[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Családi Vakáció - 1983
Vígjáték
A második legjobb rész a sorozatban. Imádom. Ezek a fajta poénok nagyon fekszenek az ízlésemnek.
Európai Vakáció - 1985
Vígjáték
Ez már nem annyira bejövős rész volt, de még mindig a legjobb vígjátékok között a helye.
Díszkíséret - 1994
Vígjáték
Könnyed kalandos, vasárnapi tingli-tangli filmecske Dennis Hopper rendezésében. Valahogy a nem klisséssége (szépen magyarul) emeli ki nálam a középszerből.
Star Wars - Az ébredő erő - 2015
Akció
Ennyi év várakozás után végre ismét új Star Wars a mozikban.
Az eredeti trilógiát imádom, az újakat elfogadom, a legújabból meglátjuk mi lesz. Felütésnek felemás érzést keltett, de ebből még jó is lehet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Gyorsan a negatívum, ami nekem csak egyetlen egy dolog volt: az a történet, hogy sajnos koppintás.
Na jó, kettő: Luke-ot fölös volt ennyire beharangozni, ha nem kap egy azaz 1 darab mondatot sem, és kb 1 percnyi jelenete van összesen.
Ami viszont kifejezetten tetszett, hogy:
1., Nem ugrabugrálós kardpárbajok voltak, hanem nyers, alig képzett emberek estek egymásnak, akiknek az volt a legfontosabb, hogy minél hamarabb, fizikai erővel lenyomják az ellenfelüket. Nagyon ó volt.
2., Kylo Ren, valami eszméletlenül el lett találva, a kis elkényeztetett hisztis hercegecske, annak minden hátrányával (ingerültség, dührohamok). Nagyon tetszett, hogy az elején még milyen fegyelmezett és komoly volt (ekkor még nem volt tétje, nem volt igazi ellenfele), aztán egyre jobban elfogyott a türelme, elöntötték az indulatok mikor elkezdett kicsúszni az irányítás a kezei közül (ez leginkább akkor látható, amikor Snoke előtt állt és bejött Hux tábornok, és ráeszmélt, hogy levette a maszkját. Nagyon erős volt az a jelenet ).
3., A hangulat, ami ismét csak remek volt. Mint régen.
4., Finn első kardpárbaja a rohamosztagossal. Nagyon sokat elárult Finnről, ő nem közelharcos, nem tudja ezt használni, el is kenték a száját rendesen :).
A szinkron borzalmas szerintem, de ez nem a film hibája.
Egy kérdés a végére:
Kylo Rennel mi lett pontosan? Kardjának annyi, azt láttam. Kapott egy csúnya sebet a pofijára, hogy tudja hol a helye. Eddig oké, amit nem láttam, hogy a kardal együtt a keze is repült vagy csak találgatnak róla az emberek?
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.12.21. 13:58:35