[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Esetleg azon lehetne még elgondolkodni, hogy miért van feltétlenül szükség a képregényfilm jelzőre/besorolásra? Sokan úgy csinálnak, mintha ez ennyire egyszerű lenne, hogy képregényfilm=szar. Holott ugyanúgy megvannak a szintek ezen belül is, egy csomó minden függvényében.
Pl. az alapanyag minősége: nyilván sokkal nehezebb egy - akár csak - univerzálisan szórakoztató filmet kihozni egy Tini Nindzsa Teknőcökből, mint egy Deadpoolból. Ezeken belül is bejátszik egy halom szempont: a megszólított korosztály, az eredeti mű célja, stb.
Vagy ott vannak a rendezők: nyilván egy Ang Lee vagy egy Nolan mélyebb cuccal fog előállni, mint egy Snyder féle kókler.
De nagyon fontos lehet a stúdió keze nyoma is, ezzel együtt a költségvetés, a film - profiton túli - célja, stb., kb. végtelen a sor.
Magyarul a végén a folyamat kiköp magából egy Sötét lovagot vagy egy Bosszúállók első részt, de néha csak egy Batman & Robin vagy egy Hihetetlen Hulkot, esetleg egy Fantasztikus négyest.
És akkor még olyan folyamatokról nem is beszéltünk, hogy mennyit számít, hogy látsz-e egy franchise-on belül mindent, mire eljutsz mondjuk egy Polgárháborúhoz. A minőség ellenére egészen másképpen fogod megélni, ha ez életed első Marvel filmje, vagy ha megvolt már mind - függetlenül attól, hogy tetszettek-e.
Így aztán szerintem semmi értelme haragudni a képregényfilm műfajára, vagy egyként kezelni azt. Persze azt az érzést is megértem, amikor kijön pl. egy Dr. Strange előzetes és mindenki már csak legyint egyet, hogy itt az n+1-edik Marvel kacat, nincs itt semmi látnivaló. Legkisebbet tévedni úgy lehet, ha mondjuk rendezőket néz az ember: Russoék összehoztak egy eléggé jó Tél katonáját, utána - állítólag, mert még nem láttam - szintet léptek a Polgárháborúval, tehát érdemes figyelni rájuk. Vagy mondjuk felültem a székben én is, amikor láttam, hogy Edgar Wright elkezdett dolgozni a Hangyán, csak ugye tudjuk, hogy semmi nem lett belőle.
Még itt is mellé lehet néha fogni kicsit, pl. Whedon az első Bosszúállók után mellé ment a másodikkal, de elvileg erről nem is igazán ő tehet, a stúdió nyomta agyon a forgatást és a végeredményt is, illetve azért nézhetetlen például nem lett, csak ugye jó sem.
Ezért érdemes esetleg egy csak logójában teljesen azonos franchise-t részenként kezelni.
Ha pedig valaki végtelenül irtózik már ettől az egésztől, én azt is meg tudom érteni, de az tényleg csak egy személyes ízlésbeli dolog, és úgy is kell kezelni. Leírod, hogy köszönöm, de nekem ebből ennyi elég volt, mert nem találom meg benne azt, aminek szerintem ott kéne lennie, oszt' jónapot. De egyből a vizes lepedőt ráhúzni egy komplett műfajra, és annak az élvezőire? :D Hát ez nagyon gyerekes.