[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2015] - (imdb) - "Lao pao er" (Mr. Six) - 8/10
(2016.03.28) (138 perc, kínai)
Valami ázsiai akciófilmre vágytam, ezért direkt ilyesmit kerestem, és rábukkantam erre a filmre. A plot sokat sejtetően vázolta, hogy mi lehet a tartalom. De csalódnom kellett... igaz, kellemesen.
Mindenekelőtt: lassú film. A legnagyobb akció benne néhány ujjfeszítés, és pár tenyeres pofon.
Hősünk, Mr. Six egy korát elfogadni nem akaró (és akár le is tagadhatná), mind a helyi rendőrök, mind a környékbeliek által ismert és respektált idősebb úr, aki az a bizonyos fehér holló - mindenkivel tisztes, becsületes, illemtudó, segítőkész, és a körülötte lévő világot, a fiatalokat kicsit ferdeszemmel nézi, de ahogy egy elnéző apa a hibát vétő gyermekét.
Apropó, gyermek... Mr. Six fia, Bobby, aki hosszú ideje kerüli apját (múlt), bajba keveredik, amikor egy lány miatt először megverik, majd bosszúból megkarcol egy baromi drága Ferrari Enzót.
Mikor az öreg tudtára jut a dolog, segítségére siet, és ezzel elindul egy feszültség-érzelem lavina, ami mindent és mindenkit felkavar.
A végső összecsapás felvezető jelenetei, a helyszín, és úgy az egész... jó volt na.
//Érdekesség, hogy vagy túlzásba estek (Abrams után szabadon), vagy csak valóban a kamerák viccelték meg a filmeseket, de egy éjszakai jelenet során számolatlan mennyiségű "lens flare" rondította a képet.
Csak egy, a sok közül:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!