1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Hyeomnyeo: Kar-ui gi-eok" (Memories of the Sword) - 6/10
    (2016.04.16) (121 perc, dél-koreai)

A szegényekért harcoló három kiváló, szinte már testvéri kapcsolatban lévő harcos (2 férfi és egy nő - ketten közülük szerelmesek) csapdába sétál... Amikor pálcatörésre kerül a sor hármójuk között, tragikus események sora övezi azt, hogy aztán sok év elteltével egy önbeteljesítő jóslat foganjon meg: a halottnak hitt kislányból egy vérbosszú-szomjas kardforgató zseni lesz, kinek egyetlen célja megölni azokat, akik a szüleivel végeztek.
    Csak hogy a Sors nem könnyíti meg a dolgát.

A történet befogadása és a végkifejlet felé haladás során fejben már jó alaposan le is pontoztam, mondván, hogy egyetlen logikus és fel-nem-tett kérdés nem hangzott el a lány szájából --- és bumm, ott az 5 pont---
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "És akkor ki az apám?"
    , de aztán a végén ---- a hóesés közbeni érzelmek vihara, és a történet szereplői közti 'eltol-visszahúz' játékkal ---- mégis csak javult kicsit a helyzet.
    Láttam sokkal-sokkal jobban sikerült filmet tőlük, és nálam a 6 pontot a "feszültségkeltő" indok bagatell mivolta (lásd a spoilert is) indokolja. Szimpla feloldással az egész elkerülhető lett volna, ezért a dramatizálás gyenge lábakon állt.

Kim Go-Eun (Coin Locker Girl, nálam 7 pont) hozta a kötelezőt, és ahogy írtam korábban, tényleg egyre jobban foglalkoztatják.
    Azoknak nem ajánlom, akik a realitást keresik a harcokban, és a filmekben. Itt ugyanis rendesen használják a drótkötelezést, mellette viszont minden más nagyon jól mutat, nagyon szépen koreografáltak a harcok, és a környezet koreai filmekhez méltóan gyönyörű.