[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Pio #93647 Szintén Warcraft, spoilermentes
Eddig nem tudtam erről a topikról, de tigeroo linkelte és gondoltam ide is beteszem, ha már megírtam és valójában ide tartozik... :)
Előrebocsájtom, hogy a Warcraft univerzumot a Warcraft 1 óta követem, mindhárom RTS megvolt legalább 4-5-ször és a wow accountom 11 éve szinte folyamatosan aktív (noha már alig-alig loggolok be), szinte minden regényt olvastam, ami kijött a témában, szóval elég nagy ismerője és egyben kedvelője vagyok az univerzumnak.
Pontozni nem annyira szeretek, a film szerintem zseniális volt, látványos, totálisan hozta a warcraft hangulatot, a sztori is javarészt stimmelt, a változások nem voltak gázosak és persze a lényeg, hogy tele volt a rajongóknak szánt easter eggekkel.
A beszélgetős részek közt volt 1-2 butácskább, de egyáltalán nem voltak veszélyesek és nem éreztem úgy, hogy feleslegesek lennének, illetve külön öröm, hogy a filmre kitalált szerelmi szálat nem erőltették túl és még poénokat is kihoztak belőle.
A színészi játék a relatív újonc gárdához képest jó volt, egyedül Llane királyt éreztem némileg unottnak, de lehet, hogy csak felelősségteljes szeretett volna lenni és nem sikerült jól eltalálnia.
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez volt az első olyan film, amiben az úgynevezett uncanny valley hatást semmilyen mértékben nem éreztem magamon, az orkok tökéletesek voltak, minden ránc, minden hajszál a helyén, a méreteiknek megfelelően mozogtak, ha két ork összecsapott akkor éreztem magamon, ahogy a föld is beleremeg, le a kalappal, Duncan Jones-nak tökéletesen igaza van abban, hogy most ez a film lett az etalon, amelyik kritikus meg tabletes játékok reklámjához hasonlította a grafikát én tényleg nem tudok mást mondani, mint azt, hogy valószínűleg akkor is fikázná a filmet, ha az gyógyítaná a rákot.
A szinkronhangok nagyon eltaláltak voltak. Többen kifogásolták a nevek magyarítását (WoWos klántársaimmal mentünk, 25en voltunk), amivel szerintem is mellényúlt a szinkronstúdió, hisz a regények vonalát követték és nem számoltak azzal, hogy az emberek többsége a játékból ismeri az említett személyeket, helyszíneket, de mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy olvasson pár regényt, például egyből a filmhez szorosan kapcsolódó Utolsó Őrizőt és egyből nem fognak olyan idegenül hangozni a magyar nevek.
Tudom, hogy rajongó vagyok és elfogult, de én határozottan úgy gondolom, hogy ezzel a filmmel elszállt az átok, miszerint játékból csak rossz filmek készülhetnek. Ez szerintem egy nagyon jó film, de szerintem objektív szemmel se nevezhető rossznak. Kezdem úgy érezni, hogy ez az átok már amolyan önbeteljesítő átok, egyszerűen úgy áll a sajtó és a kritika ezekhez a filmekhez, hogy rosszak és kész.
A lényeg: mindenkinek, akinek bármi kapcsolata van a warcrafthoz vagy bármilyen high fantasy univerzumhoz vagy csak szereti a látványos filmeket annak csupa nagybetűvel KÖTELEZŐ darab, de szerintem senki nem fogja megbánni a megnézését. Velünk is voltak páran, akik kísértek valakit, de nem ismerik a warcraftot egyáltalán és mind azt mondták, hogy egy pozitív élmény volt és egyáltalán nem bánták meg, hogy jöttek, sőt...