[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
DantesHUN #93334 Civil War...Sok kritika dícsérte hogy ilyen olyan nagyon jó és mennyire jó. Hát....
Az egyik bajom az vele, nagyon sok szereplőt mozgat meg, és nincs rájuk idő. Lehet két filmbe kellet volna, hogy beleférjen ez a sztori.
Aztán a történet, alapvetően nem tetszett. Az a része, hogy ellenőrzés vagy nem ellenőrzés jó ötlet. De ez a Bucky-s dolog...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én nem tudtam komolyan venni, hogy jaj a Bucky így meg úgy meg ő volt nem ő volt, agymosás stb. Meg ,hogy a Kapitány annyira haverja, hogy felrúg mindent miatta. Sőt, önmagában Amerika kapitány motivációit és a társaiért nem tudtam komolyan venni. A hangya miért is segít neki? Mer fontos neki is Bucky? Vagy annyira ellenzi a Bosszúállókkal szembeni szerződést? Vagy miért? A Amerika kapitány team tagjainál egyáltalán nem éreztem, hogy ők ugyan miért vélekednek úgy ahogy. Vasembernél már igen, az hogy ő miért akar ellenőrzést, az hihető. Nem lóg ki annyira a lóláb. Bár, ott is, Spiderman miért is segít neki? Mert...mert...hogy benne legyen, azért. A Fekete Párduc jól belevolt építve, az ő motivációja érhető.
Aztán az hogy Zmó manipulál..és és az egész szál...tehát Bucky-t elfogják erre kitör a börtönből és azért fogták el hogy aztán onnan kitörjön...nem láttuk már ezt? Loki, Bosszúállók? Na és az a kínlódás és szarakodás, hogy jaj nem hisszük el elhüsszük, akkor Tony megvilágosodik...a bántóan fafejű tábornok aki egyszerűen nem is foglalkozik semmi bizonyítékkal...és a vége. Ő ölte meg az apámat...tudom hogy agymosott volt, de most akkor is neki látok verekedni...nagyész kapitány meg akkoris védené Bucky-t ha csecsemőket reggelizne...Zémó meg főbe lőné magát...mert csak azért kavart mert..mert...bosszúból.
Szóval, a motivációk és történet terén vannak ám problémák. Bezzeg a Batman vs Superman-t mindenki lehúzta, hogy jajdeszar. Pedig, és bár ott is akadtak ám lyukak a történetben meg logikai bakik, de azért ez a része jobban kidolgozott volt legalábbis szerintem, mert szinte az összes kritika azt magyarázza mennyire szar volt a forgatókönyv, meg érthetetlen a motiváció. Hát szerintem pedig jobb volt ilyen tekintetben, Batman motivációja világ volt, Lex Luthor-é is, nem csak annyi ,hogy durci vagyok bosszút állok. Az a film se volt tökéletes,vagy nagyon jó ilyen szempontból azért.
Aztán ami még nem tetszett Amerika Kapitányban: hogy vannak ám rohadt erős szereplők mint Vision...és mégis alig használják ezt ki a harcok során, miért nem nyom le mindenkit? Jó tudom, akkor mi lenne a film értelme, és akkor nem tartana eddig stb, stb. Oké tudom
A harcok viszont ettől eltekintve jók voltak, látványosak pörgősek.Ez nagyon tetszett. Némelyik szereplő kimondottan jól játszott. Az is jó ,hogy végre valami komolyabb gondolattal is megpróbálkoztak . Jók voltak a poénok. Pókember, Hangya, Fekete Párduc, Tony nagyon jók voltak.
De én jobbra, többre számítottam, az előzetesek meg az első kritikák alapján, így kissé csalódás.
Azon vaciláltam 6 vagy 7 pontot adnék rá. Megérdemelné a 6 pontot...de van pár dolog ami felkerekíti nálam, mint a látvány, meg pókember tök vicces és végre egy igazán jó Pókember-mégha nem is volt sok értelme hogy a filmben legyen!- meg az May néni laza és menő...jószívű leszek.
7 pont.