[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
DantesHUN #91134 Chappie
Hű ez a film. Jó, nos én a Distric 9-nál se értettem, mitől lenne a film zseniális. Nem mondom hogy rossz volt, dehogy. Ötletes, egész eredeti, jó fantázia, egyedi látásmód jellemezte. De amit sokan kiemeltek, hogy micsoda de mély gondolatok vannak benne...mi? Mély gondolatok?
Annak mély az a film, aki még könyvet nem vett a kezébe...Jó azt elismerem, persze az átlag akciófilmekhez képest, persze hogy sokkal mélyebb, intelligensebb film volt. De azért nem estem hanyatt tőle, de összességében végül is jó volt.
Na de Csöpi. Ez egy kalap szar. Ótvar.
Itt is úgy akart csinálni a film, mintha lenne mélysége, mondanivalója, de nincs neki. A robot-ember, és az embereknél emberibb robot kapcsolatát, ennél sokkal jobban kidolgozták már könyvekben. De semmi gond. Ettől még nem rossz a film. Amit mégis megmutat gondolatok: az a Rövidzárlat című régi film. Ami megjegyzem, azért aranyosabb film volt. De még ettől se lesz rossz film ,hogy semmi eredeti ,se mély gondolatok nincsenek benne, az se baj ,hogy lopja a Rövidzárlatot. No meg a Robotzsaruból ED-209-et. Ilyen manapság a filmvilág, kevés az eredeti ötlet, nincs új a nap alatt, kevés az eredeti látásmód. Csak ez kissé csalódás a Distric 9 után. Ezzel együtt még lehetne jó film. Nem ettől rossz, csak hát vártam volna némi egyediséget.
Amitől rossz :
Először is, a színészek. Miazúristzenharagja?! Ez borzalmas. Ez a három kretén...hihetetlen. Értem én, nem színészek hanem népszerű délafrikai zenészek. Ettől még hülye ötlet őket filmbe tenni. Nem tudnak színészkedni, fájdalmasan nem. Ha végnék ki képeket a jeleneteikből, nem lehetne megállapítani épp mi történik. Szomorúak? Vidámak? Idegesek? Semmilyen érzelmi reakció nem olvasható le róluk.
Aztán, ez még semmi. A karaktereik szarul is vannak megírva. Hogy lehetett ezt komolyan venni, ezek a főszereplők? Csak egy dolgot éreztem irántuk, hogy dögöljenek már megvégre, annyira ellenszenvesek. Karakterek közötti interakció? Semmi. Ha nem mondják nem jövök rá, hogy Anyuci meg Apuci egy pár. Nem látszik rajtuk. Meg ők gengszterek? Az se látszik rajtuk. Nincsenek szimpatikus vonásaik.
Aztán Hippó...a tetovált nagydarab főgengszter, aki félmeztelen szaladgál. Rögtön a film elején, nem bírják őt lelőni a rendőrrobotok.
Tervező. Még utáltam a legkevésbé, bár ő is elég rémes.
Hugh Jackman,...mint főgonosz. Pedig már őt láttam színészkedni, de...nem értem. Jellegtelen, fantáziátlan, és a legvégén, amit előad ED-209-el...kritikán aluli a színészi teljesítménye. Mi volt a rendező utasítása? Ripacskodj mint egy 80-as évekbeli filmfőgonosz?
Másodszor miért szar a film: logikátlan és buta. Azt tudja felmutatni mélységbterén ,hogy érzelmes jeleneteket látunk a robottal...de mondom khm, Rövidzárlat. Ez már volt. Láttuk. A logikátlanságok sora végtelen. Miféle rendőrrobot gyár az, ahonnan ki be lehet vinni a robotokat, alkatrészelet? Én dolgoztam egy gyárban, ahol autóalkatrészt gyártottunk, onnan egy csavart nem lehetett ellopni. De hát az csak autókba kellet, nem rendőrrobotokba.
Az emberi tudat, annyi ,hogy Csöpi letölti pár mp alatt. Jó oké, ilyen megoldás más filmekben is szokott lenni: a szar filmekben.
Vagy Csöpi, a faszért nem viszi a meglőtt szerencsétlent orvoshoz? És még lehetne sorolni. Mindegy.
A vége, az meg mindennek a teteje. Nem ám mindenki megdöglene...miért könyörgöm miért?
3/10