hogy rosszak és kész.
A lényeg: mindenkinek, akinek bármi kapcsolata van a warcrafthoz vagy bármilyen high fantasy univerzumhoz vagy csak szereti a látványos filmeket annak csupa nagybetűvel KÖTELEZŐ darab, de szerintem senki nem fogja megbánni a megnézését. Velünk is voltak páran, akik kísértek valakit, de nem ismerik a warcraftot egyáltalán és mind azt mondták, hogy egy pozitív élmény volt és egyáltalán nem bánták meg, hogy jöttek, sőt... -
Prof William #93646 Warcraft.
Anno végigvittem a Warcraft 1-2-3 -at nagyon régen + kicsit olvasgattam Loreról szóval nem mondanám magamat fannak.
De a film tetszett. Végig lekötött sőt 1-2 jelenetnél éreztem azt a kellemes borzongást amit már rég élveztem film nézése közben.
A Blizzard logó bejövetelekor a jégbe fagyott alakzatoknálSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!komoly brand érzésem volt. Mintha Marvel logót néztem volna.Lich King? Frostmore?
Az Orkok CGI-je szédületes volt. Egy-két megbicsaklástól eltekintve tökéletes volt a Föorkok és közorkok közel tökéletesek voltak. Ezen felül a tájak, erődök stb is szépek voltak. Mintha egy 2 órás Blizzard videót néztem volna.
Az emberi szereplőkkel sem volt baj. Hozták a szokásost, de semmi extra.
Nem tudom hogy mások miért mondták hogy milyen gagyik a varázseffektek... Szerintem nagyon jó effektek voltak plSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen oké volt.ahogy a kezeik körül felderengtek azok az apró szimbólumok és varázskörök stb.
A ruhák-páncélok-fegyverek nagyon szépek voltak. Kb. Gyűrűk Ura szint.
A történet is oké volt. Lehetett volna jobb is de szépen összefoglalta a történet elején. Végig lekötött.
Írták hogy milyen zsúfolt volt a film első 20 perce. Hogy csak úgy nyomták az infókat... Én ezt észre sem vettem. Mondtak pár nevet + pár helységnevet + pár tényt és ennyi...
Teljesen követhető volt még azoknak is akik nem igazán halottak a Warcraftról. Anno a LoTR -ban sem mondák el az első filmben hogy pl Szauron miért gonosz stb...Sőt a többiben sem nagyon...
Kihozták belőle ami két óra alatt lehetett. A történettel már csak nagy vonalakban voltam tisztában de szerintem jó adaptáció volt. A harclenetek jók és 1-2 helyen meglepően brutálisak voltak.
Ami zavart
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. Mi a francnak kell minden filmbe eröltetni az a nyamvadt szerelmi száll? Ráadásul olyan semmilyenül volt megoldva, hogy ha kimaradt volna, az sem változtatott volna semmit a történeten.
2. Egy két logikátlan hülyeség. Pl amikor mágusok lehordták a palit hogy hogy mer odajönni? Szóval átment az egész városon és csak a tanácsteremben tűnt fel hogy hívatlan vendég? Ez ám a komoly biztonság. :)
3. Medvin árulása. Megérkeznek a toronyba és bár egy jelentettel előtte még normális volt akkora ,hirtelen már egy rothadó "zombi." Mintha lett volna egy komoly vágás vagy mi...
Ettől eltekintve szerintem egy teljesen vállalható igazi High Fantasy film volt.
Bemutatták kezdeteket, kaptunk egy keveset a többi fajból is, és területből is amiket majd idővel -a többi filmben- ki lehet bontatni.
Remélem hogy jól teljesít és majd újabb filmek is várhatóak lesznek majd a jövőben.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.28. 23:02:35 -
Most néztem meg a Bone Tomahawkot. Azért az mekkora már, hogy Kurt Russelt szinte át sem kellett alakítani az Aljas nyolcashoz (vagy nem tudom melyik volt előbb), és ugyanúgy western figura.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Warcraft
Engem végig lekötött, nem tudták volna jobban megcsinálni szerintem. Várom a 2. részt!
Nem vagyok fanboy, játszottam minden Blizzard játékkal, és szoktam mondani, hogy ők nem hibáznak, hát ismét megcsinálták.:) -
azért McAvoyt és Fassbendert ne felejtsük el. Nem kell megerőltetniük magukat, de azért ők jók a filmben.... -
ja, maradjunk annyiban, hogy a két filmet csak a CGI minősége választja el egymástól :) -
Mert az X-Men-Apocalypse is olyan minőség, ahol a szinészi játék, a filmek nonpluszultrája. Oké. :D -
ha kicsit feszesebbre vágja, és kihagyja belőle a szirupos gagyi részeket, meg az elmélkedéseket a háborurol még egy nagyon jó kis film is lehetett volna... -
social engineering-gel majd megszerzik a jelszavukat a facebook oldalukhoz, onnan meg már sima ügy bármi :) -
-
Na azért az idegenek biztos felinstallálták már azóta a norton antivírust , nem lesz olyan egyszerű dolguk az embereknek :D -
Rhonin7 #93636 az előzetes alapján a végharc megint ugyanaz lesz mint az elsőben...GRATS!! ala new Star Wars és a bazinagy halálcsillag......
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.05.28. 07:33:28 -
greco #93635 Warcraft
Végre egy film ami megérte az árát. Nagyon jól szórakoztam.Még az asszonynak is tetszett.:)
9/10 -
Katonák voltunk
Ahogy általában a Vietnam filmek, nincs nagy amerikai pátosz. Az a furcsa, hogy bár nincs új a nap alatt a filmben, de a jelenetek mégis hatásosak. Annyit kaszabolnak, hogy az már tényleg borzalmas volt. Bár ugye az amerikaikon volt a hangsúly, de örültem, hogy azért hellyel-közzel, de a másik oldal is kapott elég időt a közelebb hozásra. Az utolsó záró percek szintén egyszerűek, de van ereje a szövegnek és a képnek.
Mel Gibson attól függetlenül, hogy milyen ember, én szeretem színészként. Sajnálom, hogy nem nagyon hívják már filmekbe...
7/10 -
Warcraft
Én aki játszottam minden résszel plusz hét évet a wowal pont azt kaptam amit elvártam, nincsenek nagy színészi alakítások de beindult és pörgött végig imádtam minden percét, lehet azért fanboi vagyok de akkor is, várom epekedve a folytatást... -
A Pitch Black a személyes top100-as filmlistám felső, elit részében tanyázik. Imádom. Ha nem láttam 10 alkalommal, akkor egyszer sem. -
hiper KOCKA #93631 Pitch Black 2000
Sokat dob ezen is az 1080p, és véletlenül még passzoló felirat is akadt hozzá. Számomra a trilógia legjobb darabja, sőt annyira hogy többszöri nézés után is el lehet szórakozni rajta.
David Twohy eléggé furcsa, riasztó, de hiteles világot teremtett a film helyszínéül szolgáló sivatagos bolygón, melynek 3 Nap is perzseli a földjét (vajon mekkora lehet a bőrrák kockázata).
Hajótöröttjeink pedig pont ezen az elcseszett planétán kényszerülnek landolni, de sajnos nem ők az egyedüliek itt. Mint azt tudjuk, Napból egy is elég, ha pedig 3 van, nem csodálkozhatunk azon hogy a bolygó lakói (nevezzük őket monsztáknak) letakarodtak a mélybe hogy ott viszont frankón ők legyenek a janik.
A bőrük érzékeny a Napra, fényvédő krémet meg nem lehet kapni az egész bolygón, így egy megoldás maradt, hogy lenn csövezzenek a föld alatt, messiásként várva a 22 évente beköszöntő Napfogyatkozást ami kiszélesíti a játszóterüket. Sőt, ezúttal játszópajtást is kapnak egy csillagszemű juhász személyében, aki felvilágosítja őket, hogy mégis jobb lett volna lent maradni.
A film innentől szépen begyorsul... még szép, hiszen diesel-motor hajtja... haha... A szereplők nagyjából jól muzsikálnak, egyetlen csávó volt kicsit ellenszenves, de a lények mintha csak megérezték volna a kívánságomat, az ő ekg-ját állították vízszintesbe leghamarabb.
Az élmény innentől a legvégéig kitart, jól kreálták meg a körülményeket és a szereplők fényre való ráutaltságát is, hisz az a pár pislákoló fényforrás volt az egyetlen fegyverük a megvadult ősvarjak ellen, akik 22 év után csak vacsorázni akartak egy jót.
Külön tetszett hogy hősünkből, már lejárt erkölcsi bizonyítványa ellenére is szerethető karaktert tudtak faragni, és nem annak szurkolsz hogy minél hamarabb madárkaja legyen a nemesebbik feléből. Egy ilyen film amúgy is megfelelő előétel a másik izomagyú VD-hez (Van Damme) hogy aztán az ő pörgőrugásain is levezethessek némi feszültséget a B-nap alkalmával.
7/10
Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2016.05.27. 20:30:52 -
Prof William #93630 Jómagam is gyarapítom majd ezt számot többedmagammal. :)
Még az se kizárt hogy több nézés is lesz belőle. Majd meglátjuk.
Ismerem a Warcrafot + Olvasgattam Lore -t is de csak az W1-2-3 -at játszottam végig. Nem vagyok egy igazi fan viszont az igazi high fantasy ritka mint a fehér holló a mozikban. Már csak ezért is megnézem. Az hogy valamennyire ismerem a Warcraft Lore-t már csak hab a tortán. :) -
itthon elég jól nyitott... és Kínában is pozitívnak tűnik a dolog.
"Szerda este 7.619 néző rohant a mozikba, hogy meg se álljon Azerothig, ez a szám tegnappal együtt 22.014-re emelkedett, és ha ezek az eredmények nem csak a keményvonalas rajongók sietségét tükrözik, akkor a hétvégi nézettség simán elérheti a 90-95.000-et, vagy akár a 100.000-et is." -
Prof William #93628 Akkor megnyugodtam. Az úgyis olyan dolog ami majd max a 2 vagy 3-ik filmre lesz elmagyarázva.
Remélem lesz olyan sikeres hogy minimum trilógia legyen belőle. :) -
hát küzdött a fel ellen, ez látszott. de igen, úgy volt beállítva, mintha... de a párbeszédében elmondta hogy nem tud ellenállni a csábításának.... de közben ő nem tehetett róla, remélem ez ki fog derülni majd, és jobban ki lesz emelve. -
Prof William #93626 Köszönöm a választ. Ezt nagyjából tudtam is de ennyire részletesen nem.
A kérdésem arra irányult hogy ez valamilyen szinten a filmben is benne volt?
Vagyis...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A filmben árulót csinálnak Medvihből (hiszen a haverjai és nézők csak ezt láják, hiszen még nem tudnak Saregasról) vagy nem?