[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #93116 Anna Fritz holtteste 2015
Mikor megláttam a film címe alatt hogy spanyol alkotásról van szó, a pókösztönöm azt kezdte sugallni hogy "töltsd le hülyegyerek nem bánod meg... És jövök is neki egy sörrel mert tényleg nem bántam meg. Ez a film valami irdatlan bizarr és kemény is egyben. Jelentem, nem csalódtam a spanyolokban: pedig volt már egy-két keményebb stuffhoz szerencsém, de eddig ez viszi a prímet.
A sztori egy kórház hullaházában veszi kezdetét és egy fiatal boncmester és társai sötét lelkébe nyújt mélyebb betekintést... de ez a történet tutira ki fogja csapni egyeseknél a biztosítékot mert gyomorforgató... Valószínűleg emlékszünk még a Kill Bill joviális tekintetű mintadoktorára, Buck-ra, aki a kómában fekvő magatehetetlen betegek önjelölt stricijeként kínálta átlagosnak semmiképp sem mondható szolgáltatásait a favágóinges redneck-eknek, akiknek az alacsony órabér miatt nem tellett egy "tisztességes" bordélyra.
Nos... ebben a filmben is hasonló a koncepció csak itt hullákkal... szóval gyenge idegzetűek kerüljék a filmet vagy készítsék elő a hányós zacsit mert durva menetben lesz részük... még belegondolni is rossz hogy a való életben is megtörténhet ilyesmi ellenőrizetlen körülmények között hogy egy-két nekrofil vadbarom rámozdul a frissen érkezett hullákra. Végülis ha kellőképp ki van kapcsolva a ventillátor odabenn, akkor bizti hogy nem csak a rendező agyszüleménye az ilyesmi.
A magam részéről úgy vagyok vele, hogy inkább erőszakoljon meg egy homokos ewok maci a Star Wars-ból, minthogy foszladozó hullákkal kelljen pásztorórázni egy retkes boncasztalon... aki ilyesmire szakosodott biztos formalinban áztatja a gőtét a miteszerek eltüntetése végett.
A színészi játék hitelesre sikerült, a szereplők jól átadják a bizonytalanság és a félelem érzését pedig full ismeretlen színészekről van szó. És az elmaradhatatlan csavar is előkerül, és ekkor válik nagyon érdekessé a film, és bár nincs minden megmagyarázva de az száz hogy nem lennék ezeknek a szerencsétleneknek a helyében mikor beindul ott a buli... a spanyolok rohadtul értenek a konfliktusgeneráláshoz és ezt itt meg is kapjuk.
Nincs elnyújtva a film, nincs üresjárat és végig izgalmas, de esztétika és erkölcs terén kegyetlenül brutális... evés-ivás nagyon nem ajánott... még előtte sem.
8/10