1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Warcraft.

Anno végigvittem a Warcraft 1-2-3 -at nagyon régen + kicsit olvasgattam Loreról szóval nem mondanám magamat fannak.

De a film tetszett. Végig lekötött sőt 1-2 jelenetnél éreztem azt a kellemes borzongást amit már rég élveztem film nézése közben.

A Blizzard logó bejövetelekor a jégbe fagyott alakzatoknál
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lich King? Frostmore?
    komoly brand érzésem volt. Mintha Marvel logót néztem volna.

Az Orkok CGI-je szédületes volt. Egy-két megbicsaklástól eltekintve tökéletes volt a Föorkok és közorkok közel tökéletesek voltak. Ezen felül a tájak, erődök stb is szépek voltak. Mintha egy 2 órás Blizzard videót néztem volna.

Az emberi szereplőkkel sem volt baj. Hozták a szokásost, de semmi extra.

Nem tudom hogy mások miért mondták hogy milyen gagyik a varázseffektek... Szerintem nagyon jó effektek voltak pl
    ahogy a kezeik körül felderengtek azok az apró szimbólumok és varázskörök stb.
    Teljesen oké volt.

A ruhák-páncélok-fegyverek nagyon szépek voltak. Kb. Gyűrűk Ura szint.

A történet is oké volt. Lehetett volna jobb is de szépen összefoglalta a történet elején. Végig lekötött.
    Írták hogy milyen zsúfolt volt a film első 20 perce. Hogy csak úgy nyomták az infókat... Én ezt észre sem vettem. Mondtak pár nevet + pár helységnevet + pár tényt és ennyi...
    Teljesen követhető volt még azoknak is akik nem igazán halottak a Warcraftról. Anno a LoTR -ban sem mondák el az első filmben hogy pl Szauron miért gonosz stb...Sőt a többiben sem nagyon...

Kihozták belőle ami két óra alatt lehetett. A történettel már csak nagy vonalakban voltam tisztában de szerintem jó adaptáció volt. A harclenetek jók és 1-2 helyen meglepően brutálisak voltak.

Ami zavart

1. Mi a francnak kell minden filmbe eröltetni az a nyamvadt szerelmi száll? Ráadásul olyan semmilyenül volt megoldva, hogy ha kimaradt volna, az sem változtatott volna semmit a történeten.
    2. Egy két logikátlan hülyeség. Pl amikor mágusok lehordták a palit hogy hogy mer odajönni? Szóval átment az egész városon és csak a tanácsteremben tűnt fel hogy hívatlan vendég? Ez ám a komoly biztonság. :)
    3. Medvin árulása. Megérkeznek a toronyba és bár egy jelentettel előtte még normális volt akkora ,hirtelen már egy rothadó "zombi." Mintha lett volna egy komoly vágás vagy mi...

Ettől eltekintve szerintem egy teljesen vállalható igazi High Fantasy film volt.

Bemutatták kezdeteket, kaptunk egy keveset a többi fajból is, és területből is amiket majd idővel -a többi filmben- ki lehet bontatni.

Remélem hogy jól teljesít és majd újabb filmek is várhatóak lesznek majd a jövőben.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.05.28. 23:02:35