1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #93031
    Saul fia

A film egy kvázi road-movie. Saul és az ő feltételezett fia a film 2/3-ában igazából csak eszközök arra, hogy körbevezessenek minket a sonderkommando mindennapjain. És ehhez kell ugye a pofákba tolni a kamerát. Hogy folyamatosan ott legyél. Ezt azt hiszem jól is csinálták. Az estek többségében az egész csak a háttérben történik, de mégis látható, érthető mi történik. Jól vannak megkoreografálva a háttérbeli események és a fényképezés, így sosem érezni, hogy igazán lemaradnánk valamiről. A közelség pedig sokkal emberibbé teszi. Mintha ott lennénk, ugye. Ez nem jobb vagy rosszabb a nagy totáloknál, de ugyanolyan erős tud lenni ez is. A halálgyár éjjel-nappali működését is jól mutatták be. Akár hova ment emberünk, szinte mindenhol valami felőrlő munkát kellett végezni.
    Aztán a végére Saul és fia előre léptek, hogy a sztorira is azért pont kerüljön. Viszont itt azért kibukott, hogy nem túl erős ez, mert erősen vissza esett az élvezeti érték a végére. Persze értem én, hogy extrém környezetben extrém dolgokra képes az ember a legkisebb dologért is, de kicsit túlzásba estek az erdős, vizes résznél szerintem. A befejezésről nem is beszélve. Valósághű, de ez így eléggé semmilyen volt. Nincs payoff, nincs semmi, csak vége van... Értelmetlenül, amibe bele lehet magyarázni a dolgokat, de akkor is na.

6/10

A vitát viszont kihagyom. Teljesen értelmetlen, sokszor lefutott körök. Circlejerk az egész....