1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantesHUN
    Batman vs Superman.

Nem volt ez rossz egyáltalán. Kezdjük a színészekkel. Ben Affleck jó volt. A Superman-t alakító színész, hát nem tudom, vajon a színész ilyen béna-e, vagy eleve maga Supermen karaktere ennyire béna, hogy nem lehet belőle semmit kihozni. De inkább az előbbi, mert próbáltak ám a karakternek érzelmesebb jeleneteket írni, de mint egy bábú körülbelül, annyit teljesít. WW-t alakító nő szintén jó volt. Lois Lane, szerintem rettenetes. Lex Luthor, nos..nekem személy szerint a smalville féle Lex karaktere tetszett eddig a legjobban. De még ebben a filmben lévő Lex is jobb mint a korábbi Lex-ek. Néha már túlzottan ripacskodó, idegesítő a karakter, de ha ez volt Eisenberg feladata, akkor jól alakította. Az ,hogy állandóan hasonlatokban beszél, nos ez érthető. Egy olyan személy, aki folyton bizonygatni akarja szellemi felsőbbrendűségét, ezért teszi, pedig...inkább csak egy kis gyökér.
    A látvány, az rendben volt. A zene kimondottan jól sikerült. A hangulat. Nos, időnként sikerült elkapni a hangulatot, és működött a dolog, de van amikor kizökkent az egész. Például a sokadik álomjelenetnél vagy amikor Superman-nak kellet volna érzelmesnek lennie.
    Hogy összevissza lennének a jelenetek? Nos, itt több szál megy egyszerre. Nem mondom, hogy minden logikus és jól felépített.
    Tehát:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Több szál megy egyszerre, és a végén azért kapcsolódnak. Nem csak úgy egymás után vannak dobálva a jelenetek. Nos, lehet szokatlan ,hogy egy képregény filmnél akér 4 külön szálat is követni kell és észben kell tartani? Tehát ügye ott van Supi szála, majd a csaja szála , Batman története és mit kavar Lex. Plusz oldalágról WW. Ami az egészet elrontja, az a legalább három álomjelenet, ez tényleg kizökkenti az egészet. No meg amint már mondtam, amikor Supraman érzelmeskedik. Fú de kínos.
    Batman motiívációi érthetőek, jól felépítettek. Logikusak. Sajnos, ezzel szemben Lex...nem értjük mit miért tesz. Miért ? Mert gonosz? Viszont a kormány reakciói, a nép reakciói, mind érthetőek, és jók, de ha maga a főgonosz nincs ebből a szempontból megalapozva, hazavágja kissé a filmet.
    No de nagyon sokat javít a képen maga Batman. Brutális. Tényleg nagyon fasza lett. Felmerül a kérdés, miért öl? Hogy miért? Mert Batman kissé bekattant. Igen tudom Batman sosem öl...nos ez egyrészt nem igaz így teljesen. Másrészt a Miller félre képregényben és animációs filmben Joker-t majdnem megöli. Sőt, kvázi kitöri a nyakát. Egy hajszál választja el. Itt, Batman átlépte ezt a hajszálat. Aztán kettejük összecsapása. Azt bírom ,hogy sok kritika szerint nincs jól felépítéve, mert nem úgy van mint Miler-nél hogy csapdákat állít...t mit néztetek? Itt is csapdákat állít....úgy győz. Meg persze kriptonittal. De a lényeg, ésszel győzi le az ,,istent" Aztán amikor mégsem öli meg a legyőzött Supermant, tehát az történik, ráébred a bekattant őrületbe esett Batman, hogy átverték , manipulálták, és nem Superman az igazi ellenfele. Majd megy segíteni és Supi-mamát megmenteni.

Más. Nagyon jó kis jelenet volt, ahol láthattuk egy rövid videóban a többi szereplőt a Ligából. Illetve a vég. Meghal Superman. Nem hittem volna hogy meglépik. Tudom, képregényben is meghalt. Tudom, fel fog támadni. Igen, az utolsó filmkocka erre utal. De ennek ellenére brutális, és megrázó volt, hogy puff meghalt. Elsiratják, földet szórnak rá. És kicsit gondoljunk bele. Sok ember számára ő a hős. A megváltó, és most halott. Na és ha egy sebezhetetlen hőst is meglehet ölni, mire számíthatnak az emberek? És ha már itt tartunk, az is jó része a filmnek, hogy vannak akik rajonganak érte, bálványozzák, mások utálják és megvetik. Hé, jut eszembe, Superman is csak egy migráns...

Hosszú a film, és bizony, az eleje kissé unalmas de amikor már pont kezdeném megunni..akkor elindul a harc. Talán kevesebb álom ,meg érzelmesek vagyunk jelenet kellet volna...vagy kicsit jobban kellet volna ezeket a jeleneteket megcsinálni
    Mindent összevetve, negatívum: némelyik színész, filmből kilógó jelenetek, pár logikátlan dolog, pár kidolgozatlan szál.
    Pozitívum: a hangvétel, hangulat, harc, látvány, zene, más színészek jók voltak, és a fllmet átívelő alapvető gondolat, is jó. Az sem baj, hogy nem sík egyszerű a dolog, van benne több szál, és akár kettő másodpercig is oda kellhet figyelni emiatt.

Szóval 7/10

Egyéb dolgok. A film hibáinál jobban idegesített a meleg, a orromat felsértő szar szemüveg és a fülembe csámcsogó idióta! Legközelebb a szaros kukoricáját a fejébe nyomom. Nem igaz mit csámcsogott.
    Ja, és a filmre kis gyereket hozó szülők. Ez a film minden csak nem gyereknek való. Gratulálok...

Na de, hogy miért kell ezt a filmet annyira utálni? Nyilván mindenkinek más az ízlése. Ezt azért fogadjuk el. Ha van egy étel amit én szeretek, de jön egy mesterszakács, aki szerint az szar, én még szerethetem? Hiába ért jobban a főzéshez mint én , de az én ízlésem nem másoktól függ. Nyilván nem mindenki szereti ezeket a filmeket.

Van egy érdekes jelenség , amit megfigyeltem már régóta. A kritikusok és emberek is hajlamosak csordásodni. Tehát már csakazértis ugyanaz a véleményük. Csakazértis utálják, és minden hibát sokszorosan felnagyítanak. Lehetne erre filmeket és videójátékokat is felhozni, amik bár korrekt, természetesen messze nem hibátlan alkotások lettek, de körbe hisztizik az emberek. Ja, és ez megy pozitív irányba is, akkor meg nem akarják látni a hibákat, és tökéletesek látják azt is amit nem kéne.
    No és hát eleve ilyenkor mindig valamilyen prekoncepcióval állnak neki. Hogy lehet úgy egy filmet megítélni, ha úgy ülökj berá: na ez már tuti szar lesz mi az hogy Ben Affleck mi az hogy nem Miller képregényt csinálják meg szarszarszarfosfosfos.

Akinek nem inge: ne vegye magára persze és nyilván elfogadom ,hogy van akinek más az ízlése és nem szereti az ilyen filmet. De ezt visszafelé és működik, tehát rohadtul nem kóser az sem, hogy bárki megmagyarázza, hogy elfogult DC-fan hülye vagyok, amiért mertem a filmet élvezni. Csak mert akadnak ilyen kommenthuszárok.

Na, mindegy, ez mellékes, hét pontot én megadok rá. Remélem azért a suicide squad jobb lesz. Ezzel csajjal a WW film ígéretes. Az igazság liga film szintén jól is elsülhet még.