[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megegyszer, hogy megértsd még te is. Nem kivitelez szóról van szó, tehát semmi köze nincs az áligekötőhöz.
Az alapszó a visz/vinni ige, ez a vitel szóból alakult ki, mint régimódi szóhasználat, nem véletlenül van viteldíj nevezetű szavunk is, ami ennek a szónak a leszármazottja. Mint ahogy van kivitel szó is, aminek ám nem az a jelentése, hogy valamit létrehoz, hanem az hogy exportál, azaz kivisz az ország területéről - tehát jól példázza, hogy a vitel szó a vinni egyik régi alakja. Régen pedig mint irtam, használták a vitelez szót, ami átalakult a nyelvi sajátosságok és folyamatos változás miatt.
Amúgy meg leírtam, "" Olyan szó nem igazán létezik, hogy vitelez, így elszakítani sincs sok értelme. "" De bizony létezik, még ha egyeseknek, mint ahogy neked is nincs tudomásod róla, és semmi köze nincs a kivitelezés szóhoz, tehát felesleges áligekotős példákkal, a saját igazad hajszolni.
Innentől pedig lezártnak tekintem ezt az általatok inditott parttalan vitát, mert nem a témához kapcsolódik és amúgy sincs igazatok a kérdésben, akárhogyan is erőlködtök.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.03. 03:36:10